Михајло Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Ја јесам, за разлику од тебе, којем је хришћанство само изговор за испирање уста фашистичким неопаганским родоверјем! ти си завршио за мене,.,,јеретиче.. показао си воје огавно лице..које кријеш из наводног Хришћанства.. ма бјажииииииииии Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Rekoh, jeste, naša je sramota, jer nismo imali prave ljudine u tom trenutku da preuzmu tu odgovornost na sebe. Imali smo pogrešne, koji su krv nedužnih ljudi bacili svima nama na glavu. Da su odbranili - šta su odbranili? Da su pravo branili, danas ne bi bilo Srpske, pošto bi cela Bosna bila zajedno sa Srbijom, i sa Bosnom i Kosovo i Crna Gora (samo - ne znam kako da ih nazovem - misle da je u pitanju zavera protiv nas superdobrih Srba; ne, nije, nego je posledica - kazna - za naša zlodela), niti bi bilo masovno ubijenih ljudi, muškaraca, žene, dece, silovanih devojaka i devojčica... I sad takvi trebaju da mi budu junaci? Ne pada mi na pamet. Znali su i Karadžić i Mladić zašto su se godinama krili, umesto da kao junaci, da kao ratnici, kao što zahteva ratnički i vojnički kodeks, stanu javno i otvoreno i da brane svoja dela, svoju čast i ponos svog naroda. Ali nisu mogli da brane, zato su se i sakrivali, tj. mi smo ih sakrivali, iako nismo hteli, ali smo morali, da spasimo šta se moglo spasiti... Neka nam Bog oprosti! Ti i Medonja, jednaki ste vi. Kao dokaz eno vam Justinijan, od Mihailovog postao je Medin.. какву недужну крв? коју недужну..алоха бре.. јел се чујемо Беч? колико је Срба поклани и силовано по подрињу под командом Сребреничана... ало бре... јбт..јел ико од вас ишта чита...осим Шумадијског алманаха? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Тачно је да је ВРС спасила Србе,али то руководство је починило и велике злочине и према Србима и према несрбима. Од њих ценим само Биљану Плавшић. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 ти си завршио за мене,.,,јеретиче.. показао си воје огавно лице..које кријеш из наводног Хришћанства.. ма бјажииииииииии Хвала ти пуно. Баш би ме било срамота да ме особа као ти уопште имало цени... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Шиле Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Ја бих да вас питам шта значи ''етнофилетизам'', јер заиста не знам ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Тачно је да је ВРС спасила Србе,али то руководство је починило и велике злочине и према Србима и према несрбима. Од њих ценим само Биљану Плавшић. ми причамо о Ђенералу... а где су ти докази за злочине... ено Хаг никако да их нађе.. мислим да би ти добро платили Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Ја бих да вас питам шта значи ''етнофилетизам'', јер заиста не знам ? нико никада није ни сазнао... два докона Свештеника у Цариграду смислили како да јашу Словене још коју годину...ал се зезнули.. тек се прошле године сетила два Србина...етнофилитизма.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 етнофилетизам ἔθνος-нација φυλετισμός-племенизамТа реч означава јерес национализма... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Шиле Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Аха, хвалам Вам на одговору. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Све је то било лепо било некад у стању релативне изолованости нација, али данас је култура све више глобална. И молим де да не размишљаш о глобализацији као о НАТО пакту или не знам чему, него о много приземнијим стварима. На пример, салса се гра далеко више ван Кариба и ван Јужне Америке. Фантастичан танго се игра у Европи. Италијанска храна се једе у америкама, кинеска свуда на свету. И тако даље и томе слично. Нације јесу играле улогу историјски, али свет се мења. У данашњем свету ригидно схватање нације све више губи смисао, зато чак и људи који немају зле намере врло често скрену у национални екстремизам. Не зато што би они клали све друге, него зато што њихов капитализам није компатибилан са тренутним стањем цивилизације. Националиста нужно мора да се противи глобализацији, а самим тим и техологији која је де факто узрок глобализације (а не неки нато или не знам шта). Људи и културе се све више мешају потпуно природно. Не размишљам о глобализацији као продукту НАТО пакта, веруј ми. Све је тачно што си рекао...али ипак мислим да речено у суштини не мора противречити ономе што сам написао и што под написаним подразумевам...само сам ја кренуо од почетка, све то мало другачије рекао, за разлику од тебе који си то формулисао једноставније али и прецизније у контексту савременог друштва у коме се тај појам несумњиво трансформише али, по мом мишљењу, и обогаћује. Чини ми се да тај појам не губи оне суштинске покретачке елементе и то се лепо види и из примера које си навео...можда грешим, можда сам те погрешно схватио, не знам ,али убеђен сам да појам нација није статичан појам. Он се и даље садржајно, духовно и идејно обогаћује и развија, управо на начин који си делимично напоменуо у једном делу свог поста. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Аха, хвала Вам на одговору. "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Ја бих да вас питам шта значи ''етнофилетизам'', јер заиста не знам ? Сама ријеч је мало збуњјућа гледано етимолошки најприје. Етнос- народ и Филетисмос - племенски. Е сад споји ово двоје, и добићеш народно племенашење...баш ништа не значи. Али ако би некако могли изразити значење тог појма то је онда када се побркају Црква и нација. Кад им се побркају улоге и мјесто у друштву, и када се фаворизује избрисивост границе између националног и вјерског и када се све то посматра ка једно те исто. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Сама ријеч је мало збуњјућа гледано етимолошки најприје.Етнос- народ и Филетисмос - племенски. Е сад споји ово двоје, и добићеш народно племенашење...баш ништа не значи. Али ако би некако могли изразити значење тог појма то је онда када се побркају Црква и држава. Кад им се побркају улоге и мјесто у друштву, и када се фаворизује избрисивост границе између националног и вјерског и кадс се све то посматра ка једно те исто. Укратко: конфузија између цркве и нације. Шиле је реаговао/ла на ово 1 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Шиле Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Сама ријеч је мало збуњјућа гледано етимолошки најприје. Етнос- народ и Филетисмос - племенски. Е сад споји ово двоје, и добићеш народно племенашење...баш ништа не значи. Али ако би некако могли изразити значење тог појма то је онда када се побркају Црква и нација. Кад им се побркају улоге и мјесто у друштву, и када се фаворизује избрисивост границе између националног и вјерског и када се све то посматра ка једно те исто. Хвала Вам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Хвала Вам. Добродошао 4869 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука