Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Какво питање такав и одговор. Мислио сам да, ако је могуће, ублажим твоје баљезгарије.....али, не иде. немој молим те ме преводиш на српски, а кад ми буде био потребан дрвени адвокат можда полудим и јавим ти се да тролујеш и спамујеш. ако умеш и желиш да пишеш онда напиши ал ако не, онда не видим поенту твоје зловоље или злехудости на моје постове. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Pa nisu sve nacije pravoslavne. A posto ima nepravoslavnih nacija valja da ima i pravoslavnih. A pravoslavne su tri koplja iznad nepravoslavnih zbog pravoslavlja. Ниједна нација није православна. Православни су појединци из тих нација. Ја се, наравно, уопште не слажем да је неко ко је православан изнад неког ко није, али то је друга тема. Хајде да зарад дискусије прихватим да је православље нешто што човека поставља изнад другог човека, и даље ми није јасно за нацију. Ако мислиш бројчано, онда долазим до тога да је америчка нација поприлично изнад српске, неколико копаља сигурно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Ако гледамо Нови Завет хришћани би требало да су ненационални... Брате ако је све то тако објасни нам онда писања Светог Владике Николаја у вези с овим питањем и делање СПЦ током рата у БиХ...ето два примера у којем никако не може бити говора о хришћанину као ненационалном или анационалном. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Али ипак је Србија прихватила стотине хиљада избеглица из Хрватске и БиХ.Били су и код мене у кући. Али за те придике си потпуно у праву. Него,како ти говориш екавицом а колико сам схватио ти си из БиХ? школу сам завршио у Србији...средњу... а пореклом сам са КиМ-а,Србије... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 mislim da je patrijarh Pavle jednom rekao da Srbin nekrsten ne biva. No dobro, dragi mi je da cujem takav odgovor. опет си чито памфлете ... нормално да је то написао, само кад га неко згодно исецка ван контекста добро није испало да не може да постоји човек ако није крштен ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 а јел би могли да схватите најзад да је хришћанин НАДнационалан? ма да треба да га боли уво које је нације, кад је хришћанин пре свега и то му је мерило живота а не нација или територија? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Мени то хипи "православље" уопште није јасно... Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1329856082' post='588421] немој молим те ме преводиш на српски, а кад ми буде био потребан дрвени адвокат можда полудим и јавим ти се да тролујеш и спамујеш. ако умеш и желиш да пишеш онда напиши ал ако не, онда не видим поенту твоје зловоље или злехудости на моје постове. Ако мислиш да твоји постови који обилују уздизањем свега што је Српско треба да остану без коментара.....је твој проблем. Докле год будеш, безразложно, писао хвалоспеве о Србима наићи ћеш на моју зловољу и злохудост. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Ниједна нација није православна. Православни су појединци из тих нација. Ја се, наравно, уопште не слажем да је неко ко је православан изнад неког ко није, али то је друга тема. Хајде да зарад дискусије прихватим да је православље нешто што човека поставља изнад другог човека, и даље ми није јасно за нацију. Ако мислиш бројчано, онда долазим до тога да је америчка нација поприлично изнад српске, неколико копаља сигурно. Ako mislis na pravoslavne amerikance pogresio si, nisu iznad pravoslavnih srba vec su udovi istog tela. Ali jesu iznad nepravoslavnih srtba, kao sto su i pravoslavni srbi iznad nepravoslavnih amerikanaca. A sve to zahvaljujuci krstenju i pricesti u Crkvi Hristovoj. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Брате ако је све то тако објасни нам онда писања Светог Владике Николаја у вези с овим питањем и делање СПЦ током рата у БиХ...ето два примера у којем никако не може бити говора о хришћанину као ненационалном или анационалном.Веома је просто: није био у праву. То што је неко светитељ не значи да је незаблудив. Ето разни светитељи су имали различите јеретичке идеје, па тако и он. Нпр. блажени Августин је баш био много екстреман у јереси, ужасан јеретик. Свеправославни сабор у Константинопољу је 10. септембра 1872. године прогласио етнофилетизам за јерес и то је обавезујуће за све православне хришћане. "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Ако мислиш да твоји постови који обилују уздизањем свега што је Српско треба да остану без коментара.....је твој проблем. Докле год будеш, безразложно, писао хвалоспеве о Србима наићи ћеш на моју зловољу и злохудост. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha koji performasni danas na forumu neverovatno, e odo da spavam caolino Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Ako mislis na pravoslavne amerikance pogresio si, nisu iznad pravoslavnih srba vec su udovi istog tela. Ali jesu iznad nepravoslavnih srtba, kao sto su i pravoslavni srbi iznad nepravoslavnih amerikanaca. A sve to zahvaljujuci krstenju i pricesti u Crkvi Hristovoj. Добро, то разумем, али кад већ имаш православне Американце (много више него православних Срба), како то онда да америчка нација није изнад српске (по твојим критеријумима)? Сада причаш о појединцима, а онда окренеш на нације. Кад те питам да појасниш то са нацијама, ти се вратиш појединце. Како нација може да буде православна? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 10. септембра 1872. шта се тада дешавало... поново се стварала национална свест и националне Патријаршије међу поробљеним Хришћанима... Цариградска патријаршија је потискивала словенски језик при богослужењу и народне верске обичаје, а на епископска места је постављала само Грке. То је била политика хеленизовања. Пошто је у Србији постепеним стицањем државне самосталности национализована и црквена управа, Словени који су остали у саставу Отоманске царевине су почели да траже своја национална права у црквеном животу. У првом реду Словене свештенике и словенски језик у цркви. У току борбе око тога дошло је до већег захтева: да се словенски крајеви и њихов православни народ излуче испод власти цариградске патријаршије. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Веома је просто: није био у праву. То што је неко светитељ не значи да је незаблудив. Ето разни светитељи су имали различите јеретичке идеје, па тако и он. Нпр. блажени Августин је баш био много екстреман у јереси, ужасан јеретик. Свеправославни сабор у Константинопољу је 10. септембра 1872. године прогласио етнофилетизам за јерес и то је обавезујуће за све православне хришћане. Онда је по твом закључку и Сабор СПЦ деведесетих пао у јерес. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 значи Грци осуђују наводни СЛОВЕНСКИ етнофилитизам...због свога... бла..бла..блаааа. ту одлуку не прихватам... моје право... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука