Eniz Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Godišnje, u zadnjih petnaestak godina u Bosni se sagradi pedesetak džamija.Ti objekti nisu nimalo jeftini.Nekada koštaju i preko milion maraka.Da li je to u pitanju islamizacija Bosne,ili nešto drugo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Септембар 30, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Имали смо пар ружних ситуација у Сарајеву кад локални полицајац (муслиман) не смије да уђе у џамију на алипашином пољу јер је екстериторија С.Арабије. Проблем је такође када ти вањски финансијери за имаме одреде своје ликове који дођу па малтретирају старе хоџе како они немају појма о вјери и сличне ствари. Ако храмове подижу вјерници односно локална вјерска заједница, зашто да не, проблем је ако их подиже неко ван БиХ а срце му није у прослављању Бога него у скривеним политичким циљевима. Е то је страшно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 30, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Zanimljiv komentar, ima li još kakvih komentara? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Септембар 30, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Што "занимљив"? Ја ти пишем како јесте - са лица мјеста. Треба да се гради, али брате ти што граде да не намећу своје визуре локалном становништву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Selam! Džamije se grade na sve strane a sve su manje ispunjene vjernicima. Meni to više liči na ispunjenje hadisa Muhammeda, salallahu alejhi we sellem, koji upućuje na pokazatelje manjih predznaka smaka svijeta kad se ljudi budu takmičili izgledom, opremom i ornamentikom mesdžida. Poslanik, salallahu alejhi we selem , kaže:»Neće nastupiti kijametski dan dok se ljudi ne počnu natjecati u izgledu džamija»! (Ahmed, en-Nesai, Ebu Davud i Ibnu Madžeh u hadisu od Enesa, r.a.). (Mali predznaci kijametskog dana, mali dio) I još je rekao Muhammed, salallahu alejhi we sellem: “Doći će vrijeme kada će ljudi imati lica ljudi, a srca šejtana. Prolijevat će krv i neće se suzdržavati ružnih djela. Ako s njima trguješ, prevarit će te, a ako im nešto povjeriš, izdat će te. Djeca su im zlobna, mladi prepredeni, a stari među njima ne naređuju da se čini dobro i ne odvraćaju od zla. Sunnet je kod njih novotarija, a novotarija sunnet. Onaj ko nad njima ima vlast u zabludi je. Tad će Allah dati vlast najgorima od njih. Čestiti će moliti Allaha, ali im dove neće biti uslišane». Kaže Allah Uzvišeni: "Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti. (er-Rahmān, 27., 28.)\" "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Godišnje, u zadnjih petnaestak godina u Bosni se sagradi pedesetak džamija.Ti objekti nisu nimalo jeftini.Nekada koštaju i preko milion maraka.Da li je to u pitanju islamizacija Bosne,ili nešto drugo?Ако вам треба толико џамија ви градите,али сумњам да вам је потребан толики број џамија годишње...убеђен сам да паре које добијате од С.Арабије,као и свесрдну подршку САД коју има муфтија Церић (само што то многи не знају),који се буса "бошњаштвом" уместо да му Ислам буде прва и последња реч у срцу и на уснама,који добро зна да национални моменат,који толико потенцира,не игра никакву улогу у исламској Уми и да је тотално погрешан,који протежира и гура своје "мило чедо" Зукорлића коме,на жалост,нескривено крв из очију вири,неће вам на дуже стазе никакво добро донети...ако их не макнете како знате и умете.Они су сви заједно суштински ваши непријатељи,душмани вашим фамилијама и злотвори Ислама.Њих апсолутно боли уво за вас,само што то многи не могу схватити...и ви и ми смо увек били монета за подкусуривање,експериментални полигон за играрије великих и моћних,мерени и вредновани искључиво као геостратешки положај у коме ни ви ни ми никада никоме у суштини нисмо били битни осим као пијуни,марионете,жртвени јарци и вршиоци прљавих послова,преко којих се игра моћних одвијала и која се и даље одвија.Сауди Арабија? Каква бре Сауди Арабија? Саудијска краљевска породица је нешто што не би смело да постоји...то ваљда сваки муслиман зна? Како може постојати институција "монархије" у свету исламске Уме? Ко ми покаже један једини општеважећи и општеприхваћен хадис или место у Курану које помиње монархију или је оправдава,ја ћу одмах да изговорим шехаду,узвикнем текбир и постанем муслиман! :cheesy: Нема тако нечег...то говори о томе какви су "муслимани" они који управљају С.Арабијом...а чији су они играчи то се добро зна. Да ли треба икоме да било шта причам о САД? Мислим да нема потребе говорити о том канцеру на телу планете...и ментоли то већ знају. Ви имате ваше суштинске непријатеље,ми наше,а неки од њих су заједнички непријатељи и вама и нама. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 30, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Zanimljiv mi brate, komentar!Jesam li te što uvrijedio , ako jesam onda eto da te ne uvrijedim nije zanimljiv. :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Септембар 30, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Дал'си луд, што би се увриједио? Извини ти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 30, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Дал'си луд, што би се увриједио? Извини ти.Lud nisam, ali sam se malo našalio s tobom, ali ok! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Септембар 30, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Него и мене ово занима: неки пријатељи ми рекоше да та краљевска породица која је финансијер наметања неких нових тумачења у ствари и није баш по правилима и исламсим схватањима. По једном предању ваљда ће баш неко од њих имати значајну улогу у зацарењу даџала. Ако је неко упућен нек нам мало приближи читаву причу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 30, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Godišnje, u zadnjih petnaestak godina u Bosni se sagradi pedesetak džamija.Ti objekti nisu nimalo jeftini.Nekada koštaju i preko milion maraka.Da li je to u pitanju islamizacija Bosne,ili nešto drugo?Ако вам треба толико џамија ви градите,али сумњам да вам је потребан толики број џамија годишње...убеђен сам да паре које добијате од С.Арабије,као и свесрдну подршку САД коју има муфтија Церић (само што то многи не знају),који се буса "бошњаштвом" уместо да му Ислам буде прва и последња реч у срцу и на уснама,који добро зна да национални моменат,који толико потенцира,не игра никакву улогу у исламској Уми и да је тотално погрешан,који протежира и гура своје "мило чедо" Зукорлића коме,на жалост,нескривено крв из очију вири,неће вам на дуже стазе никакво добро донети...ако их не макнете како знате и умете.Они су сви заједно суштински ваши непријатељи,душмани вашим фамилијама и злотвори Ислама.Њих апсолутно боли уво за вас,само што то многи не могу схватити...и ви и ми смо увек били монета за подкусуривање,експериментални полигон за играрије великих и моћних,мерени и вредновани искључиво као геостратешки положај у коме ни ви ни ми никада никоме у суштини нисмо били битни осим као пијуни,марионете,жртвени јарци и вршиоци прљавих послова,преко којих се игра моћних одвијала и која се и даље одвија.Сауди Арабија? Каква бре Сауди Арабија? Саудијска краљевска породица је нешто што не би смело да постоји...то ваљда сваки муслиман зна? Како може постојати институција "монархије" у свету исламске Уме? Ко ми покаже један једини општеважећи и општеприхваћен хадис или место у Курану које помиње монархију или је оправдава,ја ћу одмах да изговорим шехаду,узвикнем текбир и постанем муслиман! :cheesy: Нема тако нечег...то говори о томе какви су "муслимани" они који управљају С.Арабијом...а чији су они играчи то се добро зна. Да ли треба икоме да било шта причам о САД? Мислим да нема потребе говорити о том канцеру на телу планете...и ментоли то већ знају. Ви имате ваше суштинске непријатеље,ми наше,а неки од њих су заједнички непријатељи и вама и нама. Ti si brate, ukras ovog foruma, ono što ti je na umu jezikom kažeš , i ne foliraš u svojim odgovorima, zbog toga izuzetno ih cjenim iako se sa nekim pitanjima djelomično ili u potpunosti ne slažem!Stoga brate ovaj tvoj komentar nakon čitanja i jednog kraćeg razmišljanja, pokušat ću dati repliku na njega tokom noći! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Ако вам треба толико џамија ви градите,али сумњам да вам је потребан толики број џамија годишње...убеђен сам да паре које добијате од С.Арабије,као и свесрдну подршку САД коју има муфтија Церић (само што то многи не знају),који се буса "бошњаштвом" уместо да му Ислам буде прва и последња реч у срцу и на уснама,који добро зна да национални моменат,који толико потенцира,не игра никакву улогу у исламској Уми и да је тотално погрешан,који протежира и гура своје "мило чедо" Зукорлића коме,на жалост,нескривено крв из очију вири,неће вам на дуже стазе никакво добро донети...ако их не макнете како знате и умете.Они су сви заједно суштински ваши непријатељи,душмани вашим фамилијама и злотвори Ислама.Њих апсолутно боли уво за вас,само што то многи не могу схватити...и ви и ми смо увек били монета за подкусуривање,експериментални полигон за играрије великих и моћних,мерени и вредновани искључиво као геостратешки положај у коме ни ви ни ми никада никоме у суштини нисмо били битни осим као пијуни,марионете,жртвени јарци и вршиоци прљавих послова,преко којих се игра моћних одвијала и која се и даље одвија. Сауди Арабија? Каква бре Сауди Арабија? Саудијска краљевска породица је нешто што не би смело да постоји...то ваљда сваки муслиман зна? Како може постојати институција "монархије" у свету исламске Уме? Ко ми покаже један једини општеважећи и општеприхваћен хадис или место у Курану које помиње монархију или је оправдава,ја ћу одмах да изговорим шехаду,узвикнем текбир и постанем муслиман! :cheesy: Нема тако нечег...то говори о томе какви су "муслимани" они који управљају С.Арабијом...а чији су они играчи то се добро зна. Да ли треба икоме да било шта причам о САД? Мислим да нема потребе говорити о том канцеру на телу планете...и ментоли то већ знају. Ви имате ваше суштинске непријатеље,ми наше,а неки од њих су заједнички непријатељи и вама и нама. Pozdravljam te Solomone i skidam kapu. Ti doista znaš znanje, čak bolje nego pojedini muslimani. Samo si pogriješio kod Cerića da je muftija. Naime, on je reis-ul-ulema islamske zajednice. Sve ostalo si pogodio i rekao istinu. "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Поздрав! Знам да је реис...мој лапсус. Razumijemo te brate, godine čine svoje. :cheesy: Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Поздрав! Знам да је реис...мој лапсус. Razumijemo te brate, godine čine svoje. smej.gif Еј,бре,братац? Администратору мењаш поруку...ц,ц,ц.Не може то тако,брале! :cheesy: ...а да у мом случају године играју својеврсну улогу у порасту лапсуса,играју итекако! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Zna se da ummetom ne upravlja monarhija, a ovima se dunjaluk omilio pa nekim svojim potezima , izgleda, traže neku vrstu pokajanja i rade to što rade. A, vidi se ko su u stvari- Američki špijuni i pomagači. Moje mišljenje, a Allah najbolje zna. Kakve puste priče da oni žele nametnuti neki svoj islam kad ni sami ne znaju šta hoće od islama. Tako se barem predstavljaju. Što im štima uzmu, a što ne odbacuju. Nedavno sam gledao one iste prinčeve i sinove milionera u tradicionalnim nošnjama kako gledaju borilačke mečeve, dok im u pauzama između rundi rasne ljepotice prolaze u bikinijima ispred noseva. Muslimani su doista podijeljeni u mnogo skupina, tako da je to konfuzija i za muslimana koji se trudi u slijeđenju sunneta, a kamoli za one koji pojma nemaju šta je islam. "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука