Zawisza Написано Септембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Danas su mi javili tužnu vest da je moj brat Faruk umro u Zgrebu, upravo se spremao se da me poseti. Faruk je iz begovske muslimanske porodice iz okoline Plava. Strašno će mi nedostajati. Ne znam kakav je običaj kod vas, ali vas molim da uputite Alahu molitvu da primi Faruka u Dženet. Faruk je u majici i sa šeširom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Септембар 30, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2010 Faruk je zaveštao svoje organe, interesujeme kako na to posmatrate vi muslimani? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Islam se ne protivi darovanju svojih organa uz uslove: 1) Ukoliko je darovatelj živ može da dobrovoljno da organ a ne proda, bez kojeg organizma može funkcionisati poput bubrega i slično. Ako je darovatelj umro, tada mora imati pismena dozvola od njega koja je napisana prije njegove smrti i to njegovom izjavom da on to daje. Kome se daje organ muslimana? Da li je dozvoljeno dati organ muslimana nemuslimanu? Da, dozvoljeno je dati bilo kojem čovjeku kome je taj organ potreban Ko spase život kao da je spasio cjelo čovječanstvo... I nije dozvoljeno uzeti organ od donera sve dok u tjelu donera ima života, tj sve dok je živ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Danas su mi javili tužnu vest da je moj brat Faruk umro u Zgrebu, upravo se spremao se da me poseti. Faruk je iz begovske muslimanske porodice iz okoline Plava. Strašno će mi nedostajati. Ne znam kakav je običaj kod vas, ali vas molim da uputite Alahu molitvu da primi Faruka u Dženet. Faruk je u majici i sa šeširom. Moje saučešće zbog gubitka drage osobe.Svi smo mi Allahovi i svi ćemo se Njemu vratiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Faruk je zaveštao svoje organe, interesujeme kako na to posmatrate vi muslimani?Allahu rahmetile...Da mu kaburska iskušenja olakša,a na Sudnjem danu oprosta da...Što se tiče zaveštanja organa,koliko znam,većih prepreka nema(Avicena se prvi u svetu bavio transpatacijom organa,a u hriscanskoj tradiciji se to vezuje za Damjana i Kozmu,oprostite ako gresim).Cuo sam da mnogi opravdavaju nedoniranje organa verom,ovo im je kontraargument....(glupo mi je reći,ali sam i sam na nefrološkom odeljenju na VMA u Beogradu donirao organe,i sa tim se moji predpostavljeni slazu).Ovom prilikom apelujem na sve da ucine isto.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука