Jump to content

Богословска мисао Еп. Игњатија и неспоразуми око тога

Оцени ову тему

Guest O.Ugrin

Препоручена порука

Па ти отвори тему па ћемо о томе писати. Ја сам вала ишао на предавања и код Милошевића и код Јелисавчића. И знам какви су они ликови. И ако желиш, ево ја ћу учествовати у тим дискусијама. Иначе, веруј ми, многооо сам научио и од Јелисавчића, и од Милошевића, и од Игњатија, и од других професора на факултету. Неки ми се не свиђају као особе али су ми зато изврсни као теолози.

Не знам што баш  потенцираш ту причу...али добро....

Подели на овим сајтовима

• Одговори 215
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

nane,jel ti pišeš in English.......

p.s. koji mrtvaci bre... 0110_hahaha

Da pisem. Sto?

Deda pa samo govorim istinu....mada jedno pises u pp a drugo ovako a to nije posteno.

Zasto se sa jedne strane kritikuje Simeon i ep Nikanor a sa druge strane ne moze da se prica o Milosevicu i Jelisavcicu? A ja sam se zakacila na njih dvojicu jer su oni rekli mnogo ruznih stvari na doticne vladike...a ja to ne dam.

Подели на овим сајтовима

Па, после моје пп, кад сам сад видео да и даље потенцираш ту причу, онда мењам свој став у вези тога. Мислио сам да те само нешто жицнуло али видим да ти нешто смета. Преко пп сам ти рекао да баш не износиш неке ствари са факса јер нису....мисионарског духа....али добро.....што се мене, лично, тиче можемо да причамо о чему год желиш. За мене не постоје табу теме. Слободно.

п.с.  моје мишљење...ионако многи нападају тај факс али ја пред неким људима желим да га браним јер су неки напади понекад неосновани.... поделе у колективу имаш свуда....у обичној продавници где раде продавци, у фирми, спортском клубу, сваком колективу школе....српска посла- поделе. Па, нажалост, и на нашем факултету. Али, и поред тих неких ружних ствари, ја сам стварно научио пуно ствари. А о неким професорима иако имам можда ружно мишљење, ипак их сматрам изврсним теолозима.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Искрен да будем, баш ме брига шта говоре "Јелисавчић и Милошевић", битно је овде шта ми мислимо. Ето, имаш блог па тамо разоткривај "истину". Мислим да ниси добронамерна са оваквим ставовима, а време ће показати. Ј

Подели на овим сајтовима

Искрен да будем, баш ме брига шта говоре "Јелисавчић и Милошевић" 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha suvi genije,ali majke mi.... :drugarstvo:

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Mozarte zaboravih ti reci ali kada si rekao "Nane" ...nesto mi tesko. 0104_cheesy

Znam da nije tema ali.......

sve me boli,nane...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

??, ????? ???? ??, ??? ??? ??? ????? ?? ? ???? ?????????? ?? ?????, ???? ????? ???? ???? ? ???? ????. ?????? ??? ?? ?? ???? ????? ??????? ??? ????? ?? ?? ????? ?????. ????? ?? ??? ?? ????? ?? ??? ?? ??????? ???? ?????? ?? ????? ??? ????....???????????? ????....??? ?????.....??? ?? ????, ?????, ???? ?????? ?? ??????? ? ???? ??? ?????. ?? ???? ?? ??????? ???? ????. ????????.

?.?.  ???? ???????...?????? ????? ???????? ??? ???? ??? ?? ???? ????? ?????? ????? ?? ?? ?????? ??? ?? ???? ?????? ??????? ??????????.... ?????? ? ????????? ???? ?????....? ??????? ?????????? ??? ???? ????????, ? ?????, ????????? ?????, ?????? ????????? ?????....?????? ?????- ??????. ??, ????????, ? ?? ????? ?????????. ???, ? ????? ??? ????? ?????? ??????, ?? ??? ??????? ?????? ???? ??????. ? ? ????? ??????????? ???? ???? ????? ????? ???????, ???? ?? ??????? ???????? ?????????.

Smeta mi Deda kada neko ogovara na najbedniji nacin dva sveta coveka   a da nije bilo Tase i Ignatija mi danas bi pricali samo o vremenu a ne o teologiji.

Ne napadam ja fax i sta bi taj fax bio bez vladike Atanasija, Ignatija, Irineja, Porfirija ....uglavnom njega i cine vladike koji su sve sveti ljudi. Niti su ova dvojica fax jer nista nisu uradili sem tracali i pricali kako se mrtvaci pricescuju.

Pricamo o poslusnosti i da u Crkvi svi moramo biti ISTINA i govoriti istinu. Molim te kakav je to teolog koji prica iza ledja. Pa vl Ignatije je dosao iz Grcke kao laik i rekao sto niko ne bi smeo da pomisli....jer niko nije smeo i sad dodju neke funjare i pricaju.  

Recimo ti bi da misionaris....pa da li bi nekog poslao kod nekog ko uci pogresno jer pazi teologija je praxa...gde bi ta osoba dosla sa tom praxom?

?????? ?? ?????, ??? ?? ????? ??? ?????? "?????????? ? ?????????", ????? ?? ???? ??? ?? ???????. ???, ???? ???? ?? ???? ??????????? "??????". ?????? ?? ???? ???????????? ?? ??????? ?????????, ? ????? ?? ????????. ?

I mene bas zabole sta pricaju funjare poput njih dvojice ali trebalo je doci do taoga i reci to a ne da mi se brisu postovi.

Btw nemate pojma koliko sam iskrena.

Sve najbolje

p.s. Mozarte prebicu te 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

?? ?????? ???????, ?? ??????, ?????? ?? ?? ????? ???????? ?? ?? ???? ????????? ??? ????

??. ?????? ????? ???? ?? ???? ???? ?? ??????, ??? ????? ????? ? ???? ?????.   0110_hahaha

?? ??? ???? ??????? ?? ?????? :smiley:

kad slede?i put vidim svetog irineja,banova?u ga zbog vredjanja :drugarstvo:

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Чавез, ја не вређам. Преносим оно што је рекао СВЕТИ ОТАЦ.

А ти регаца си се баш нешто намерачила на Јелисавчића и Милошевића. Мислим, добро, твоја ствар. Ја помињем, опет..... пуно људи са факса ми се не свиђају као особе, људи али зато мислим да су фантастични теолози. То што раде Милошевић, Перишић и други....то је њихов проблем.... Ја једно знам....од многих тих сам научио свашта што ми је помогло да схватим Цркву, хришћанство, теологију...њихова предавања, њихова лична размишљања....

А мислим да је испод нашег нивоа да се сад бавимо тиме како Јелисавчић уме да дође на час. Или, што је пре било актуелно, пре-одавно.... каква питања је умео да измисли Пузовић...хе...

А они који хоће да оговарају иза леђа...ма нек раде, њихов проблем. Ја стојим иза својих речи, оно што ја кажем. Трудим се да научим оно што не знам, да победим своје проблеме и да, на крају, останем човек.

Подели на овим сајтовима

• Гости

?? ?????? ???????, ?? ??????, ?????? ?? ?? ????? ???????? ?? ?? ???? ????????? ??? ????

??. ?????? ????? ???? ?? ???? ???? ?? ??????, ??? ????? ????? ? ???? ?????.   0110_hahaha

?? ??? ???? ??????? ?? ?????? :smiley:

kad slede?i put vidim svetog irineja,banova?u ga zbog vredjanja :drugarstvo:

Na 0110_hahaha stradasmo svi 0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

????? ?? ????? ????? ?????? ???? ??? ???? ??? ???? ???? ?????????? ???? ? ??????? ?? ?? ?? ?? ????????. :smiley:

brate,sad ozbiljno...do sad sam se zezao...meni je sveti irinej lionski jedan od omiljenih svetaca-teologa...ceo taj koncept o jedinstvu tela i duše je tako dubok i grandiozan i veli?anstven da se ja zaista ježim kad ?itam o tome...ko bi mogo da se sablazni..isteriva?i duhova... :drugarstvo:

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

?????, ?? ?? ??????. ???????? ??? ??? ?? ????? ????? ????.

? ?? ?????? ?? ?? ??? ????? ?????????? ?? ??????????? ? ??????????. ??????, ?????, ????? ?????. ?? ???????, ????..... ???? ???? ?? ????? ?? ?? ?? ??????? ??? ?????, ???? ??? ???? ?????? ?? ?? ??????????? ???????. ?? ??? ???? ?????????, ??????? ? ?????....?? ?? ????? ???????.... ?? ????? ????....?? ?????? ??? ??? ?????? ?????? ??? ?? ?? ??????? ?? ??????? ?????, ???????????, ?????????...?????? ?????????, ?????? ????? ??????????....

? ?????? ?? ?? ????? ????? ????? ?? ?? ??? ?????? ???? ???? ?????????? ??? ?? ???? ?? ???. ???, ??? ?? ??? ???? ????????, ???-??????.... ????? ?????? ?? ???? ?? ??????? ???????...??...

? ??? ???? ???? ?? ????????? ??? ????...?? ??? ????, ????? ???????. ?? ?????? ??? ?????? ????, ??? ??? ?? ?????. ?????? ?? ?? ?????? ??? ??? ?? ????, ?? ??????? ????? ???????? ? ??, ?? ?????, ??????? ?????.

Dragi Deda....ja sam njih pomenula u kontekstu teologije i samo teologije.

A sad za tebe pitanje: kako to mozes biti teolog a los covek? I sta se to od losih ljudi moze nauciti?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...