Jump to content

Нишки крст за "годишњицу" хришћанства - ајмо атеисти! :)

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

• Одговори 127
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постављена слика

За годишњицу обележавања Миланског едикта којим је римски император Константин званично признао хришћанство као религију Ниш и Српска православна црква (СПЦ) се спремају не само да угосте римског папу, већ и да подигну огроман крст на брду Виник. Коначно јавност може да види како ће та огромна грађевина и изгледати.

Постављена слика

Српска православна и Римокатоличка црква сложиле су се да је најбоље место за обележавање 17 векова од доношења Миланског едкта Ниш, место у којем је рођен римски цар Константин који је и озваничио хришћанство као религију царства.

Постављена слика

У Константинову част на 400 метара високом брду Виник биће подигнут највећи крст у региону. Крст би требало да буде висок 80 метара, играђен од гвоздене конструкције и отпоран на земљотресе. Његова изградња ће коштати око 1,5 милиона евра, а средства ће обезбедити донатори.

Постављена слика

Фотомонтажа погледа на Ниш када монументални споменик буде подигнут

извор

Прелепо!

Heghlu'meH QaQ jajvam

http://orthodoxbrotherhood.com/

Подели на овим сајтовима

nikako da skontam sto ste se tolko ucvikali od njega?

Мислим да је више у питању мржња него страх.  zru

У православљу код појединих ти важи :

"Што више мрзиш папу то си већи православац!"

Ево и спот су му направили :

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

zru dada dada

Па бре има и нашег сајта  :drugarstvo: :drugarstvo: :drugarstvo: нисам знао за ово... чекај само не знам да ли овај "уметник" хоће да каже да се ми боримо против доласка Папе или да ли ми подржавамо његов долазак, просто не знам шта је хтео.

Подели на овим сајтовима

zru dada dada

Па бре има и нашег сајта  :drugarstvo: :drugarstvo: :drugarstvo: нисам знао за ово... чекај само не знам да ли овај "уметник" хоће да каже да се ми боримо против доласка Папе или да ли ми подржавамо његов долазак, просто не знам шта је хтео.

Оче, тај уметник се зове "Тим ЗОВА" , у питању је неки клинац који је и админ "Истина је једна - Ава Артемије" ...

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Мислим да је више у питању мржња него страх.  da da

У православљу код појединих ти важи :

"Што више мрзиш папу то си већи православац!"

Мржња настаје из страха...тако да је то органски повезано.Манифестација сведочи о свом узроку,узрок  себе отелотворава кроз манифестацију...али неко је током историје,својом непромењивом религиозно-политичком матрицом,скоро иреверзибилним обрасцем промишљања и дејствововња,чије се суштинско редефинисање са становишта историјског искуства данас оправдано ставља под огроман знак питања,свему томе несумњиво допринео,зар не? Тражити од православних "инстант" промену религиозно-политичког доживаљја некога и нечега што се вековима објављивало и манифестовало као садржајни и циљни религиозно-политички стереотип,желети већ оформљену,устаљену и уврежену духовну релацијиу "Православље - Рим" преко ноћи трансформисати и тако променити ставове многих наших верника,без да ико крајње теолошки и политички озбиљно и глобално поради на том процесу (проблем постоји са обе стране) јесте најобичнија илузија и то свако иоле нормалане интелигенције и животног искуства,добро схвата.

Важи само код појединаца од чијих духовно недефинисаних и неутврђених животних ставова се и може очекивати,као природан процес истог,не само претумачење суштинског значаја и циља појма "екуменизам",већ се може и наслутути деконструкција свега осталог...али то су само појединци...има изузетно верски утврђених,здраворазумски и благодатно постављених,изузетно образованих,теолошко-философских верзираних и (гео)политички умрежених,тј,потпуно меродавних људи којима савремени екуменистички импулс не "дрма срце" јер му скоро засигирно и савремена политика даје "ветар у леђа",и који не симпатишу идеју овог и на овим основама постављеног екуменизма јер заиста имају аргументе које слободно могу сучелити са оном другом страном и не верујем да би у тој озбиљној и конструктивној расправи могли изаћи као они чије идеју немају утемељење ни у чему.

Не треба идеју супротстављања нечему или некоме тек тако олако генерализовати и стављати "по дифолту" у калуп неоправданог и неразумног...чисто да се зна,оче.

Моје поштовање!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

zru dada dada

Па бре има и нашег сајта  :drugarstvo: :drugarstvo: :drugarstvo: нисам знао за ово... чекај само не знам да ли овај "уметник" хоће да каже да се ми боримо против доласка Папе или да ли ми подржавамо његов долазак, просто не знам шта је хтео.

Оче, тај уметник се зове "Тим ЗОВА" , у питању је неки клинац који је и админ "Истина је једна - Ава Артемије" ...

Мора да је јунак међ' својим другарчићима 0110_hahaha а шта значи ово "Тим ЗОВА" ?

Подели на овим сајтовима

zru dada dada

Па бре има и нашег сајта  :drugarstvo: :drugarstvo: :drugarstvo: нисам знао за ово... чекај само не знам да ли овај "уметник" хоће да каже да се ми боримо против доласка Папе или да ли ми подржавамо његов долазак, просто не знам шта је хтео.

Мора да је јунак међ' својим другарчићима 0110_hahaha а шта значи ово "Тим ЗОВА" ?

дуже времена сам се и ја то пит'о....

Ваљда је : "Тим За Одбрану Владике Артемија"...?!

Мада сам видео да га неки зезају :

Тим СОВА

Тим СНОВА

Team Teen .....

Подели на овим сајтовима

А ево шта нам поручују експерти за православље у вези крста:

пажња, линк води на расколнички сајт.

http://borbazaveru.info/content/view/2843/1/

Ја знам да постоји само Христов крст источног и западног облика ,  а ови помињу неки "папин криж" ?  zru

Подели на овим сајтовима

кад стављамо неке овакве линкове ка таквим сајтовима, увек их лепо обележимо због оних који не знају шта ти људи спроводе.

Подели на овим сајтовима

оно није гвоздени него светог Георгија а темпларски је стилизован светог Ђорђа, а овај православни је српски са тролистом.

православни је исто што и руски, а грчки је другачији и то је обичан плусић.

мало је измешано ово да би се обратила пажња на ''римокатолицизам'' у крсту, а то нема везе с мозгом.

крст је крст, андрејин или Т уопште нису крстови, за почетак ...

чудна нека слика.

Подели на овим сајтовима

српски крст је тролист, а 4С (оцила ) су временом искварена од 4В са старе срске заставе која означавају наставак византије и слоган

Βασιλευς Βασιλεον Βασιλευον Βασιλευσιν

Василевс Василеон Василевон Василесин

Цар Царева Царује Царевима

или кратка прича како је вера замењена нацијом.

Подели на овим сајтовима

Bilo kako da je nastalo, Duh Sveti je hteo da imamo svoj grb, i ovo treba poštovati!

баш супер како си ''истумачио'' Божју Промисао познавши Божју Вољу hellooooooooo klapklap 0110_hahaha 0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...