И.стојковић Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Причестих се, Слава Богу, и у петак, и у суботу, и у Недељу, а и у среду ћу, ако Бог Да ! Јадранка-Дервента and Nektarija* је реаговао/ла на ово 2 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Malopre slavabogu 0442_feel bliss jeeee Nektarija* and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 нисам већ неко време... према канонима сам вероватно већ екскомунициран ЛОЛ Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдановић Тамара Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Не, јер се још увек сматрам недостојном за причест. Док год волимо некога због његових врлина, то није ништа озбиљно. Али кад га почнемо љубити због његових мана, онда је то љубав. srcee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Јесам. Nektarija* је реаговао/ла на ово 1 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Da Nektarija* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Да Nektarija* је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Не, јер се још увек сматрам недостојном за причест. 0409_feel а дал си питала свештеника да се причестиш? ко је достојан? Јадранка-Дервента, kirios1 and Nektarija* је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Да. bliss jeeee slavabogu Драшко, Ignjatije and Nektarija* је реаговао/ла на ово 3 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдановић Тамара Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Нисам, нити још увек желим, сматрам да није прави тренутак, док не спознам себе у потпуности. Ако већ хоћу да се причестим, желим да будем сама са собом чиста и пред Њим. Сматрам да пре свега треба бити искрен према себи - ја, сам тек од скорије кренула у истраживање себе - почела сам да се интересујем за веру, свој ентитет, порекло... и не стидим се да кажем да не знам. Желим да се потпуно предам томе умно, а тек онда телесно. Има времена, полако, никуд не журим. п.с. Још да напоменем, како нам је вероуча говорио: ,, Ма иди бре, причести се - јес' ко да они знају да л' си грешна, да ли си постила или ниси. - То ме је жешће исфрустрирало, јер не желим да будем ЛАЖОВ и ЛИЦЕМЕР, ни пред Богом, ни пред собом. Свако добро! Драшко, Јадранка-Дервента, Dragana I. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Док год волимо некога због његових врлина, то није ништа озбиљно. Али кад га почнемо љубити због његових мана, онда је то љубав. srcee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rašo Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Јутрос, на здравље и спасење! Слава Богу и Спасу нашем! Ignjatije, Nektarija* and Баба је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Нисам, нити још увек желим, сматрам да није прави тренутак, док не спознам себе у потпуности. Ако већ хоћу да се причестим, желим да будем сама са собом чиста и пред Њим. Сматрам да пре свега треба бити искрен према себи - ја, сам тек од скорије кренула у истраживање себе - почела сам да се интересујем за веру, свој ентитет, порекло... и не стидим се да кажем да не знам. Желим да се потпуно предам томе умно, а тек онда телесно. Има времена, полако, никуд не журим. п.с. Још да напоменем, како нам је вероуча говорио: ,, Ма иди бре, причести се - јес' ко да они знају да л' си грешна, да ли си постила или ниси. - То ме је жешће исфрустрирало, јер не желим да будем ЛАЖОВ и ЛИЦЕМЕР, ни пред Богом, ни пред собом. Свако добро! Ако си вољна да учиш, ево мало. Ти можеш бити чиста само у Њему, никако сама по себи. http://www.verujem.org/teologija/nikodim_svetogorac.htm Богдановић Тамара је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 "Нећу да пијем лекове , јесам болестан, али нећу да пијем лекове. Лекови су светиња, а и скупи су. Лекари баш умеју добро да наплате своје услуге. То су лопови. Али опет неможемо без лекара, јер ми верујемо у науку. Али ја сматрам да нисам достојан тих лекова. Ипак су то врхунски научници радили годинама на томе да направе лекове. Уосталом много сам болестан и заразан . Сматарам да пре свега морам бити искрен према себи , прво морам бити начисто сам са собом, па ћу тек онда почети да узимам терапију. Кренуо сам у истраживање своје болести - почео сам да се интересујем за медицину, за природу бића, порекло моје болести... и не стидим се да кажем да не знам. Желим да се потпуно предам томе умно, а тек онда телесно. Апотекар ме је убеђивао да треба да почнем да узимам лекове јер сам болестан и могу да умрем, а то су лекови који оздрављују болесне. Рекао ми је ,, Ма иди бре, попи те лекове - баш лекари знају колико си болестан , да ли си јео мрсну храну пре узимања лека или ниси." - То ме је жешће исфрустрирало, јер не желим да будем ЛАЖОВ и ЛИЦЕМЕР, ни пред лекарима, ни пред собом." Ignjatije, Nektarija*, kirios1 and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 нисам већ неко време... према канонима сам вероватно већ екскомунициран ЛОЛ "Нисам већ неко време узимао своју терапију... с обзиром да сам још увек ведрог духа ја сам медицински феномен." Ignjatije, bgpj, keka and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Мене је требала терапија! Па сам замолио Доктора Ignjatije, Баба, bgpj and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука