Искушеник Написано Мај 3, 2010 Пријави Подели Написано Мај 3, 2010 "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha upravo on Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 0110_hahaha "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Један од дугопамтећих викенда.... Канонизација аве Јустина и Симеона Дајбабског у пратњи Ђомле и моје Маје, и сасвим непланирано раме уз раме се Тавитом 0104_cheesy (Ђомлу по први пут причестио патријарх, па је он додатно еуфоричан иако не признаје, хехе).... Онда џогинг до аутобуске одакле смо хитали ка Ужицу обасјани радошћу дугоишчекиваног упознавања оца Милића 0104_cheesy (плодоносни хронични хиперактивитет духоносног оца је више него очигледан... толики труд може изнедрити само веееелика љубав...), "пиџама парти" са гостопримљивом Ангелином нашом, и Литургија у цркви св.Марка... Енџи је читала Апостол! https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> И последња дестинација Пожега... и сад ја не знам зашто сам ово све овде написала, али свуда смо се причешћивали..... 0110_hahaha 0110_hahaha Kako ti se svidja nasa Pozega? 0442_feel Zao mi je sto nisam bila tu, ali nadam se da ces uskoro opet kod nas... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha ево баш овде: у центру Ивањице ja sam ovde krstena 8.1.1976. 0104_cheesy "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Канонизација аве Јустина и Симеона Дајбабског у пратњи Ђомле и моје Маје, и сасвим непланирано раме уз раме се Тавитом 0104_cheesy (Ђомлу по први пут причестио патријарх, па је он додатно еуфоричан иако не признаје, хехе).... ето, и ја срео Тавиту, и јурио вас по Храму да вас видим, а ви побегли ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 Канонизација аве Јустина и Симеона Дајбабског у пратњи Ђомле и моје Маје, и сасвим непланирано раме уз раме се Тавитом 0104_cheesy (Ђомлу по први пут причестио патријарх, па је он додатно еуфоричан иако не признаје, хехе).... ето, и ја срео Тавиту, и јурио вас по Храму да вас видим, а ви побегли ... На жалост, комбинација превоза је условила овакву организацију. У Пожеги смо већ били максимално исцрпљени и неиспавани... А ово за чињеницу да ме је патријарх причестио не вреди ништа да објашњавам, јер мене и онако нико не слуша... 0205_whistling Нек су протекли литургијски догађаји на радост и спасење свима! 0442_feel 0442_feel 0442_feel bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 Kako ti se svidja nasa Pozega? https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0442_feel.gif Zao mi je sto nisam bila tu, ali nadam se da ces uskoro opet kod nas... Свиђа ми се... :bla: Центар неодољиво подсећа на Краљево, у средини споменик, а около продавнице... Тачно смо лоцирали место одакле сте ловили пахуље ове зиме (а и начин на који сте то успешно спроводили до детаља и веродостојно био је демонстриран и обишли и стару цркву и цркву Света три јерарха... а на Лисичје (или Лисиште идемо следећи пут... t4431 Тавита нам је, чини ми се, споменула како те очекује у Бгд па смо отприлике предвидели да се нећемо упознати овог пута... "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 Kako ti se svidja nasa Pozega? Zao mi je sto nisam bila tu, ali nadam se da ces uskoro opet kod nas... Свиђа ми се... :bla: Центар неодољиво подсећа на Краљево, у средини споменик, а около продавнице... Тачно смо лоцирали место одакле сте ловили пахуље ове зиме (а и начин на који сте то успешно спроводили до детаља и веродостојно био је демонстриран :bla:) и обишли и стару цркву и цркву Света три јерарха... а на Лисичје (или Лисиште идемо следећи пут... t4431 Тавита нам је, чини ми се, споменула како те очекује у Бгд па смо отприлике предвидели да се нећемо упознати овог пута... Da da, bila sam u BG. Na Lisistu cu vam se onda verovatno pridruziti, a onda cu proveriti i demonstraciju hvatanja tih pahulja. Ako deca okolo nisu vristala, onda nije dovoljno dobro izvedeno t4431 Shala mala... Pretpostavljam a ti je Djomla objasnio da cemo uskoro biti i komsije, pa cemo se druziti kad nam opet dodjes https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/drugarstvo.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 Kako ti se svidja nasa Pozega? :bla: Zao mi je sto nisam bila tu, ali nadam se da ces uskoro opet kod nas... Свиђа ми се... :bla: Центар неодољиво подсећа на Краљево, у средини споменик, а около продавнице... Тачно смо лоцирали место одакле сте ловили пахуље ове зиме (а и начин на који сте то успешно спроводили до детаља и веродостојно био је демонстриран t4431) и обишли и стару цркву и цркву Света три јерарха... а на Лисичје (или Лисиште :bla:) идемо следећи пут... t4431 Тавита нам је, чини ми се, споменула како те очекује у Бгд па смо отприлике предвидели да се нећемо упознати овог пута... Da da, bila sam u BG. Na Lisistu cu vam se onda verovatno pridruziti, a onda cu proveriti i demonstraciju hvatanja tih pahulja. Ako deca okolo nisu vristala, onda nije dovoljno dobro izvedeno 4chsmu1 Shala mala... Pretpostavljam a ti je Djomla objasnio da cemo uskoro biti i komsije, pa cemo se druziti kad nam opet dodjes https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/drugarstvo.gif има да се на другу локацију 4chsmu1 Да не буде да спамујем: Аљонка и ја смо се данас причестили t4431 И она је одлично певала за певницом ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Мај 6, 2010 Пријави Подели Написано Мај 6, 2010 Да не буде да спамујем: Аљонка и ја смо се данас причестили И она је одлично певала за певницом Da, toliko je dobro pevala da su `teli da je bace https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/algabacaju.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Daaaaaa! sHa_sarcasticlol I pevalaaaaa!!! I jos sirim ruke za taj zagrljaj.... sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Daaaaaa! 0442_feel I pevalaaaaa!!! I jos sirim ruke za taj zagrljaj.... sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0203_cool algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju algabacaju ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Ja moram da podelim svoje iskustvo sa vama, vezano za Pricesce i uopste Liturgiju (nisam sigurna da li sam odabrala pravu temu, ali nekako mi se ovde cini da ce biti najbolje) Dok sam se redje pricescivala moje ispovesti su sve licile jedna na drugu. Par stvari koje su me najvise mucile nikako nisam uspevala da prebrodim. Evo vec neko vreme unazad se pricescujem skoro svake Liturgije. I ne mogu da vam opisem koliko mi je lakse da preskocim ono sto me ranije redovno spoticalo. A drugo- u isto vreme sam pocela da pevam na Liturgiji. Cak i pre pevanja za pevnicom, na svom mestu, ni previse glasno ni previse tiho. I zaista sam osecala da sam potpuno u Liturgiji, da nisam samo posmatrac, vec da i ja ucestvujem, sirim ruke ka Gospodu da i mene primi u svoj zagrljaj, u Zivot. Pokusajte i vi, pevajte u svojim hramovima, na svojim mestima, cak i ako nemate talenta. Pokusajte pa recite da li i vi osecate isto. Onim glasom koji vam je Gospod dao Njega slavite, Njemu pesmu uznosite, otvorite Mu svoja srca i potrcite u taj zagrljaj, u Zivot. bliss jeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 9, 2010 Пријави Подели Написано Мај 9, 2010 Оооооооо да, сјајан је осјећај када човјек почне да се бави појањем, а редовно причешћивање то је тек догађаааааааааааај 0110_hahaha. И ја сам почела да појем за пјевницом прије неколико мјесеци, а временом сам почела да читам молитве за вријеме вечерњих служби, или акатисте прије Литургије, заиста то је благодат какву човјек може само да пожели. Почела сам да учим црквенословенски, нисам ни била свјесна колико је лијепо молити се на овом језику. Иначе мирјани вјерници, који долазе у наш манастир учествују на неки свој начин, једни поју, једни учествују у Олтару, једни чисте манастир послије службе, једни припремају храну и кафу за коју сервирају у току бесједе, и то је заиста дивно, свако умножава своје таланте онако како то најбоље зна и умије, slavabogu. И да заборавих - ПРИЧЕСТИЛА САМ СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука