Jump to content

Да ли сте се причестили?

Препоручена порука

Шта да радимо када се ти свештеници и духовници причешћују по "службеној дужности".

Они могу и за Васкрс и за Светли Понедељак,а недостојни и грешни покварени мирјани не смеју никако.

Шта би им на то све рекао Свети Златоуст сада или било који други Свети Отац. Постидели би се вероватно.

Иначе, каже вл. Атанисије и : "Бог с`њима" ...  

Нека је вазда Бог са њима да просвети таму њихову, и нашу ...

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Цитат

Шта да радимо када се ти свештеници и духовници причешћују по "службеној дужности".

Они могу и за Васкрс и за Светли Понедељак,а недостојни и грешни покварени мирјани не смеју никако.

Шта би им на то све рекао Свети Златоуст сада или било који други Свети Отац. Постидели би се вероватно.

Иначе, каже вл. Атанисије и : "Бог с`њима" ... 

Нека је вазда Бог са њима да просвети таму њихову, и нашу ...

Незнам колико сам компетентан да одговорим али што не прићешћавати вернике. Нису ваљда толко луди да се преједу до повраћана... Свашта ..

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Ма изгледа да са овај свећеник који није хтео да нас Причести на Васкрс неће опћити самном, Његов отац је сектретај п. Кирила и исто то ради.Потпуно су у непослушњу свог епископа. У Москви је важило правило  сваки свештеник како оће и плус оно руско смируј се, не буни се....Е , нема више.Барем код мене. Ко ме зна из српских дана зна.

наводно не  Причешћују због пијанства и због тога што су некад у СССР причешћивали се млади комунисти комсомолци па се ругали Причешћу. Али какве везе има са оним бакицама оног трагичног јутра?Друго, у том храму сам неколико година. тамо су хтели да ме оставе за олтарника са евентуалним рукоположењем. Старешина је био за то. Имам неки утисак да ће испасти да сам ја ту нешто крив. Алде да видимо написах овде.

Подели на овим сајтовима

Цитат

JA sum se pricestila sva tri dana Vaskrsa, a i sutra cu  Hristos vaskrse Sto bi rekla Tavi "MLJAC"  algabacaju

Постои леп постер од Моцарта : Прићешће, чешће, чешће, чешће, чешће, чешће  crutches

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

0205_whistling ХРИСТОС ВАСКРСЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!  sFun_bat

милошћу Божјом причешћивао се сваке недеље Великог Поста, и у све дане Васкрса  takeoff 4chsmu1 drlove

није ме било месец дана пошто нисам уплатио нет, ево сад ћу полако да се вратим  0202_238

Подели на овим сајтовима

0205_whistling Evo jedne lepe price iz Timocke eparhije.Na drugi dan Bozica vladika Justin dosao je da sluzi u jednom malom gradu u svojoj eparhiji.Liturgija je bila svecana,kako samo moze biti kada sluzi vladika.Medjutim,mene je sve vreme brinulo jedno,kako da pridjem da se pricestim jer znam da mi svestenici nebi dozvolili...Doslo je i vreme za pricesce,vidim prilaze samo zene sa malom decom i jedan stariji covek.Osmelim se pa pridjem i ja.Vladika pricescuje decu,dolazi na red onaj covek i svestenik ga pita jesi li POSTIO!!!On kaze JESAM!!!NA BOZIC!!!Vladika u cudu,iznenadjen,poce da vice MA KAKAV POST NA BOZIC!!!Hajde sada svi koji ste postili ceo post da se pricestite!!!I tako su se skoro svi pricestili!To mi je jedna od najdrazih uspomena iz mog rodnog grada sFun_bat

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Цитат

0205_whistling Evo jedne lepe price iz Timocke eparhije.Na drugi dan Bozica vladika Justin dosao je da sluzi u jednom malom gradu u svojoj eparhiji.Liturgija je bila svecana,kako samo moze biti kada sluzi vladika.Medjutim,mene je sve vreme brinulo jedno,kako da pridjem da se pricestim jer znam da mi svestenici nebi dozvolili...Doslo je i vreme za pricesce,vidim prilaze samo zene sa malom decom i jedan stariji covek.Osmelim se pa pridjem i ja.Vladika pricescuje decu,dolazi na red onaj covek i svestenik ga pita jesi li POSTIO!!!On kaze JESAM!!!NA BOZIC!!!Vladika u cudu,iznenadjen,poce da vice MA KAKAV POST NA BOZIC!!!Hajde sada svi koji ste postili ceo post da se pricestite!!!I tako su se skoro svi pricestili!To mi je jedna od najdrazih uspomena iz mog rodnog grada sFun_bat

A ja sum cula jednu pricu, da na Vaskrs SVI treba da se priceste, ali apsolutno SVI! I mnogo mi se svidja ta prica  takeoff

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ма изгледа да са овај свећеник који није хтео да нас Причести на Васкрс неће опћити самном, Његов отац је сектретај п. Кирила и исто то ради.Потпуно су у непослушњу свог епископа. У Москви је важило правило  сваки свештеник како оће и плус оно руско смируј се, не буни се....Е , нема више.Барем код мене. Ко ме зна из српских дана зна.

наводно не  Причешћују због пијанства и због тога што су некад у СССР причешћивали се млади комунисти комсомолци па се ругали Причешћу. Али какве везе има са оним бакицама оног трагичног јутра?Друго, у том храму сам неколико година. тамо су хтели да ме оставе за олтарника са евентуалним рукоположењем. Старешина је био за то. Имам неки утисак да ће испасти да сам ја ту нешто крив. Алде да видимо написах овде.

Uuuu...vec vidi sliku, kao odavde sto je bilo nekad  0205_whistling

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Цитат

0205_whistling ХРИСТОС ВАСКРСЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!  sFun_bat

милошћу Божјом причешћивао се сваке недеље Великог Поста, и у све дане Васкрса  takeoff 4chsmu1 drlove

није ме било месец дана пошто нисам уплатио нет, ево сад ћу полако да се вратим  0202_238

ok za svaku nedelju. ali mi nije sad jasno, kako za svaki dan Vaskrsa a mrsi se?

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Причешће нема везе са посном и мрсном храном, него са Литургијом. Литургија се служи и у посту и у мрсу. Чак, постоји важно црквено правило да се у посту (правом посту, када се не једи или једе само сирова храна или кувана на води) не служи Литургија. Литургија је зато чак и не спојива са постом, већ се када се служи Литургија разрешује пост. Тада се једе на уљу или риби.

Дакле, постимо код је пост а причешћујемо се кад је Литургија. Разумијеш?  0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

isus-sinai ХРИСТОС ВАСКРСЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!  isus-sinai

милошћу Божјом причешћивао се сваке недеље Великог Поста, и у све дане Васкрса  0442_feel 0442_feel 0442_feel

ok za svaku nedelju. ali mi nije sad jasno, kako za svaki dan Vaskrsa a mrsi se?
мислим да би ти било БАШ корисно да прочиташ књигу из мог потписа, има само 50 страна  0202_238

Литургија кад се служи, шта мислиш зашто се служи и због кога?

јел онај свештеник или монах који служи износи оно свето причешће из олтара, онако да мами присутне?  joooj

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

isus-sinai ХРИСТОС ВАСКРСЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!   isus-sinai

милошћу Божјом причешћивао се сваке недеље Великог Поста, и у све дане Васкрса  0442_feel 0442_feel 0202_238

није ме било месец дана пошто нисам уплатио нет, ево сад ћу полако да се вратим  joooj

Ima jedan poziv koji se cuje na svakoj Liturgiji.

0442_feel : "Primite, jedite, ovo je Telo moje, koje se za vas lomi na otpustenje grehova...Pijte iz case ove svi: ovo je krv moja Novoga zaveta, koja se za vas i mnoge proliva na otpustenje grehova"

A onda mi svi u glas kazemo  0202_238

Подели на овим сајтовима

Васкршња посланица светог Јована Златоустог:

Ако је ко благочестив и богољубив нека се наслађује овом добром и светлом победом.

Ако је ко благоразумни слуга, нека уђе радујући се у радост Господа свога.

Ако се ко подвизавао постом, нека сада прими плату.

Ако је од првога часа радио, нека сада прими праведни дуг.

Ако је ко дошао после трећег часа, нека празнује захваљујући.

Ако је ко стигао после шестог часа, нека ни мало не сумња, јер ничим неће бити оштећен

.

Ако је ко изгубио и девети час, нека приступи, ни мало не сумњајући, ни мало се не бојећи.

Ако ко стиже тек у једанаестом часу нека се не плаши закашњења: јер овај дивни Господар примиће и последњег као и првог; даје мир ономе који је дошао у једанаести час, као и ономе који је радио од првога часа. И последњег милује и првоме угађа, и ономе даје и овоме дарује, и дела прима и намеру целива; и делање уважава и принос хвали.

Стога, дакле, уђите сви у радост Господа свога: и први и други, плату примите; богати и убоги, један с другим ликујте; уздржљивци и лењивци, дан поштујте; ви који сте постили и ви који нисте постили, веселите се данас! Трпеза је пуна, наслађујте се сви: теле је угојено; нека нико не изађе гладан, сви се наслађујте пиром вере; сви примите богатство благости. Нека нико не оплакује сиромаштину, јер се јави опште царство. Нека нико не плаче над сагрешењима, јер опроштај заблиста из гроба. Нека се нико не боји смрти, јер нас ослободи Спаситељева смрт: угаси је Онај Кога је она држала, заплени ад Онај који је сишао у ад, загорча га када је (ад) окусио Тело Његово. И ово предвиђајући, Исаија завапи: ад се загорча сретнувши Те доле; загорча се, јер опустоши; загорча се, јер би поруган; загорча се, јер се умртви; загорча се, јер паде; загорча се, јер би свезан; прими Тело (Христово) и Бога се додирну; прими земљу и срете небо; прими оно што виђаше и паде у оно што не виђаше. Смрти, где је твоја жаока? Аде, где је твоја победа? Васкрсе Христос и ти си се сурвао. Васкрсе Христос и падоше демони. Васкрсе Христос и радују се анђели. Васкрсе Христос и живот живи. Васкрсе Христос и ниједног мртвог у гробу нема. Христос уста из мртвих и би почетак преминулих. Њему слава и сила у векове векова. Амин.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...