И.стојковић Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 ДА ... и радостан сам због тога... и нисам богослов са запада а ни наш стари и ја брате мој.... 1405_love А ако Бог Да и сутра ћу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8086.gif confused dada "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 Причестих се данас, хвала Богу. Све се своди на једноставност. Ако љубиш Господа и хоћеш да ти Он буде све у животу, да те испуњава и љуби и води и живи тобом и у теби, а ти у Њему и Њиме dada , заиста не треба ту компликовати. Хајде сад сви искрено за себе нек мало промисле, је ли ово што је означено баш испуњено у нашим животима? Да то јесте тако, стварно никад не бих размишљао да ли приступити чаши или не. Не би се ни грешило, било би више љубави итд. Али питање је колико је нама Бог све у животу, како рече Милан. Размислио, препознао и не дам никоме да ми то промени...већ 21 годину! confused А Ти? 1405_love 8086.gif "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 Свака част ако је тако. Ја за себе не могу то рећи, а сумњам да ћу икад моћи. Знаш оно на литургији: "...сами себе, једни друге и сав живот свој Христу Богу предајмо." Ја се сваки пут размислим над овим, пошто видим да не испуњавам баш ову прозбу. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 Свака част ако је тако. Ја за себе не могу то рећи, а сумњам да ћу икад моћи. Знаш оно на литургији: "...сами себе, једни друге и сав живот свој Христу Богу предајмо." Ја се сваки пут размислим над овим, пошто видим да не испуњавам баш ову прозбу. Није ако, него "кад је тако", јер не могу да верујем да ми не верујеш... и јесте част , али не од мене, већ од Њега, Који ме и поред знања какав сам Воли, и Љубављу својом Држи уз себе... Чим размишљаш о "прозби", добро је....улазиш у себе и тражиш Га, па зато немаш зашто да сумњаш ни у себе нити у друге. nesiguran 1405_love 8086.gif "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 Свака част ако је тако. Ја за себе не могу то рећи, а сумњам да ћу икад моћи. Знаш оно на литургији: "...сами себе, једни друге и сав живот свој Христу Богу предајмо." Ја се сваки пут размислим над овим, пошто видим да не испуњавам баш ову прозбу. нема тог који испуњава сав Закон или који је достојан.https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1786.msg246281.html#msg246281 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 Свака част ако је тако. Ја за себе не могу то рећи, а сумњам да ћу икад моћи. Знаш оно на литургији: "...сами себе, једни друге и сав живот свој Христу Богу предајмо." Ја се сваки пут размислим над овим, пошто видим да не испуњавам баш ову прозбу. нема тог који испуњава сав Закон или који је достојан.https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1786.msg246281.html#msg246281 Знам, него сам се ухватио за цитат Милана Николића који каже "да нам Господ буде све у животу" па ми је то звучало мало прејако и мислим да мали број људи то испуњава. Наравно, док смо у цркви стремимо ка томе али успут скрећемо са тог циља и тако то. И да, причестио сам се данас. А и сутра ћу ако Бог да. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 Знам, него сам се ухватио за цитат Милана Николића који каже "да нам Господ буде све у животу" па ми је то звучало мало прејако и мислим да мали број људи то испуњава. Наравно, док смо у цркви стремимо ка томе али успут скрећемо са тог циља и тако то. И да, причестио сам се данас. А и сутра ћу ако Бог да. 8086.gif 8086.gif међу нама!!!!!!! ЈЕСТЕ И БИЋЕ!!! nesiguran 1405_love 1405_love "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2010 Знам, него сам се ухватио за цитат Милана Николића који каже "да нам Господ буде све у животу" па ми је то звучало мало прејако и мислим да мали број људи то испуњава. Наравно, док смо у цркви стремимо ка томе али успут скрећемо са тог циља и тако то. И да, причестио сам се данас. А и сутра ћу ако Бог да. slava3 0442_feel међу нама!!!!!!! ЈЕСТЕ И БИЋЕ!!! 1405_love 1405_love да потврдим и додам клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2010 Свака част ако је тако. Ја за себе не могу то рећи, а сумњам да ћу икад моћи. Знаш оно на литургији: "...сами себе, једни друге и сав живот свој Христу Богу предајмо." Ја се сваки пут размислим над овим, пошто видим да не испуњавам баш ову прозбу. da li misliš da postoji neka tačka na horizontu koju ćeš nekad dostići i u toj tački je "...сами себе, једни друге и сав живот свој Христу Богу предајмо." 89898989898989 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Септембар 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 27, 2010 И ја и моја породица смо били на причес' 70A.gif ... као и сваке недеље и празника, тј. када је Литургија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2010 da,ima toga... ta novotarija mislim... to da se neki pričešćuju samo na liturgiji 70A.gif Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2010 ДА ... и радостан сам због тога... и нисам богослов са запада а ни наш стари да цитирам једног паметног чо'ека 70A.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Септембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2010 Mozartu nije dobro.... 70A.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2010 Mozartu nije dobro.... не буди буквалист, шали се човек 70A.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2010 Mozartu nije dobro.... marina postala strina... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука