Jump to content

Да ли сте се причестили?

Препоручена порука

ДА

... и радостан сам због тога... и нисам богослов са запада а ни наш стари

и ја брате мој.... 1405_love

А ако Бог Да и сутра ћу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

confused1 8086.gif confused dada :)

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Причестих се данас, хвала Богу.

Све се своди на једноставност. Ако љубиш Господа и хоћеш да ти Он буде све у животу, да те испуњава и љуби и води и живи тобом и у теби, а ти у Њему и Њиме dada , заиста не треба ту компликовати.

Хајде сад сви искрено за себе нек мало промисле, је ли ово што је означено баш испуњено у нашим животима? Да то јесте тако, стварно никад не бих размишљао да ли приступити чаши или не. Не би се ни грешило, било би више љубави итд. Али питање је колико је нама Бог све у животу, како рече Милан.

Размислио, препознао и не дам никоме да ми то промени...већ 21 годину! confused

А Ти?

1405_love

8086.gif

confused1

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

Подели на овим сајтовима

Свака част ако је тако. Ја за себе не могу то рећи, а сумњам да ћу икад моћи. Знаш оно на литургији: "...сами себе, једни друге и сав живот свој Христу Богу предајмо."

Ја се сваки пут размислим над овим, пошто видим да не испуњавам баш ову прозбу.

Подели на овим сајтовима

Свака част ако је тако. Ја за себе не могу то рећи, а сумњам да ћу икад моћи. Знаш оно на литургији: "...сами себе, једни друге и сав живот свој Христу Богу предајмо."

Није ако, него "кад је тако", јер не могу да верујем да ми не верујеш... и јесте част , али не од мене, већ од Њега, Који ме и поред знања какав сам Воли, и Љубављу својом Држи уз себе...

Чим размишљаш о "прозби", добро је....улазиш у себе и тражиш Га, па зато немаш зашто да сумњаш ни у себе нити у друге.

nesiguran

1405_love

8086.gif

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

нема тог који испуњава сав Закон или који је достојан.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1786.msg246281.html#msg246281

Подели на овим сајтовима

нема тог који испуњава сав Закон или који је достојан.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1786.msg246281.html#msg246281

Знам, него сам се ухватио за цитат Милана Николића који каже "да нам Господ буде све у животу" па ми је то звучало мало прејако и мислим да мали број људи то испуњава. Наравно, док смо у цркви стремимо ка томе али успут скрећемо са тог циља и тако то. И да, причестио сам се данас. А и сутра ћу ако Бог да.
Подели на овим сајтовима

Знам, него сам се ухватио за цитат Милана Николића који каже "да нам Господ буде све у животу" па ми је то звучало мало прејако и мислим да мали број људи то испуњава. Наравно, док смо у цркви стремимо ка томе али успут скрећемо са тог циља и тако то. И да, причестио сам се данас. А и сутра ћу ако Бог да.

8086.gif

8086.gif

међу нама!!!!!!!

ЈЕСТЕ И БИЋЕ!!!

nesiguran

1405_love

1405_love

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

slava3

0442_feel

међу нама!!!!!!!

ЈЕСТЕ И БИЋЕ!!!

:drugarstvo:

1405_love

1405_love

да потврдим и додам amin-nas
Подели на овим сајтовима

da li misliš da postoji neka tačka na horizontu koju ćeš nekad dostići i u toj tački je "...сами себе, једни друге и сав живот свој Христу Богу предајмо."

89898989898989

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ДА

... и радостан сам због тога... и нисам богослов са запада а ни наш стари

да цитирам једног паметног чо'ека  70A.gif
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...