Млађо Написано Август 11, 2009 Пријави Подели Написано Август 11, 2009 Хвала Горане на принешеним документима. Ја сам све то ишчитавао још у богословији па ми је остало оквирно у сећању. Ти си сад овим потезом направио сјајну ствар. Не треба инсистирати ни на чему. Нека наше сестре и мајке саме расуде (и буду у послушности својим духовницима). И свети оци кад су износили своја мишљења нису претендовали на то да она буду наметљива и да се сврстају у фолдер непогрешивости. У свом времену они су давали своја решења. Имајући у виду та решења, ми смо позвани не да их слепо прихватамо него да их на стваралачки начин разумемо и обликујемо у свом времену. Свеједно је да ли се Свете Тајне из нашег организма избацују или не. Оне су МАТЕРИЈА, И ТО ОСВЕЋЕНА МАТЕРИЈА ДУХОМ СВЕТИМ ЧИЈИМ ПРИМАЊЕМ МИ ПОСТАЈЕМО УДЕОНИЦИ ВЕЧНОГ ЖИВОТА. Не мудрујем о овоме самостално, него имам у виду своје мудре учитеље... Где је та Изида? Не можемо без ње даље богословствовати? ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Август 11, 2009 Пријави Подели Написано Август 11, 2009 ? ????? ?? ????? ????????? ?? ?? ?? ??????????? ?? ???? ???????, ??? ??? ?? ???????? ????? ?? ?????! ??? ?????? ?????????, ?? ?? ??? ?? ?? ???... ???? ?? ?????? ??? ???????? ?????????? ??? ?? ?????????... ?? ???? ?? ?? ??????... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Август 11, 2009 Пријави Подели Написано Август 11, 2009 kad zena ima menstruaciju krvotok je OTVOREN!Licno mislim da je vise nego glupo pricestiti se,a da pricest istog momenta izadje iz zene. ? ???? ?????? ?? ??????, ??? ????? ? ????... ??? ?????, ??????? ??? ?? ?? ?? ????? ??????, ? ?? ???? ?? ????????? ?? ?? ???? ? ?????. ??? ??? ? ?? ?????? ???? ?? ?? ?? ???? ?????? ????????... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Август 11, 2009 Пријави Подели Написано Август 11, 2009 sto se menstruacije tice postujem kanone i svestenika moje parohije koji je to isto rekao mojoj zeni.... ??, ??????? ????? ????? ???? ?? ???? ???? ? ???? ???? ?? ???? ?? ????? ?? ?? ???????? ???? ??? ????????????. ?????, ??? ??????, ?? ????????? ?? ?????????? ??? ??? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 19, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Ja sam se jutros,Bogu hvala,pricestila! Mico,nisam trazila blagoslov za pricescivanje kad postim,nego kad mrsim.Posto nisam bila dobra.I nisam ga dobila.Ako budem bila dobra do jeseni,dobicu ga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 I ja sam se pricestila za Preobrazenje. Pa da blagoslovi Gospod da se i ja preobrazim ... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Nek ti je na zdravlje i na spasenje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Август 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2009 ?????, ??? ??????, ?? ????????? ?? ?????????? ??? ??? ? ???????? ??, ??? ?? ?? ????? ?????? ?? ?????? ???? ??????????? ????? ?? ???? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Pa,ja se slazem sa Djomlom da su kanoni pisani u odredjenim istorijskim okolnostima,kada nije bilo adekvatnih sredstava za higijenu.Mi smo danas srecne jer mozemo da ulazimo u crkvu,putujemo,neke od nas,koje se dobro osecaju mogu cak i da plivaju ili igraju odbojku tih dana. Sto se pricescivanja tice,licno mislim da menstruacija ne traje pola godine vec oko 5-7 dana,tako da ne moram bas tad da se pricestim. Kanone su pisali zivi ljudi od krvi i mesa,i zato su podlozni menjanju. Mada,opet mislim da muskarci pitanje menstruacije nikada ne mogu razumeti do kraja.Jedan moj bivsi momak mislio da je to bolest,a ne normalno fiziolosko stanje,nije mi dao da skuvam kafu,odem u prodavnicu,etc,ali je zato bio gentlman i sve to sam radio.Bilo mi ga zao,pa sam probala da mu objasnim,mada mi je prijala paznja.Da ne gresim dusu,on je uvek bio pazljiv.A vojna akademija ga naucila da ne postoje "muski" i "zenski" poslovi. Odoh od teme... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 ?????, ??? ??????, ?? ????????? ?? ?????????? ??? ??? ? ???????? ??, ??? ?? ?? ????? ?????? ?? ?????? ???? ??????????? ????? ?? ???? ??????. ?? ??? ?? ???????????, ???: 1. ?????? ?? ?? ?? ?????? ???????? 2. ????? ?? ?? ?? ?????? ????? ?????? ?? ?? ?? ???? ????? ?? ???? ??????? 3. ???? ?? ???? ???????? ????? ?????? ??????? ?? ?? ??????? ? ????? ? ?? ?? ?? ???? ???? ????????? ??????????? ?????????? ?? ???? ??? ?????? ??????? ??????? ???? ??????? ??????????? ??????? ??????? ???????? ? ?????? ????????????, ? ???????? ??????? ?????? ? ???? ??? ????? ? ?????????? ???????? ???? ?????? ???? "???????????" ???????. ???????? ???? ???????? ???, ???? ????????? ??????? ???? ????????? ?? ????? ?????? ? ???????. ??? ??? ???? ???????? ?? ?? ????????? ? ?? ?? ?????? ? ?? ?? ???????? ????????????? ???????? ???????? ?? ???? ?? ?? ???? ??????? ? ???? ?? ????? ????????? ??????? ????? ?? ??? ???? ???? ??????? ?? ??????? ???? ??? ?????? ???? ? ????????? ?? ???. ?? ? ???? ??? ??? ??????. ?????? ?? ???????? ?? ?? ????????????? ???? ????????? ? ?????? ?????? ?? ????? ? ??? ?? ?? ??? ?????????? ? ???????? ???? ??????????? ? ?????????. ?? ????? ?????? ???? ???? ?? ?? ? ???? ????? ???? ???? ????? ??????? ?? ??? ??????. ? ????? ???? ?? ????? ?????? ?? ???? ????????? ?? ???? ?????. ???? ?? ?? ?? ?? ??????? ???????? ????? ???? ???? ???? ?????????? ??????? ???????? ?? ?????? ???? ?????????. ???????? ?? ?? ?????? ?? ???? ?????? ? ?????? ?? ??? ???? ????????????? ? ???????? ? ?? ?????? ? ?? ???? ????? ??????? ? ???????. ??? ?? ????????? ???? ?? ? ?????? ????. ?? ?????? ???????? ????? ??????? ????? (???? ?????? ?? ? ???? ?????) ???? ?? ??????? ?????????? ??? ?????? ?? "??? ????". ?????, ?? ????? ??????? ???????? ?? ????????? ?? ???????? ? ????? ??????? ? ??? ??????, ??? ???????? ?? ?? ??????? ???????? ???????? ????. ? ?????? ?? ?? ?? ???????? ?????? ?? ?????? ????? ???? ?? ???????... ??????????? ??? ???? ???? ????????? ??????? ? ??????????? ?????????? ? ????????. ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Da,moj duhovnik je rekao u zavisnosti od toga kako se ja osecam.A osecam se tako da mi se ne ustaje iz kreveta prvog,a nekad i drugog dana. Moj duhovnik je mudar covek i jedno veliko srce.Inace,on je postao svestenik Bozijim promislom.Znam kad.Sem toga on je intelektualac par exellance.Isao je u jednu od pet nasih najboljih gimnazija,gde je naucen da misli,a ne sta da misli i da reprodukuje gradivo kao papagaj.Zato je takav.Poznajem i njegovu porodicu.Fascinira me cenjinica da njegove kcerkice vec sada imaju slobodu misljenja,radoznalost i opustenost u iznosenju istog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 djomla,slažem se 101 posto.......... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 1312_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/dada.gif Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Nek ti je na zdravlje i na spasenje! ????, ???? ??? ??????? ????????????... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Август 23, 2009 Пријави Подели Написано Август 23, 2009 danas pristupismo svetom pricescu divno divno divno 319.gif joooj radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука