Jump to content

Да ли сте се причестили?

Препоручена порука

isus-sinai ХРИСТОС ВАСКРСЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!  isus-sinai

милошћу Божјом причешћивао се сваке недеље Великог Поста, и у све дане Васкрса  0442_feel 0442_feel 0442_feel

није ме било месец дана пошто нисам уплатио нет, ево сад ћу полако да се вратим  0202_238

ok za svaku nedelju. ali mi nije sad jasno, kako za svaki dan Vaskrsa a mrsi se?
е да, и иначе се сваке недеље причешћујем и ван великих постова  0202_238
Подели на овим сајтовима

е да, и иначе се сваке недеље причешћујем и ван великих постова  dada

I tako mi svi stojimo u jednom redu, i svake nedelje se druzimo, a kilometrima smo daleko

joooj   0442_feel    0104_cheesy https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0442_feel' /> 0202_238 confused 0405_feel:)https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0442_feel' /> 1405_love https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='isus-sinai' /> klapklap dada crvenilo joooj bluelite grouphug heaven whackado t4431 t5504 bicycle_2.gif' class='bbc_emoticon' alt='0202_238' /> :nene: :bla: :cheesy: 4chsmu1 0202_238 isus-sinai drlove winter

Sve nas spaja ista casa...

Подели на овим сајтовима

Ja sam se pricescavao i svake redovnenedelje i kad postim sredu i petak .... Zar su apostoli pre Tajnoj Veceri postili isus-sinai 

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Хвала свима на одговорима, разумем ја зашто се износи путир, не само да би ми присутни тек онако били мамљени. Ја постим све постове и сваку среду и петак али на уљу (среда и петак). И никад ми свештеник није рекао да могу сваке недеље кад дођем на Литургију да се причестим. А годинама идем  :nene:

Јесам ја почетник, и доста тога не знам, зато свима хвала што ми помажете да научим  hvala hvala hvala

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

:nene:ХРИСТОС ВАСКРСЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!  0442_feel

милошћу Божјом причешћивао се сваке недеље Великог Поста, и у све дане Васкрса  dada 0513_music0516_music

није ме било месец дана пошто нисам уплатио нет, ево сад ћу полако да се вратим  0508_music

ok za svaku nedelju. ali mi nije sad jasno, kako za svaki dan Vaskrsa a mrsi se?
мислим да би ти било БАШ корисно да прочиташ књигу из мог потписа, има само 50 страна  0442_feel

Литургија кад се служи, шта мислиш зашто се служи и због кога?

јел онај свештеник или монах који служи износи оно свето причешће из олтара, онако да мами присутне?  0442_feel

одмах ћу прочитати књигу, хвала!

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Редовно се причешћујем   :nene:

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Хвала свима на одговорима, разумем ја зашто се износи путир, не само да би ми присутни тек онако били мамљени. Ја постим све постове и сваку среду и петак али на уљу (среда и петак). И никад ми свештеник није рекао да могу сваке недеље кад дођем на Литургију да се причестим. А годинама идем  :nene:

Јесам ја почетник, и доста тога не знам, зато свима хвала што ми помажете да научим  hvala hvala hvala

Ej i ja sam tako, godinama postila, niko mi nije rekao da treba cesce da se pricescujem i malo sam bila skepticna po tom pitanju, moram priznati... tj. nije mi bilo bas sasvim jasno.

A onda sam pitala svestenika, a on mi je rekao "sto cesce", pa se trudim da to sprovodim u delo.

Mogu ti reci, iz mog licnog iskustva.... DIIIIIIIIIIIIIIVAN osecaj  0442_feel

Slobodno pitaj svog svestenika.

Подели на овим сајтовима

Ej i ja sam tako, godinama postila, niko mi nije rekao da treba cesce da se pricescujem i malo sam bila skepticna po tom pitanju, moram priznati... tj. nije mi bilo bas sasvim jasno.

A onda sam pitala svestenika, a on mi je rekao "sto cesce", pa se trudim da to sprovodim u delo.

Mogu ti reci, iz mog licnog iskustva.... DIIIIIIIIIIIIIIVAN osecaj  0442_feel

Slobodno pitaj svog svestenika.

Знам да је глупо питање, јер је то можда индивидуално али ме занима како се манифестује тај диван осећај? Да ли мислиш (осећаш?) да си постала боља особа, или пак нешто друго?
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Када човек крене да живи литургијским начином живота, што је само по себи подвиг, неможе да замисли да се не причешћује, упркос свим несувислим коментарима да то не треба чинити. Овај сајт се заиста "бори" против клерикализма Литургије јер Литургија и значи јавно дело заједнице, коју чини Епископ, свештеник, ђакони и народ Божији. Није причешће само за нас свештенике већ за све јер оно је извор живота. А највећа глупост је да неко каже "нисам спреман". Зар је могуће да то каже православни хришћанин, а Господ нам непрестано говори да стражимо и да не знамо дана и часа када ћемо отићи са овога света?

Дакле принцип је:

Пости када је пост, причести се када је Литугија.

Подели на овим сајтовима

Мене данас причести у малом храму светог Саве на Врачару намесник Сретењског манастира из Русије. Било је двадесетак монаха из овога манастира мало се служило на нашем мало на руском, лепо искуство.  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Хвала свима на одговорима, разумем ја зашто се износи путир, не само да би ми присутни тек онако били мамљени. Ја постим све постове и сваку среду и петак али на уљу (среда и петак). И никад ми свештеник није рекао да могу сваке недеље кад дођем на Литургију да се причестим. А годинама идем  4chsmu1

Када човек крене да живи литургијским начином живота, што је само по себи подвиг, неможе да замисли да се не причешћује, упркос свим несувислим коментарима да то не треба чинити. Овај сајт се заиста "бори" против клерикализма Литургије јер Литургија и значи јавно дело заједнице, коју чини Епископ, свештеник, ђакони и народ Божији. Није причешће само за нас свештенике већ за све јер оно је извор живота. А највећа глупост је да неко каже "нисам спреман". Зар је могуће да то каже православни хришћанин, а Господ нам непрестано говори да стражимо и да не знамо дана и часа када ћемо отићи са овога света?

Дакле принцип је:

хвала о. Иване! Мада ће то у почетку ићи мало бојажљиво код мене (просто сам у чуду да тако нисам радила до сад, већ само 5-6 пута у току године, кад постим недељу дана пре Причешћа, на води, темељна исповест и све по реду), али временом ћу вероватно да се уходам  dada

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Хвала свима на одговорима, разумем ја зашто се износи путир, не само да би ми присутни тек онако били мамљени. Ја постим све постове и сваку среду и петак али на уљу (среда и петак). И никад ми свештеник није рекао да могу сваке недеље кад дођем на Литургију да се причестим. А годинама идем  4chsmu1

Дакле принцип је:

хвала о. Иване! Мада ће то у почетку ићи мало бојажљиво код мене (просто сам у чуду да тако нисам радила до сад, већ само 5-6 пута у току године, кад постим недељу дана пре Причешћа, на води, темељна исповест и све по реду), али временом ћу вероватно да се уходам  dada

Ej sestro, divno je sto si otvorena za promene, to je zaista za pohvalu. Samo hrabro! Svi smo uz tebe!

dada

Подели на овим сајтовима

Знам да је глупо питање, јер је то можда индивидуално али ме занима како се манифестује тај диван осећај? Да ли мислиш (осећаш?) да си постала боља особа, или пак нешто друго?

Није уопште глупо,одлично питање,мислим да многи који се редовно причешћују,раде то по дифолту,препоруци,савету...мада ни сами нису свесни зашто је тако, а то углавном доживљавају као неку емоцију,диван осећај и слично...Јесам за редовно причешћивање,али не бих то тако ,"на изволте" сваком ко пита и има дилему,или му рецимо савест другачије говори...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...