Jump to content

Да ли сте се причестили?

Препоручена порука

Нису ми дали  :cmizdrenje:

tu pomaže samo smirenje.....  :)

eventualno neko anonimno preteće pismo svešteniku i po neki http://www.freefightclub.com/Portals/5/home/maya%20geri%20%20warming%20up.JPG 0442_feel

ja kad udjem u crkvu,sveštenici samo počnu da šapuću.... leopold,leopold.....leopold.....

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

tu pomaže samo smirenje.....  dada

eventualno neko anonimno preteće pismo svešteniku i po neki http://www.freefightclub.com/Portals/5/home/maya%20geri%20%20warming%20up.JPG dada

ja kad udjem u crkvu,sveštenici samo počnu da šapuću.... leopold,leopold.....leopold.....

:cmizdrenje::) 0442_feel

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Нису ми дали  :cmizdrenje:

А зашто, брате мој у Христу?

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Хвала лаве, хвала!  prst ka dole

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Па имао сам неки СТРАШАН  грех,па ми рекао тек могу у петак.Али нема везе у петак ћу бити спреман као запета пушка. 

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Па имао сам неки СТРАШАН  грех,па ми рекао тек могу у петак.Али нема везе у петак ћу бити спреман као запета пушка. 

Е то је већ јасније....

Твој свештеник, сигурно најбоље зна, шта је најбоље за Тебе....

Желим Ти свако добро од Господа и снагу да истрајеш до петка, када ћеш се Причестити и то на дан када прослављамо Св.Симеона Мироточивог...

prst ka dole

0110_hahaha

0110_hahaha

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Јесам слава Богу и данашњем Светом Сави Другом ! :cmizdrenje:

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

На здравље и спасење свима који су се данас причестили!

Кад смо већ код ове теме... Замолила бих за један савет. И супруг и ја постимо све постове, средом и петком... Одлазимо на Литургију, пре него што смо добили бебу кад год је било прилике обилазили смо манастире, итд.

Међутим, иако супруг пости, никако да се причести. Моли се, извршава своје правило, чита духовну литературу... и све је у реду осим тога што се причести једном годишње (обично за Васкрс). Покушала сам да му скренем пажњу на то, међутим приметила сам да то може само да му створи притисак и контраефекат. Покушала сам и ћутањем и примером, ништа. Оно што знам јесте да треба да се молим. А док за то не добијем снаге... Шта предлажете?

02jKp1.png

com

Подели на овим сајтовима

draga sestro vera,predlažem da ovo pitate u temi -pitajte sveštenika- koja je ovde

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,236.msg117558.html#new

a da ne bi ispali hipnotisana gomila  0104_cheesy da kažem i svoje mišljenje.... ako čovek nastavi da i dalje ide na liturgiju i pažljivo tj. aktivno učestvuje u istoj,pričešće će mu kad-tad doći.... to je prosto tako...mi se spasavamo Hristom živim koji je u pričešću i u njemu mi zajedničarimo... a spasenje nije gola činjenica,to je proces

i nemoj se moliti da se pričesti... moli se da oseti još veću čežnju za Hristom.... sve su ostalo nijanse 8084.gif

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

i nemoj se moliti da se pričesti... moli se da oseti još veću čežnju za Hristom.... sve su ostalo nijanse :)

Наравно. То и јесте "хлеб наш насушни", а не нешто "што се ваља", како би рекле неке наше баке. Но, Бог зна зашто је то тако. Него, увек ти буде жао у таквим ситуацијама. А мени тим пре јер ми је муж... Али надам се и верујем да ће се пробудити по том питању. :) Хвала на одговору!

02jKp1.png

com

Подели на овим сајтовима

Да,на Теодорову суботу и на Недељу Православља.Надам се да ћу се причестити у среду и петак,ако се не улењим па не одем у Цркву. :smiley:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...