Дејан Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 То први пут чујем (видим, да будем прецизнији!)... opušteno,ponovićemo 5 puta pa će se otrcati Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Vasilije, iz tebe trenutno progovara trolovski duh Благовесник је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 opušteno,ponovićemo 5 puta pa će se otrcati Али то са анђелом, теолошки гледано (примети да се на ВС никада нису те неодређености - чуда, анђели, дисање Духа, чудни су путеви Господњи итд. употребљавале за аргументацију, већ искључиво рационалистички, философски аргументи), подједнако нема смисла колико и оно са Духом и дисањем, тако да нема ни потребе да се отрцава... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Теорије постоје многе али за мене је неприхватљиво да католици нису Црква... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Теорије постоје многе али за мене је неприхватљиво да католици нису Црква... Та идеја да има Цркве ван Цркве, је догматски неисправна и продукт је политичке коректности 21. века, екуменизма и наравно добронамерне болећивости... И ја поседујем болећивост, али сам имун на политичку коректност и екуменизам (=лицемерје)! Наравно, има код мене и догматске ригорозности, због које нисам склон да све релативизујем зарад болећивости (вероватно сам према Западу чак и болећивији него други с обзиром на моју посебну и велику љубав према Западном Православљу првог миленијума, односно према Хришћанству на Западу пре Каролиншке Реформације и успостављања каролиншке хегемоније)... Ignjatije and Жика је реаговао/ла на ово 2 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Lakše mi je prihvatiti ideju Crkve van Crkve,nego ideju Boga koji ne prihvata ljude u svoju zajednicu zato što su geografski rodjeni tamo gde mi nismo. Nicholas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Lakše mi je prihvatiti ideju Crkve van Crkve,nego ideju Boga koji ne prihvata ljude u svoju zajednicu zato što su geografski rodjeni tamo gde mi nismo. Уопште није ствар у географији. Него по том твом резону не видим зашто би Ватикан био Богу претежнији од Маје и Астека (Свети Оци су увек били наклоњенији паганима и иновернима него расколницима и јеретицима)? Не представља географија препреку спасењу, али представља црквеној организацији. Погледај етимологију речи парохија која означава привремено пребивалиште. И то је тако, једна епископија је католичанска црква у себи, докле год је у општењу са другим епископијама, католичанским црквама. Она је у општењу са свим другим епископијама, католичанским црквама, и то је конкретна заједница и ту нема места никаквој болећивости. Они који нису у општењу, нису у цркви. Не можеш релативизовати, тако се долази до тралала „хришћанства”, као што га данас имају оне лево-протестантске заједнице: #хомо-бискупице: #капела Екуменско Коло: . . . Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Ček,je l si ti sad ozbiljan ili se šališ samnom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Artemijevci, sabrani oko raščinjenog episkopa Artemija (iako su mi on i ti ljudi veoma dragi, par pojedinaca čak i poznajem i ponekad popričamo i na tu temu) nisu Crkva, jer im je predstojatelj van blagodati apostolskog prejemstva. A tek to nisu oni okupljeni u zboru Dedejićevom, jer u bezakonju žele da otmu Apostolsko prejemstvo koje im nije dano. Dok na biskupe Katoličke crkve, pak, to se ne odnosi, jer im se priznaje Apostolsko prejemstvo (čini mi se da je to prejemstvo Sv. Nikolaj Lelićki, Žički i Ohridski priznavao i Anglikanskim episkopima?). ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Ček,je l si ti sad ozbiljan ili se šališ samnom? Мртав озбиљан. Твоје релативизовање није ништа блаже од хомо-бискупица... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Crkva može biti samo jedna, kao i svaka istina. Tačno je da Duh deluje gde hoće , ali je osnovao i vodi samo Jednu, Svetu, Sabornu i Apostolsku Crkvu. Ne može jedno blagosiljati na Saborima, a drugo na vatikanskim koncilima. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Evo šta kaže o. Justin Popović (da ne bude da citiram samo o. Joila) "Ekumenizam je zajedničko ime za psevdohrišćanstva, za psevdocrkve Zapadne Evrope. U njemu su srcem svojim svi evropski humanizmi, sa papizmom na delu. A sva ta psevdohrišćanstva, sve te psevdocrkve nisu drugo već jeres do jeresi. Njima je zajedničko ime: svejeres. Zašto? Zato što su u toku istorije razne jeresi negirale ili unakažavale pojedine osobine Bogočoveka, Gospoda Hrista, a ove evropske jeresi odstranjuju vascelog Bogočoveka i na Njegovo mesto stavljaju evropskog čoveka. Tu nema bitne razlike između papizma, protenstantizma, ekumenizma, i ostalih sekata, čije je ime legion." Браво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Artemijevci, sabrani oko raščinjenog episkopa Artemija(iako su mi on i ti ljudi veoma dragi, par pojedinaca čak i poznajem i ponekad popričamo i na tu temu) nisu Crkva, jer im je predstojatelj van blagodati apostolskog prejemstva. A tek to nisu oni okupljeni u zboru Dedejićevom, jer u bezakonju žele da otmu Apostolsko prejemstvo koje im nije dano. Dok na biskupe Katoličke crkve, pak, to se ne odnosi, jer im se priznaje Apostolsko prejemstvo (čini mi se da je to prejemstvo Sv. Nikolaj Lelićki, Žički i Ohridski priznavao i Anglikanskim episkopima). Заборављаш фундаменталну разлику између сакрамента заређења како га схвата Ватикан, и истога како је Православно виђење. И Артемије има прејемство, механички гледано, и то јаче од Рацингера. Међутим, Ватикан гледа само ту механику, док у је Православљу Црква је та која препознаје ко је шта, без обзира да ли је неко механички имао руку на глави или не (зато проблематични надбискуп Лефевбре није могао да буде рашчињен, док Артемије јесте). Ватикан и ПЦ, дакле имају скроз различито виђење ове Свете Тајне, и док Ватикан сматра да ређење фундаментално мења биће дотичног, па он заувек остаје у чину, у Православљу чин је једноставно само оно како те Црква види (царски_свештеник=лаик, послужитељ=ђакон, старешина=презвитер, надзорник=епископ), јер у крајњем случају и лаици имају апостолско прејемство (јер шта је друго Света Тајна Миропомазања, него рукополагање у лаикат!). Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Мртав озбиљан. Твоје релативизовање није ништа блаже од хомо-бискупица... ok Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јануар 18, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2013 Evo šta kaže o. Justin Popović (da ne bude da citiram samo o. Joila) "Ekumenizam je zajedničko ime za psevdohrišćanstva, za psevdocrkve Zapadne Evrope. U njemu su srcem svojim svi evropski humanizmi, sa papizmom na delu. A sva ta psevdohrišćanstva, sve te psevdocrkve nisu drugo već jeres do jeresi. Njima je zajedničko ime: svejeres. Zašto? Zato što su u toku istorije razne jeresi negirale ili unakažavale pojedine osobine Bogočoveka, Gospoda Hrista, a ove evropske jeresi odstranjuju vascelog Bogočoveka i na Njegovo mesto stavljaju evropskog čoveka. Tu nema bitne razlike između papizma, protenstantizma, ekumenizma, i ostalih sekata, čije je ime legion." "са папизмом на челу." - не 'делу' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука