Дејан Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 ако признајемо свештенство КЦ,онда и признајемо да католички епископи носе благодат ! Вероватно признајемо,односно прихватамо до једне мере ,за коју мислимо да је одговарајућа! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 није папа православан ,али ми римокатолицима признајемо благодат свештенства! И крштење и шта ти ја знам... Подмећеш ми наслов. Наслов треба да звечи вако : Да ли ми признајемо папу за епископа града Рима? па контам да га признајемо,као што у Риму има других епископа па су сви епископи Рима Nema drugih episkopa. U rimskoj biskupiji samo je papa biskup, ali ima svoje vikarne biskupe. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 ако признајемо свештенство КЦ,онда и признајемо да католички епископи носе благодат ! Вероватно признајемо,односно прихватамо до једне мере ,за коју мислимо да је одговарајућа! 89898989898989 Па да ли признајемо бискупа у Београду? Ако њега признајемо признајемо и оне који су положили руку на њега... zru Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 није папа православан ,али ми римокатолицима признајемо благодат свештенства! И крштење и шта ти ја знам... Подмећеш ми наслов. Наслов треба да звечи вако : Да ли ми признајемо папу за епископа града Рима? па контам да га признајемо,као што у Риму има других епископа па су сви епископи Рима Nema drugih episkopa. U rimskoj biskupiji samo je papa biskup, ali ima svoje vikarne biskupe. mislio sa na pravoslavne episkope pomesnih crkva i na papu do one mere do koje mu priznajemo blagodat Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Mislim da je nepotrebno raspravljati o tome...Bog zna. Nama bi najbolje i najpametnije bilo da se bar medjusobno postujemo. A kada Hristos dodje videcemo. kafa i novine 8084.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Па да ми сад баталимо наше занимање, а шта ћемо радити онда целу зиму, а? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 nizati mak na konac kafa i novine Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 није папа православан ,али ми римокатолицима признајемо благодат свештенства! И крштење и шта ти ја знам... Подмећеш ми наслов. Наслов треба да звечи вако : Да ли ми признајемо папу за епископа града Рима? па контам да га признајемо,као што у Риму има других епископа па су сви епископи Рима Nema drugih episkopa. U rimskoj biskupiji samo je papa biskup, ali ima svoje vikarne biskupe. mislio sa na pravoslavne episkope pomesnih crkva i na papu do one mere do koje mu priznajemo blagodat Ni jedan pravoslavni episkop nema naziv episkop Rima, makar imali parohije na teritoriji Rima...Uzgred ako smem da primetim, to što ih ima više je i vaš eklisiološki problem i to dobar. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Kao da je bitno da li je Rima ili Marinkove Bare , bitno je da li mu priznajemo episkopsku blagodat! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сава Савановић Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Kao da je bitno da li je Rima ili Marinkove Bare , bitno je da li mu priznajemo episkopsku blagodat! E pa sad ... nemoj da mi vređaš Marinkovu Baru !!! - Еј, Сава Савановићу, двадесет година вампирујеш, и не оста без вечере као вечерас! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Kao da je bitno da li je Rima ili Marinkove Bare , bitno je da li mu priznajemo episkopsku blagodat! Pa sad... vidiš, i sama činjenica da se u Pravoslavnoj Crkvi nikada nisu odlučili da postave episkopa Rima, govori nešto u prilog teme, zar ne? Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Kao da je bitno da li je Rima ili Marinkove Bare , bitno je da li mu priznajemo episkopsku blagodat! Pa sad... vidiš, i sama činjenica da se u Pravoslavnoj Crkvi nikada nisu odlučili da postave episkopa Rima, govori nešto u prilog teme, zar ne? pa nema ni jedan episkop pravoslavni direktni naziv episkop Rima ali svaki ima jurisdikciju ako mu kanonska eparhija pokriva taj deo! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 pa nema ni jedan episkop pravoslavni direktni naziv episkop Rima ali svaki ima jurisdikciju ako mu kanonska eparhija pokriva taj deo! Kao što rekoh i to je pod pitanjem, jer ih ima više koji imaju "jurisdikciju", pa im se malko sudaraju, po starom principu, gde njih više ima vlast - vlast nema niko. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Ми нисмо у Евхаристијском јединству са Римокатолицима. Не причешћујемо се заједно са њима и Православни свештеници у Риму не помињу на Литургији Римског Папу већ Епископа у чије име служе. То је мерило по којем се мери све у Цркви. Ко од Православних жели да тврди другачије морао би да се позове на Свете Оце који ће стати иза таквог става. Критеријум "Менсе свиђа" пролази у Хиту дана, ово је много озбиљније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 pa nema ni jedan episkop pravoslavni direktni naziv episkop Rima ali svaki ima jurisdikciju ako mu kanonska eparhija pokriva taj deo! Kao što rekoh i to je pod pitanjem, jer ih ima više koji imaju "jurisdikciju", pa im se malko sudaraju. ne sudara se niko,recimo u Italiji nema pravoslavna crkva italije već imaju pravoslavni narodi!Onda Grci imaju svog grčkog episkopa i svoje hramove,Rusi isto, Srbi itd... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука