Jump to content

Да ли ми признајемо папу за епископа града Рима?

Оцени ову тему

Препоручена порука

ако признајемо свештенство КЦ,онда и признајемо да католички епископи носе благодат !

Вероватно признајемо,односно прихватамо до једне мере ,за коју мислимо да је одговарајућа!

Подели на овим сајтовима

није папа православан ,али ми римокатолицима признајемо благодат свештенства!

И крштење и шта ти ја знам...

Подмећеш ми наслов.

Наслов треба да звечи вако :

па контам да га признајемо,као што у Риму има других епископа па су сви епископи Рима

Nema drugih episkopa. U rimskoj biskupiji samo je papa biskup, ali ima svoje vikarne biskupe.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

ако признајемо свештенство КЦ,онда и признајемо да католички епископи носе благодат !

Вероватно признајемо,односно прихватамо до једне мере ,за коју мислимо да је одговарајућа!

89898989898989

Па да ли признајемо бискупа у Београду?

Ако њега признајемо признајемо и оне који су положили руку на њега...  zru

apel.png

Подели на овим сајтовима

Подмећеш ми наслов.

па контам да га признајемо,као што у Риму има других епископа па су сви епископи Рима

Nema drugih episkopa. U rimskoj biskupiji samo je papa biskup, ali ima svoje vikarne biskupe.

mislio sa na pravoslavne episkope pomesnih crkva i na papu do one mere do koje mu priznajemo blagodat
Подели на овим сајтовима

Подмећеш ми наслов.

mislio sa na pravoslavne episkope pomesnih crkva i na papu do one mere do koje mu priznajemo blagodat

Ni jedan pravoslavni episkop nema naziv episkop Rima, makar imali parohije na teritoriji Rima...Uzgred ako smem da primetim, to što ih ima više je i vaš eklisiološki problem i to dobar.

Подели на овим сајтовима

Kao da je bitno da li je Rima ili Marinkove Bare , bitno je da li mu priznajemo episkopsku blagodat!

E pa sad ... nemoj da mi vređaš Marinkovu Baru !!!

Подели на овим сајтовима

Kao da je bitno da li je Rima ili Marinkove Bare , bitno je da li mu priznajemo episkopsku blagodat!

Pa sad... vidiš, i sama činjenica da se u Pravoslavnoj Crkvi nikada nisu odlučili da postave episkopa Rima, govori nešto u prilog teme, zar ne?

Подели на овим сајтовима

Pa sad... vidiš, i sama činjenica da se u Pravoslavnoj Crkvi nikada nisu odlučili da postave episkopa Rima, govori nešto u prilog teme, zar ne?

pa nema ni jedan episkop pravoslavni direktni naziv episkop Rima ali svaki ima jurisdikciju ako mu kanonska eparhija pokriva taj deo!
Подели на овим сајтовима

pa nema ni jedan episkop pravoslavni direktni naziv episkop Rima ali svaki ima jurisdikciju ako mu kanonska eparhija pokriva taj deo!

Kao što rekoh i to je pod pitanjem, jer ih ima više koji imaju "jurisdikciju", pa im se malko sudaraju, po starom principu, gde njih više ima vlast - vlast nema niko.

Подели на овим сајтовима

Ми нисмо у Евхаристијском јединству са Римокатолицима. Не причешћујемо се заједно са њима и Православни свештеници у Риму не помињу на Литургији Римског Папу већ Епископа у чије име служе. То је мерило по којем се мери све у Цркви. Ко од Православних жели да тврди другачије морао би да се позове на Свете Оце који ће стати иза таквог става. Критеријум "Менсе свиђа" пролази у Хиту дана, ово је много озбиљније.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Kao što rekoh i to je pod pitanjem, jer ih ima više koji imaju "jurisdikciju", pa im se malko sudaraju.

ne sudara se niko,recimo u Italiji nema pravoslavna crkva italije već imaju pravoslavni narodi!

Onda Grci imaju svog grčkog episkopa i svoje hramove,Rusi isto, Srbi itd...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...