Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 12, 2010 "Оче наш" на српски начин- Оче наш иже јеси на небеси! Када неко крене да петља са црквенословенским језиком, а на српском не зна ни реч (ово је вероватно начуо на парастосима и сахранама), овде стане и онда се прави важан како зна "Оче наш" Пример: ERA OJDANIC- OCE NAS П.С. Каже се "на небесјех" Да ли знаш Оче наш?: http://www.facebook.com/group.php?gid=115298018489953 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 Нисам зано да је Ера Ојданић свештеник. Кад се рукоположио. Имао сам утисак да му је " Оче наш" измиксован. као да је неки ди џеј радио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 13, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2010 Нисам зано да је Ера Ојданић свештеник. Кад се рукоположио. Имао сам утисак да му је " Оче наш" измиксован. као да је неки ди џеј радио. 1317_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cica69 Написано Октобар 14, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2010 bez komentara.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Октобар 14, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2010 Српско предање и традиција поста- Нашироко позната чињеница да смо сви имали прадеду који је у аманет потомству оставио живо сведочанство да је ухватио попа како мрси у време поста (обично се тукла сланиница са све белим луком) и од тада је престао да пости, осим два дана у години Велики Петак и Бадњи дан. Попа је обично радио чревоугодније баш у једном од ова два дана. Иринеј је реаговао/ла на ово 1 Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Љубичица Написано Октобар 14, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2010 prstgore Српско предање и традиција поста- Нашироко позната чињеница да смо сви имали прадеду који је у аманет потомству оставио живо сведочанство да је ухватио попа како мрси у време поста (обично се тукла сланиница са све белим луком) и од тада је престао да пости, осим два дана у години Велики Петак и Бадњи дан. Попа је обично радио чревоугодније баш у једном од ова два дана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Октобар 14, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2010 Tasa- Najefikasnije "sredstvo" za eliminisanje djakona! Od sada i protiv tigrastih djakona 0110_hahaha Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
volga Написано Октобар 14, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2010 Parohija...deo grada gde živimo moj paroh i ja prstgore "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
volga Написано Октобар 14, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2010 Тилтовање - Стил целивања икона. Овај стил користе страствени играчи флипера. Прво гурну метални новац, затим рукама обухвате бочне делове иконе... и тек онда целивање може да почне. Напомена: Тилт - натпис који Вам избаци флипер ако га ударате много јако. whackado stadaradim :cheesy2: prstgore "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
volga Написано Октобар 14, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2010 Тенкићи - баке висине максимум 155 цм, које разгрћу гужву к'о да су "маме на Хулка" и притом успеју да са само 2 руке носе букете цвећа, торбу за пијац и свеће. Обично крећу у свој поход баш у време кад се чита Јеванђеље. Обавезно се мувају баш око мене, нисам још открио зашто. 0212_rolleyes 0212_rolleyes greengrin 0212_rolleyes dada "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Котарице- Заштитни знак задушница у Србији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Али и незваних гостију на свадбама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 Zadušnice... Prastari hard-paganski običaj koji je vremenom, ultra ikonomijom nakindjuren u hrišćansko ruho. Cilj dotičnog masovnog okupljanja je višenamenski- ( versatile ) -da taksistima omogući da jedu lebac i narane porodice -da maloprodajne radnje opelješe za zalihe smokija,grisina,keksa i bonžita -da se cvećarima pruži osećaj da ipak rade nešto od čega može da se živi do sledećih zadušnica - da se popu da neka kinta jer -tako se valja- - da se odmah nakon što pop ode komentariše kako za minut uzme 200 dindži a neko za to rmbači celog dana - da se nahrane i napoje pokojnici (za njihovu dušu u našu gušu) isključivo namirnicama koje su voleli za života ali nisu biliu prilici da ih konzumiraju a sad,eto,iz ljubavi...njihovi dragi se žrtvuju i donose im te iste namirnice i to u novom pakovanju i naravno - da se ljudima odredjenog profila pruži kvazi-uteha privremenog karaktera U nekim krajevima,zadušnice još zovu i - ko će prvi- Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Октобар 20, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2010 U nekim krajevima,zadušnice još zovu i - ko će prvi- 0110_hahaha zru dada http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Новембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2010 Да нам тема не замре... ево нешта са њњњ.Вукајлија.цом http://vukajlija.com/crkva/82155 ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука