Гости Guest о. Агапије Написано Септембар 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Читам ове прелешћене српчиће и са тугом констатујем,да расколничка рашко-призренска екипа,добро ради свој посао... Ја не капирам,докле ће мо се сви правити блесави,и лепо признати,да је сав овај циркус одавно смишљен и спроводи се у дело,тј свесно се иде у раскол! То је био њихов план од самог почетка,све остало је реторика,да се саблазне још неки неутврђени у вери,и да се придобију за тај нови покрет! Дакле,све ово је позиционирање будућег "покрета",траже се нове овце,подршка разних структура власти,медија,дијаспоре,савезника из других помесних расколничких скупина итд итд... Мисим,и раскол кошта... Мах,само да потврдим ово што си написао. Још је неко горе подвучено констатовао пре неку годину . ПИСМО ЕП. ГРИГОРИЈА АРХИЈЕРЕЈИМА СПЦ : ".....Пуних седамнаест година епископ Артемије, свјесно или несвјесно, наочиглед свих гради грађевину расколничког духа. Хришћани монаси, мирјани, лаици, клирици ТО ВИДЕ и јасно им је шта се дешава. А нама? И шта чинимо?" а ево и шта је остало рекао : текст целог писма Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Уз сво дужно поштовање и вредновање патриотских осећања, морамо се чувати замке да од православља не направимо националну идеологију. Задатак православља није да ствара државе и нације, већ да спасава свет. То је и Господ јасно рекао: Подајте цару царево а Божије Богу. Код нас Срба се веома лако православље поистовећује са националним и државотворним идејама. У некој меру православље може да буде ослонац и таквим идејама, али је јеако опасно када такве идеје и њихово остварење постану суштина нашег православља. Дух Србства није расне или етничке природе..већ религијско-духовно-философске...настао на темељима Ромејства... Зато Србство није могуће ван Православља....као што имамо доказе муахмеданаца и латина који су били Срби само прву генерацију..а већ другу неки други народи... Србси су различитог расног или етничког порекла .. али једног Светосавског духа... Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Уз сво дужно поштовање и вредновање патриотских осећања, морамо се чувати замке да од православља не направимо националну идеологију. Задатак православља није да ствара државе и нације, већ да спасава свет. То је и Господ јасно рекао: Подајте цару царево а Божије Богу. Код нас Срба се веома лако православље поистовећује са националним и државотворним идејама. У некој меру православље може да буде ослонац и таквим идејама, али је јеако опасно када такве идеје и њихово остварење постану суштина нашег православља. Дух Србства није расне или етничке природе..већ религијско-духовно-философске...настао на темељима Ромејства... Зато Србство није могуће ван Православља....као што имамо доказе муахмеданаца и латина који су били Срби само прву генерацију..а већ другу неки други народи... Србси су различитог расног или етничког порекла .. али једног Светосавског духа... Ето видиш, мени је занимљиво то да они који жестоко тврде да нема Српства без Православља, изричито стоје на стајалишту да Хрвате треба звати Србима католичке вере, и Бошњаке, Србима исламске вере. Осим тога постоје и Лужички Срби који су католици. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Ето видиш, мени је занимљиво то да они који жестоко тврде да нема Српства без Православља, изричито стоје на стајалишту да Хрвате треба звати Србима католичке вере, и Бошњаке, Србима исламске вере. Осим тога постоје и Лужички Срби који су католици. Па они су баш доказ који подржавају то...јер када су се одрекли Христа .. одрекли су се и Србства!а јеси ли прочитао остатак поста... Шта је Србство! Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Ето видиш, мени је занимљиво то да они који жестоко тврде да нема Српства без Православља, изричито стоје на стајалишту да Хрвате треба звати Србима католичке вере, и Бошњаке, Србима исламске вере. Осим тога постоје и Лужички Срби који су католици. Па они су баш доказ који подржавају то...јер када су се одрекли Христа .. одрекли су се и Србства!а јеси ли прочитао остатак поста... Шта је Србство! Јесам прочитао. Ако неко воли Ромеју, тај сам онда. Али сам и од оних који су такођер свесни да је и у Ромејском Царству, у начину вођена државе, опхођења према Цркви, било итекако грешака. Срби су у време Немањића баш били антивизантијски расположени. Имаш доказ томе савез које је Стефан Немања склопио са Фридрихом Барбарсом, а имаш и примера трвења између Царграда и Пећи до те мере да је Цариград у био бацио анатему на Српску Цркву, а беше оно Калиник 2 тражио и укидање Српске Цркве, а све ради политке коју су водили Византијски Цареви...било је ту заиста свашта, тако да ја бих рекао да генерално српство настало не темеу Христа кога је византија несумњиво пренела Србима, и да су српској Цркви, култури и народним обичајима итекако осећа византијски дух, али није он кључан. Кључан је био једнсотавно Свети Сава који је Христа представио Србима на онај коначни начин како треба, а што се опет не разликује ништа више него и како су други светитељи просвећивали Христом свој народ. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Мах,само да потврдим ово што си написао. Још је неко горе подвучено констатовао пре неку годину . ПИСМО ЕП. ГРИГОРИЈА АРХИЈЕРЕЈИМА СПЦ : ".....Пуних седамнаест година епископ Артемије, свјесно или несвјесно, наочиглед свих гради грађевину расколничког духа. Хришћани монаси, мирјани, лаици, клирици ТО ВИДЕ и јасно им је шта се дешава. А нама? И шта чинимо?" а ево и шта је остало рекао : текст целог писма Сад видимо ко је хтео да изабере новог патријарха за време патријарха Павла. Очигледно је некима патријарх Павле смето у њиховим прљавим пословима..морали су да изаберу што пре патијарха са којим ће манипулисати. Нико ме неможе убједити да у Цркви није најутицанији владика Иринеј Буловић и владика Григорије, а не патријарх Иринеј. А утиацјни су јер имају подршку световних власти. Владика Иринеј је добар са Тадићем а владика Григорије са Додиком. Ово су чињенице. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Јел би било боље да су у завади са државом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Јел би било боље да су у завади са државом? Неколко сам пута рекао да их разумем, говорим само чињенице. Само нећу да ми говорите како су они светци на земљи...поштујем их (поготово владику Григорија, сматрам га добрим беседником, имо сам прилику да га слушам уживо у Бијељини и одушевио сам се). "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Ко говори да су светитељи? Они су канонски епископи СПЦ. Колико су свети, то зна само Бог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Ко говори да су светитељи? Они су канонски епископи СПЦ. Колико су свети, то зна само Бог. Слажем се. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Септембар 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4019.msg105081.html#msg105081 Не бих рекао да је ово Б92. Пре ће бити да је секташ Слободан који, како видимо, велики је пријатељ са образовцима и о. Жарком. Боље би било да се покајете због ових глупости него што се непрестано правдате. Образ је скрену са свог пута и то је очигледно. Уместо да сабирају- растурају. То што се правдају тзв. одбраном Православља (од кога? Од Владика и свештеника?) мени је само још један показатељ крајње гордости и немања црклвене свести. Док овај снимак не побијете и док га се не одрекнете и јавно покајете никада моју подршку нећете имати а верујем и свих хришћана који схватају шта је Црква и литургијско устројство. Те ваше приче могу проћи код неофита и људи који су помешали литургијски живот са политиком. Оче свака част вашем чину... али немате благе везе шта је Образ... Образ је скуп верника коју су национално свесни...и ништа друго.. са идеологијом коју заступају... Пошто као слободни људи имамо право да кажемо своје мишљење по сваком питању..па тако и о раду Цркве...чији смо чланови...не могу да видим проблем у томе... Или треба да се клањамо без поговора Свештенству какво год оно било... Верујем да немам благе везе шта је Образ, а свака част мом чину ... Него, нико ми не одговори да ли је ово Православље: прекидање Свете Литургије, певање песмичица кад им време није, пљување по Епископима и све то у пакету са Слободаном секташем? Нека хвала, боље да не знам шта је Образ, довољно ми је ово... Рекох, када се Младен & co. јавно покаје за ове глупости као што је јавно нападао Владику и "благосиљао" ове сатанске радње, могао бих да размислим шта то нуди Образ. Овако, како сада раде за мене су Безобраз. Толико. ljut Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наум Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Читам ове прелешћене српчиће и са тугом констатујем,да расколничка рашко-призренска екипа,добро ради свој посао... Ја не капирам,докле ће мо се сви правити блесави,и лепо признати,да је сав овај циркус одавно смишљен и спроводи се у дело,тј свесно се иде у раскол! То је био њихов план од самог почетка,све остало је реторика,да се саблазне још неки неутврђени у вери,и да се придобију за тај нови покрет! Дакле,све ово је позиционирање будућег "покрета",траже се нове овце,подршка разних структура власти,медија,дијаспоре,савезника из других помесних расколничких скупина итд итд... Мисим,и раскол кошта... Ни Ковин није бесплатан... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Септембар 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4019.msg105081.html#msg105081 Не бих рекао да је ово Б92. Пре ће бити да је секташ Слободан који, како видимо, велики је пријатељ са образовцима и о. Жарком. Боље би било да се покајете због ових глупости него што се непрестано правдате. Образ је скрену са свог пута и то је очигледно. Уместо да сабирају- растурају. То што се правдају тзв. одбраном Православља (од кога? Од Владика и свештеника?) мени је само још један показатељ крајње гордости и немања црклвене свести. Док овај снимак не побијете и док га се не одрекнете и јавно покајете никада моју подршку нећете имати а верујем и свих хришћана који схватају шта је Црква и литургијско устројство. Те ваше приче могу проћи код неофита и људи који су помешали литургијски живот са политиком. Оче свака част вашем чину... али немате благе везе шта је Образ... Образ је скуп верника коју су национално свесни...и ништа друго.. са идеологијом коју заступају... Пошто као слободни људи имамо право да кажемо своје мишљење по сваком питању..па тако и о раду Цркве...чији смо чланови...не могу да видим проблем у томе... Или треба да се клањамо без поговора Свештенству какво год оно било... Верујем да немам благе везе шта је Образ, а свака част мом чину ... dada Него, нико ми не одговори да ли је ово Православље: прекидање Свете Литургије, певање песмичица кад им време није, пљување по Епископима и све то у пакету са Слободаном секташем? Нека хвала, боље да не знам шта је Образ, довољно ми је ово... Рекох, када се Младен & co. јавно покаје за ове глупости као што је јавно нападао Владику и "благосиљао" ове сатанске радње, могао бих да размислим шта то нуди Образ. Овако, како сада раде за мене су Безобраз. Толико. :cheesy: Ово је интересантна бешједа Младена : Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Шта фали беседи?Беседа је сјајна. Шта имате против што волимо владику Артемија?Волићемо га и даље, јел то некоме смета? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Чуј те ову дивну духовну песму Немој те ми само рећи како је ова дивна песма плод расколника. Хоће ли неко рећи да су ове две сестре антихришћанке?Зар нису честите сестре?Види те, сестре чак носе мараме, што је данас реткост у СПЦ, док у РПЦ је то сасвим нормално да девојке у Цркву иду у марамама. Има чак свештеника који критикују девојке које носе мараме, као да је то нешто назадно и лицемерно... Уживај те у песмици. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука