Милан Меденица :) Написано Септембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 Ко сме да стане пред човека или Бога и каже: овај са снимка је мање хришћанин од мене или ја сам већи хришћанин од овог мученика за Христа? ово су нека од наше страдалне браћа и сестре у Христу - протестанти, католици и други, конкретно у Индији и Пакистану. можда ћете морати да се логујете на тјуб да бисте погледали клип, јер је за старије од 18 година. нема бизарности или клања, али има сурових сцена пребијања, тако да није за свачији стомак. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 И сви ће мрзети на вас имена мог ради; али који претрпи до краја благо њему. свето Јеванђеље по Матеју, глава 10, стих 22 Али се низашта не бринем, нити марим за свој живот, него да свршим течење своје с радошћу и службу коју примих од Господа Исуса: да посведочим јеванђеље благодати Божје. Дела светих Апостола, глава 20, стих 24 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 А кад смо деца и наследници смо: наследници, дакле Божији, а сунаследници Христови: јер с Њим страдамо да се с Њим и прославимо. Римљанима посланица, глава 8, стих 17 И ако страда један уд, с њим страдају сви уди; а ако ли се један уд слави, с њим се радују сви уди. Коринћанима посланица прва, глава 12, стих 26 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 Него ако и страдате правде ради, блажени сте. Али страха њиховог не бојте се, нити се плашите; Него Господа Бога светите у срцима својим. А бдите свагде готови на одговор свакоме који вас запита на ваше надање. ... Јер и Христос једанпут за грехе наше пострада, праведник за неправеднике, да нас приведе к Богу, убијен, истина, бивши телом, но оживевши Духом; Прва саборна посланица (Петрова), глава 3, стих 14-18 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 И узевши дете метну га међу њих и загрливши га рече им: Ко једно овакво дете прими у име моје, мене прима; а ко мене прими, не прима мене него Оног који је мене послао. Одговори Му Јован говорећи: Учитељу! Видесмо једног где именом Твојим изгони ђаволе који не иде за нама: и забранисмо му, јер не иде за нама. А Исус рече: Не браните му; јер нема никога који би именом мојим чудо чинио да може брзо зло говорити за мном. Јер ко није против вас с вама је. Јер ко вас напоји чашом воде у име моје, зато што сте Христови, заиста вам кажем: неће му пропасти плата. свето Јеванђеље по Марку, глава 9, стих 36-41 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 желим да се захвалим жељку за клип smej.gif smej.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Септембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 Мој рођо.... има хиљаде примјера ђе су муслимани мучени јер нису хтјели да буду екстремни муслимани.. тј нису хтјели да шире џихад,... па да ли можемо да кажемо исто за њих (умјесот Хришћанин да ставимо ВЈЕРНИК)? немој да се бавиш подметањем.. доиста ми еј жао ове људе, алииииииии... Мислим да су они добри људи, али... "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Септембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 Мој рођо.... има хиљаде примјера ђе су муслимани мучени јер нису хтјели да буду екстремни муслимани.. тј нису хтјели да шире џихад,... па да ли можемо да кажемо исто за њих (умјесот Хришћанин да ставимо ВЈЕРНИК)? немој да се бавиш подметањем.. доиста ми еј жао ове људе, алииииииии... Мислим да су они добри људи, али... рођени мој, не поменух те људе.видиш ли да су ови људи страдали јер су исповедили, и даље исповедају Христа? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 Ово стварно изгледа језиво и неможе бити оправдано чак ни ако је у питању третман према неким секташима попут Јеховиних сведока. С друге стране, пажљиво је снимљено и укомпоновано управо на начин да регрутује симпатије (а можда и новац) хришћана са запада. Дакле, ако нађем времена, обратио бих се овим играчима: http://www.orthodoxchurch.in/ http://www.orthodoxsyrianchurch.com/ с питањем о овом клипу. Прилично сам сигуран да у Индији ситуација није баш толико једноставна да ето, неки хиндуси "тек тако" због религије, прогањају било кога. Наравно, много је тамо врло гадних сукоба између хиндуса, муслимана и хришћана али, као и обично, ствар је пре свега у политици и идеологији, а не у вери. Хиндуизму је овакво понашање врло несвојствено поготово из верских разлога. Хиндуизам је ужасан управо због кармичке индиференције и у њиховом схватању хришћани су, у најгорем случају, у маји (илузији) и обични су робови самсаре који ће се реинкарнирати као нека нижа животна форма да би платили последице својих заблуда. Све ово узевши у обзир, тешко је проонаћи околности које би ово иживљавање над људима оправдале - али, да се разумемо, потпуно исти и много гори третман имају кинески припадници секте Фалун Гонг. Дакле, заиста би вредело знати ко су заиста прогонитељи на овим снимцима и кога и зашто малтретирају - наравно, не да бисмо то оправдали, колико да би разумели контекст. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Септембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 Ово стварно изгледа језиво и неможе бити оправдано чак ни ако је у питању третман према неким секташима попут Јеховиних сведока. С друге стране, пажљиво је снимљено и укомпоновано управо на начин да регрутује симпатије (а можда и новац) хришћана са запада. Дакле, ако нађем времена, обратио бих се овим играчима: http://www.orthodoxchurch.in/ http://www.orthodoxsyrianchurch.com/ с питањем о овом клипу. Прилично сам сигуран да у Индији ситуација није баш толико једноставна да ето, неки хиндуси "тек тако" због религије, прогањају било кога. Наравно, много је тамо врло гадних сукоба између хиндуса, муслимана и хришћана али, као и обично, ствар је пре свега у политици и идеологији, а не у вери. Хиндуизму је овакво понашање врло несвојствено поготово из верских разлога. Хиндуизам је ужасан управо због кармичке индиференције и у њиховом схватању хришћани су, у најгорем случају, у маји (илузији) и обични су робови самсаре који ће се реинкарнирати као нека нижа животна форма да би платили последице својих заблуда. Све ово узевши у обзир, тешко је проонаћи околности које би ово иживљавање над људима оправдале - али, да се разумемо, потпуно исти и много гори третман имају кинески припадници секте Фалун Гонг. Дакле, заиста би вредело знати ко су заиста прогонитељи на овим снимцима и кога и зашто малтретирају - наравно, не да бисмо то оправдали, колико да би разумели контекст. stadaradim не знам ни шта да кажем на ову мудру суздржаност... 0110_hahaha smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 Прилично сам сигуран да у Индији ситуација није баш толико једноставна да ето, неки хиндуси "тек тако" због религије, прогањају било кога. Наравно, много је тамо врло гадних сукоба између хиндуса, муслимана и хришћана али, као и обично, ствар је пре свега у политици и идеологији, а не у вери. Хиндуизму је овакво понашање врло несвојствено поготово из верских разлога. Отац Сундар Синга је хтео да га убије када је сазнао да је прешао у Хришћане... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2010 Прилично сам сигуран да у Индији ситуација није баш толико једноставна да ето, неки хиндуси "тек тако" због религије, прогањају било кога. Наравно, много је тамо врло гадних сукоба између хиндуса, муслимана и хришћана али, као и обично, ствар је пре свега у политици и идеологији, а не у вери. Прилично сам сигуран да је прогон првих Хришћана био мотивисан политиком и идеологијом, као што и јесте. Заправо скоро сви прогони Хришћана су оправдавани политиком и борбом за очување државе . Хришћани су још од првих времена били "непријатељи рода људског" , цара, државе , традиције итд. Значи шта ? Ниси ништа овим рекао осим што си покушао бити као објективан. Увек је полички прогон и Господа Христа су разапели из политичких разлога! Дакле овом опаском уопште не умањујеш Хришћанство ових прогоњених Хришћана. ајмо даље... Хиндуизму је овакво понашање врло несвојствено поготово из верских разлога. Хиндуизам је ужасан управо због кармичке индиференције и у њиховом схватању хришћани су, у најгорем случају, у маји (илузији) и обични су робови самсаре који ће се реинкарнирати као нека нижа животна форма да би платили последице својих заблуда. Претпостављам да није намерно али бојим се да гајиш илузије о Хиндусима као о деци цвећа, то је један холивудски поглед на хинуизам и Индусе. Заправо и те како су ратоборни Хиндуси , довољно је само мало завирити у њиову историју. Даље ни Хиндуизам као религија није оперисан од агресивних и мрачних култова којима чак ни људске жртве нису стране. Што се тиче њиховог верског убеђења да су Хришћани у маји и да се само замајавају својом Хришћанском вером, па то је став сваке вере о другој вери. Не видим како би то хиндуистичко веровање могло да их оправда због њихове паганске суровости, као што ни агресивност припадника других вера не може да се оправда њиховим веровањем. И нама Хришћанима је ужасан систем хиндуистичког веровања и најобичније замајавање вера у карму и инкарнацију, па не значи да треба да истребимо Хиндусе због тога. Све ово узевши у обзир, тешко је проонаћи околности које би ово иживљавање над људима оправдале - али, да се разумемо, потпуно исти и много гори третман имају кинески припадници секте Фалун Гонг. Дакле, заиста би вредело знати ко су заиста прогонитељи на овим снимцима и кога и зашто малтретирају - наравно, не да бисмо то оправдали, колико да би разумели контекст. Клип је направљен уопштено о страдању Хришћана у савременом свету, без политичке или било које друге позадине, без намере да се иницира интервенција натоа . Такође сетимо се да је и низ других секти и религија прогоњено у римској империји паралелно са Хришћанима, као што су рецимо манихејство. Што нама Хришћанима никако не умањује наше страдање и наше прогоне, ми констатујемо да су и они због вере прогоњени , чак кажемо да су их прогањали како цареви пагани тако и римски цареви Хришћани, али ни у ком случају не доводимо у везу њихово и наше страдање , нити умањујемо наше зато што се појавило и њихово. Међутим изгледа да је кључни проблем што ови Хришћани нису православни. Само да додам, опет ми једнако гледамо на страдања првих Хришћана без обзира на који начин су служили, колико су били правоверни итд и томе слично... Када Хришћанин страда за име Христово он страда као Хришћанин без обзира да ли је ћетник, хинду, сомалијац, етиоп, маџар , или већ које је нације и конфесије. Јер не страда он за своје име него за Христово. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2010 Свакако си видео Жељко да ни једном речју нисам оправдао поступање према овим људима - и нарочито према деци. Једино, волео бих да мало боље разумем контекст. Хиндуизам је сам по себи амалгам разних паганизама те му је стога и својствена одређена доза синкретистичке толеранције - ни једног тренутка нисам ни помислио да је хиндуизам "мирољубив" - то и није могуће, пошто је друга по значају варна (каста) кшатрија (ратника). Без обзира на све, ипак је оправдано бити радознао према контексту. Снимцима одавно не верујем по дифолту. Зато сам и сматрао да је можда корисно контактирати православне индусе и питати да ли њих неко можда прогања и да ли знају нешто више о контексту ових снимака. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука