suza Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 u toledzi imaju isto mozda je cak od njih Не разумем. Шта је толеџа? Први пут чујем за то tanning joj da nije cudo kako sam napisala evo Scientology Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пацифиста Написано Септембар 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Не знам скоро ништа о сајентолозима, али не верујем да ово припада њима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Зар ти све ово не изгледа мало уврнуто? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пацифиста Написано Септембар 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Зар ти све ово не изгледа мало уврнуто? Па, сад, мени не изгледа уврнуто јер сам већ стиго и да прочитам о томе и да се изненадим и да ме изненађење прође и сад ми није уврнуто, нити било шта слично. Али ме не би чудило да неком другом ко се први пут сусретне са тим буде уврнуто. Ја нисам одмах смео да поверујем у ово па сам отишао до професорке психологије да је питам о томе, колико је то што пише о ефектима терапије тачно. Она ми је рекла да су то чињенице, да је Џанов званично признат научник, да су неки наши психолози ишли код њега, итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Септембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 А да ли је теби деловало на први поглед? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пацифиста Написано Септембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 Није ми деловало уврнуто. Само сам био мало сумњичав према томе. Док не пробам не могу бити скроз сигуран. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Септембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 У чему се састоји групна терапија? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пацифиста Написано Септембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 У чему се састоји групна терапија? Групна терапија има исти циљ као и индивидуална, интеракција је сведена на минимум и једини њен циљ је међусобно подстицање примала. Људи у групи не анализирају једни друге, свако је ту због себе. На групну терапију иду они који су већ мало узнапредовали у терапији и могу ући лакше у примал па није потребно да се терапеут само њима посвети. То значи да су и трошкови мањи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Септембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 Да ли тако нешто постоји код нас? „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пацифиста Написано Септембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 Не постоји, нажалост. У свету постоји неколико тих прималних центара, али једини који је 100% сигуран је у Санта Моници у Калифорнији који воде Артур Џанов и његова супруга Франс. Можда има још неки који ради како треба, али има и многих у којима раде недовољно стручни терапеути, а то може бити опасно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Септембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 Kakve veze ima zašto ju je postavio? Svako postavlja šta smatra da je interesantno ili ako želi da riješi neki problem (sve dok nikoga ne vrijeđa svojim postom). Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 ajd pa nam ispricaj dal kratkim procesom ili dugim prepiranje mozga usledilo 0102_laugh 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пацифиста Написано Септембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 @Пацифиста, nemoj da se podvrgneš primalnoj terapiji. To nije dobra stvar. Može da bude veoma opasno. Знам да може да буде опасно. То је напоменуто у обе књиге које сам ја читао о прималној терапији. Али требало би да знаш да сам ја доживео здравствене промене набоље још док сам читао књигу "Примални крик". Ниједна друга књига није на мене деловала тако исцелитељски. Ако је књига имала такав ефекат, какав ефекат би имала терапија, вероватно неупоредиво већи. И верујем да уз опрез и правилан третман може да се опасност сведе на минимум. Да ли си имала неко искуство са прималном терапијом? Или можда знаш неког ко је имао искуства? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 10, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 @Пацифиста, nemoj da se podvrgneš primalnoj terapiji. To nije dobra stvar. Može da bude veoma opasno. Знам да може да буде опасно. То је напоменуто у обе књиге које сам ја читао о прималној терапији. Али требало би да знаш да сам ја доживео здравствене промене набоље још док сам читао књигу "Примални крик". Ниједна друга књига није на мене деловала тако исцелитељски. Ако је књига имала такав ефекат, какав ефекат би имала терапија, вероватно неупоредиво већи. И верујем да уз опрез и правилан третман може да се опасност сведе на минимум. Да ли си имала неко искуство са прималном терапијом? Или можда знаш неког ко је имао искуства? bil ti na engleski to napisao naziv knjiga,da vidim dal je to sto sam mislila ili skroz nest drugo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пацифиста Написано Септембар 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2010 bil ti na engleski to napisao naziv knjiga,da vidim dal je to sto sam mislila ili skroz nest drugo Овако, Arthur Janov "Primal scream" (1970) "Primal healing - the miracle of feeling" (2006) О овој другој књизи има нешто као реферат на интернету (већи део је узет из увода): http://socutje.net/psihologija/psihoterapija/primalna-terapija/PrimalnoLecenje-CudoOsecanja_ArthurJanov.pdf Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука