Александар Милојков Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 Одличан текст др Срђе Трифковића. Међутим, морамо да се изборимо да своје неслагање не изражавамо насиљем. Неки то једва и чекају, како би нас прогласили дивљацима и хомофобима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 E svasta, kakvo glupo saopstenje. Posto je kretenski protestvovati protiv prava drugih da izraze svoja prava, onda to nespretno pokusavaju da povezu sa politikom, Kosovom, porodicnim zivotom, rezimom. Izmisljaju ideologiju homoseksualizma i pripisuje je vlasti bighugbighug Јесте, пријтељу, у питању је идеологија хомосексуализма. Ако послушаш оне који подржавају такву идеологију, приметићеш у њиховом говору, да ми који хомосексуалност доживљавамо као болест и абнормалност, јесмо "хомофоби", "људи са предрасудама", "треба нас едуковати". Значи, није проблем што мени не пада на памет да некога нападнем зато што је хомосексуалац, већ је проблем што ја не прихватам да је то кул, нормално, здраво, чак и пожељно. Послушај овог несретног Караџића, шта каже, и видећеш да је у питању жеља да се хомосексуалност прихвати као позитивна мера вредности: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Uqj_xxwjfak Знаш, мене чија је супруга инсулинзависни диабетичар (успут, и мајка двоје деце), те због тога не може да се запосли, а државу баш брига због тога (пробали смо чак и преко тзв. "Народне канцеларије Председника Републике"), страшно иритирају овакве "бриге за угрожене хомосексуалце"и њихова "угрожена" права. У овој држави је угожрна породица, а не начини упражњавања секса. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВладаВ Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 Питање односа православних хришћана (а православни су само они који су литургични, да се не замајавамо са традиционалистичком србадијом) према ''Паради поноса'' је питање односа према модерној односно либералној држави. (Ко не зна шта је то нека прочита Хобса, Лока, Канта итд.) Питање је актуелно и неодговорно је правити површне аналогије са неким ранијим периодима и неким другим државним уређењима, као што то чини Трифковић. Римско царство је својом одлуком да се хришћани поклоне цару задирало у, што би данас рекли, приватност хришћана. Аналогије са садашњом ситуацијом је само у смислу да ако неко планира да хришћани прихвате ЛГБТ као оне који нису без греха и којима ''ништа не фали''. Што је ипак немогуће, а да се не одступи од вере. Међутим, Трифковић је заборавио да каже да би то значило и кршење слободе мишљења, на пример. Наиме, држава ме нема право натерати да прихватим било шта, што се коси са мојим личним, у овом случају хришћанским убеђењима. На мојој су страни и људска права и Божија благодат и помоћ. Други ниво расправе је однос православних хришћана према либералној држави начелно. Дакле, не однос према држави, па се ту онда из нафталина вади византијска симфонија и немањићка Србија. Него однос према модерној држави која се суштински својом филозофијом разликује од традиционалне државе. И која претендује да буде одвојена од друштва, културе, религије итд. Апстрахујући све традиције у циљу да одреди и обезбеди права ''човека као таквог''. Значи: Због чега нас је Црква позивала да гласамо за Устав 2006. године? А сада се као требамо бунити против параде, односно нечега што је Уставом гарантовано. Ја сам заиста лично збуњен овом конфузијом. Због чега је целовитост државе односно суверенитет (не дамо Косово) за Цркву важнији од грађанских права и слобода? Јесмо ли у стању да се начелно одредимо према овим питањима, без узимања у обзир површних коментара и ставова десничарско револуционарних група? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 E svasta, kakvo glupo saopstenje. Posto je kretenski protestvovati protiv prava drugih da izraze svoja prava, onda to nespretno pokusavaju da povezu sa politikom, Kosovom, porodicnim zivotom, rezimom. Izmisljaju ideologiju homoseksualizma i pripisuje je vlasti 0102_laugh Јесте, пријтељу, у питању је идеологија хомосексуализма. Ако послушаш оне који подржавају такву идеологију, приметићеш у њиховом говору, да ми који хомосексуалност доживљавамо као болест и абнормалност, јесмо "хомофоби", "људи са предрасудама", "треба нас едуковати". Значи, није проблем што мени не пада на памет да некога нападнем зато што је хомосексуалац, већ је проблем што ја не прихватам да је то кул, нормално, здраво, чак и пожељно. Послушај овог несретног Караџића, шта каже, и видећеш да је у питању жеља да се хомосексуалност прихвати као позитивна мера вредности: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Uqj_xxwjfak Знаш, мене чија је супруга инсулинзависни диабетичар (успут, и мајка двоје деце), те због тога не може да се запосли, а државу баш брига због тога (пробали смо чак и преко тзв. "Народне канцеларије Председника Републике"), страшно иритирају овакве "бриге за угрожене хомосексуалце"и њихова "угрожена" права. У овој држави је угожрна породица, а не начини упражњавања секса. ne samo " да је у питању жеља да се хомосексуалност прихвати као позитивна мера вредности" već da se ta ideologija i "rascvjeta". jedan od načina širenje te ideologije su i firme. znači, posao mogu da dobiju ( prije svega) i zadrže oni koji se niti na jedan način ne suprostavljaju toj ideologiji, a oni koji je podržavaju ( na ovaj i onaj način) bit će unapređeni, odnosno dobiti adekvatne povišice. u san francisku kao jednom od stjecišta homoskesualaca i dosta evropskih država "homoseksualnog lobija" takvih firma ima veliki broj, što je u ovoj ekomonomskoj krizi, još jedan aktuelni problem. svi oni koji se ne slažu sa ovim ideologijima morali bi da se sami brinu da otvore firme, rade privatno, ili žive od zemljoradnje. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 Значи, није проблем што мени не пада на памет да некога нападнем зато што је хомосексуалац, већ је проблем што ја не прихватам да је то кул, нормално, здраво, чак и пожељно. Niko ti nikad ne moze nametnuti vrednosti, tako da je ova tvoja briga potpuno iracionalna. To sta ce neko o tebi da misli da si primitivan homofob - pa nisi valjda toliko nezreo da te misljenja drugih ljudi tangiraju toliko.Naravno problem je ako otvoreno podrzavas i pozivas na batinjanje i divljastvo. Питање односа православних хришћана (а православни су само они који су литургични, да се не замајавамо са традиционалистичком србадијом) према ''Паради поноса'' је питање односа према модерној односно либералној држави. (Ко не зна шта је то нека прочита Хобса, Лока, Канта итд.) Питање је актуелно и неодговорно је правити површне аналогије са неким ранијим периодима и неким другим државним уређењима, као што то чини Трифковић. Римско царство је својом одлуком да се хришћани поклоне цару задирало у, што би данас рекли, приватност хришћана. Аналогије са садашњом ситуацијом је само у смислу да ако неко планира да хришћани прихвате ЛГБТ као оне који нису без греха и којима ''ништа не фали''. Што је ипак немогуће, а да се не одступи од вере. Међутим, Трифковић је заборавио да каже да би то значило и кршење слободе мишљења, на пример. Наиме, држава ме нема право натерати да прихватим било шта, што се коси са мојим личним, у овом случају хришћанским убеђењима. На мојој су страни и људска права и Божија благодат и помоћ. Други ниво расправе је однос православних хришћана према либералној држави начелно. Дакле, не однос према држави, па се ту онда из нафталина вади византијска симфонија и немањићка Србија. Него однос према модерној држави која се суштински својом филозофијом разликује од традиционалне државе. И која претендује да буде одвојена од друштва, културе, религије итд. Апстрахујући све традиције у циљу да одреди и обезбеди права ''човека као таквог''. Значи: Због чега нас је Црква позивала да гласамо за Устав 2006. године? А сада се као требамо бунити против параде, односно нечега што је Уставом гарантовано. Ја сам заиста лично збуњен овом конфузијом. Због чега је целовитост државе односно суверенитет (не дамо Косово) за Цркву важнији од грађанских права и слобода? Јесмо ли у стању да се начелно одредимо према овим питањима, без узимања у обзир површних коментара и ставова десничарско револуционарних група? Pun pogodak! The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Петар Православац Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 http://www.vidovdan.org/2010-03-21-19-46-21/2347-parada-ideologije-homoseksualizma-ili-ija-e-biti-ovo-zemlja Одличан текст! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 http://www.vidovdan.org/2010-03-21-19-46-21/2347-parada-ideologije-homoseksualizma-ili-ija-e-biti-ovo-zemlja Одличан текст! Pocinje konstatacijom da gejevi vec imaju pravo na slobodu govora i druga prava, a onda gomila gluposti i aluzija kako bi im ta prava trebala zabraniti. Nista pametnije od Dveri ni ne ocekujem. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 Jedini pravi ''zig zveri'' bice u srcu coveka tj. ljudi,kada greh prihvate kao nesto normalno ili cak pozeljno...ka tome ide ovaj svet... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Фебруар 16, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2011 ''... Ништа без Бога. Ни један цветић у ливади. Ни један дах живога бића. Ни један догађај без Бога као учесника или као сведока. Без Бога ништа. Без Бога ни преко прага...''. ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука