Booba Написано Септембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2010 Ја не волим поезију. Скоро па никако. Тек понекад, понешто могу да прочитам и "сварим". Али зато,Мика Антић-УВЕК! БЕСМРТНА ПЕСМА (омиљени стих) ...Ноћу, кад гледаш у небо, и ти намигни мени. Нека то буде тајна. Упркос данима сивим кад видиш неку комету да небо зарумени, упамти: то ја још увек шашав летим, и живим.... Ево, исправих Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Септембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2010 Precious Precious little angel Tell me how can it be true That such a gift from 1405_love Has been sent for me and you Precious little angel Don't you worry don't you cry When this bad old world has crumbled I'll be standing at your side Annie Lenox И ово је сад само стих Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Септембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2010 Ja se izvinjavam...ne mogu da izdvojim samo stih... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evdokija Написано Септембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2010 Није све пропало кад пропало све је али, боље двостих : На Ђурђевдан туга из Србаља веје Није све пропало кад пропало све је или : Из нових фресака стара туга веје Није све пропало кад пропало све је Рајко Петров Ного : БАЛАДА О ЂУРЂЕВДАНУ ЗАПИС ЗА ВОЖДОВАЧКУ ЦРКВУ Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Септембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2010 Милан РакићНА ГАЗИМЕСТАНУСилни оклопници, без мане и страха,Хладни к'о ваш оклоп и погледа мрка,Ви јурнусте тада у облаку праха,И настаде тресак и крвава трка.Заљуљано царство сурвало се с вама.Кад олуја прође врх Косова равна,Косово постаде непрегледна јама,Костурница страшна и поразом славна.Косовски јунаци, заслуга је вашаШто посљедњи бесте. У крвавој страви,Када труло царство оружја се маша,Сваки леш је свесна жртва, јунак прави!Данас нама кажу, деци овог века,Да смо недостојни историје наше,Да нас захватила западњачка река,И да нам се душе опасности плаше.Добра земљо моја, лажу! Ко те волиДанас, тај те воли. Јер зна да си мати;Јер пре нас ни поља ни кршеви голиНе могаше другом свесну љубав дати.И данас, кад дође до последњег боја,Неозарен старог ореола сјајем,Ја ћу дати живот, отаџбино моја,Знајући шта дајем и зашто га дајем. Н И Н Е and Дуња је реаговао/ла на ово 2 . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SveCovek Написано Септембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2010 Budim je zbog sunca koje objašnjava sebe biljkama Zbog neba razapetog između prstiju Budim je zbog reči koje peku grlo Volim je ušima.... Kao da postoji konkurencija ovome mense0198626478946378946 Ako se kajes, onda i volis, a ako volis onda si vec Boziji... ljubavlju se sve iskupljuje sve se spasava... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Септембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2010 Perper-Kome dolazis u san Ja sam nalik čistom zidu Ti si slika i ram Ja sam prazna tišina Ti najljepša muzika što znam (inače ovo je Šobićev refren,koliko sam mogao da saznam iz Perperove pjesme Kome dolaziš u san ) Evo ga i čitav teskt Dosla si iz plave praznine sa gomile velikih oblaka iz dva mlaza zute magle pravo u moj sinocnji san Ni kise, ni sunca nema ni svadbi, ni cigana prve zvijezde trljaju oci kome li ces nocas doci u san Ref. 2x Ja sam nalik cistom zidu ti si slika i ram ja sam prazna tisina ti najljepsa muzika sto znam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Милан Ракић НА ГАЗИМЕСТАНУ Силни оклопници, без мане и страха, Хладни к'о ваш оклоп и погледа мрка, Ви јурнусте тада у облаку праха, И настаде тресак и крвава трка. Заљуљано царство сурвало се с вама. Кад олуја прође врх Косова равна, Косово постаде непрегледна јама, Костурница страшна и поразом славна. Косовски јунаци, заслуга је ваша Што посљедњи бесте. У крвавој страви, Када труло царство оружја се маша, Сваки леш је свесна жртва, јунак прави! Данас нама кажу, деци овог века, Да смо недостојни историје наше, Да нас захватила западњачка река, И да нам се душе опасности плаше. Добра земљо моја, лажу! Ко те воли Данас, тај те воли. Јер зна да си мати; Јер пре нас ни поља ни кршеви голи Не могаше другом свесну љубав дати. И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Само дио... не све стихове... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Ja se izvinjavam...ne mogu da izdvojim samo stih... како то мислиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 mislim...svidjaju mi se svi stihovi podjednako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 "Ја нећу имати с ким остати млад, ако сви остарите, и та ће ми младост тешко пасти, а бит ће ипак да сте ви у праву, јер сам сам на овој обали коју сте напустили и предали безвољно..." А. Дедић "Не дај се, Инес" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Куд да чергам с Високим Дечанима? Где да предигнем Пећаршију? М. Бећковић "Косово поље" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 „Где ја стадох — ти ћеш поћи!” „Што не могох — ти ћеш моћи!” „Куд ја нисам — ти ћеш доћи!” „Што ја почех — ти продужи!” „Још смо дужни — ти одужи!” Ј.Ј.Змај "Светли гробови" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vikiblaga Написано Септембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2010 SEĆANJE NA JEDAN PETAK Pamtim broj voza imena stanica dežurne milicionere školarce pamtim taj petak banatsku ravnicu jata vrana «crveno nebo u smiraju dana» šta hoćeš više od uspomena ja neću i ne umem da ti napišem ljubavnu pesmu ko zna zašto ali pamtim broj voza imena stanica dežurne milicionere školarce tebe i mene između nas život kaša koju treba pokusati Zoran Dušković, (1957-1995) Pančevo Вики Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јануар 26, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2014 .... A možda ipak,ko će znati,možda tu ipaknešto postoji? Možda to nisuprazni satikad se u gužvišeta i stoji,pa počne takosve iz početka,danas i sutra,idućeg petka,idućeg julaili aprila... Možda tu nekomrastu krila? Možda tu počnusva putovanja? Možda se ovdenajlepše sanja? Možda se ovdenajlepše zeli? I možda su sebaš ovde sreliputevi nekidugi i tajni,putevi beli,putevi tajni? I možda su sebaš ovde sreliosmesi neki- zavoleli? Možda baš zatojedino vredida su u gužviovako luta,pomalo šašavo,pomalo sneno,pomalo smišljenoi besmisleno,pomalo onamoi malo natrag,i opet tako,još bezbroj puta Miroslav Mika Antić Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука