Jump to content

Навијачи

Оцени ову тему

deda

Препоручена порука

• Одговори 1.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

петак, 16. окт 2009, 15:28 -> 16:03

Забрана 14 екстремних навијачких група

Уставном суду поднет предлог за забрану 14 навијачких екстремних подгрупа. Усвајањем предлога, ван закона "Алкатраз", "Белгрејдбојс", "Лудаци Падинска Скела", "Ултра бојс", "Ултрас", "Анти Роми"...

Републички јавни тужилац Слободан Радовановић поднео је данас Уставном суду Србије предлог за забрану рада и деловања 14 екстремних подгрупа које делују као навијачке групе београдских клубова Партизана, Црвене звезде и Рада.

"Предложена је забрана тих подгрупа и брисање из регистра, због деловања које је усмерено на насилно рушење уставног поретка, кршење зајамчених људских и мањинских права и изазивања расне и националне, верске мржње", рекао је Радовановић.

Тужилац је објаснио да се ради о групама "Алкатраз", "Белгрејдбојс", "Лудаци Падинска Скела", "Ултра бојс", "Ултрас", "Анти Роми"... које навијају за "Црвену звезду", "Партизан" и "Рад".

Сачињавање предлога за забрану екстремних група базирало се на извештају МУП-а, у коме је наведено да је од 2006. године до данас било више инцидената и нарушавања јавног реда и мира са више десетина повређених грађана и полицајаца, уз велику материјалну штету.

Радовановић је казао да овај предлог има сврху сузбијања насиља не само на спортским приредбама, већ и на улицама и градовима Србије и нагласио да иза ове акције стоји држава, која је чврсто решена да се насиље спречи.

Тужилац је објаснио да се тражи забрана група које нису љубитељи спорта и које немају ништа заједничко са спортом, већ са криминалом.

Најавио да ће следећи корак у сузбијању насиља бити забрана њихових посета спортским приредбама и утакмицама, како не би долазило до нереда и насиља и како би сви љубитељи спорта могли да уживају на утакмицама.

Држава одлучна да заустави насиље

Оно што радимо са овим предлогом, поред предлога за укидање група Образ, '1389' и Националног строја, представља шири контекст сузбијања насиља у Србији", навео је Радовановић.

Рекао је да је циљ сузбијање насиља на спортским теренима, али и на улицама Београда и других градова и додао да иза ове акције стоји држава која је одлучна да заустави насиље.

Навео је да је од 2002. године до данас било седам смртних случајева као последица насиља припадника екстремних група. 

Говорећи о случајевима насиља у Београду, Радовановић је подсетио да Поворка поноса није одржана јер су "неистомишљеници то на неки начин спречили, јер су довели у опасност одржавање те манифестације".

Тужилац је навео да ће полиција и Тужилаштво радити на "оперативном плану" да се утврде починиоци кривичних дела и да то буде процесуирано.

"Многи од њих су већ процесурани за нека кривична дела. Моја је обавеза да погледам како се ти предмети одвијају у надлежним тужилаштвима и судовима... евентуално за брже поступање за упућивање казне, да не би застарела", рекао је Радовановић.

http://www.rts.rs/

Ovako se samo u nasoj zemlji resavaju problemi, optuzis ,,masu'' za probleme koje  prave pojedinci.

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

Овај клип бих издвојио, коначно. Тражио сам га дуго. Ово је са демонстрација 99. Момак је отприлике мојих година, горе доле годину дана. Знам да је после био и у новинама.

Бруталност полиције. Чисто да се не заборави.

Подели на овим сајтовима

???? ???? ??? ????????, ???????. ?????? ??? ?? ????. ??? ?? ?? ????????????? 99. ????? ?? ????????? ????? ??????, ???? ???? ?????? ????. ???? ?? ?? ????? ??? ? ? ????????.

?????????? ????????. ????? ?? ?? ?? ????????.

Svaka cast za klip 0110_hahaha dada 8084.gif

ACAB >8086.gif >klapklap

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

а па лепо, сад ће морати мало да се интегришу у здравију околину, па ако не буду били добри, онда ће затворити трибине док се не науче ... мало строго али врло делотворно ...

не чуди ме за ултрас и радовце, знам неке од њих, а знам и једног што се покајао за своје будалаштине пошто му не дају визу за море због таквих крвавих туча ...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,88.msg42315.html#msg42315

него деда, какве везе има овај клип са навијачима, пошто су на тим истим демонстрацијама и навијачи тукли мурију, био сам тамо ... и сетимо се да је то било слобино време, а ти људи у униформи нахушкани да су демонстранти малтене за стрељање и управо таквим деловањем на улицама заслужни за санкције и слично ...

Подели на овим сајтовима

Морам да се вратим на забрану навијачких група!

Иза себе имам добрих 15. година на стадиону (за мојих 26. то је поприлично много), пропутовао сам са клубом за који навијам целу Србију и пола Европе те сам (бар ја мислим) јако добро упућен у дешавања на стадионима и у навијачком свету!

Начитах се ја овде свега и свачега...

ГАШЕЊЕ ГРУПА!?!?!?!?

Влада покушава да угаси навијаче због више разлога а ГЛАВНИ РАЗЛОГ је страх од поновног 5. октобра.

Те године су навијачи стали једни уз друге, тог октобра је сваки навијач био Србин и није било проблема никаквих и тако уједињени навијачи су довели на власт ове, ову... ма не знам како би их назвао. Да Вас све овде подсетим да смо тог октобра тукли стоку која је носила столице, слике, пепељаре, рачунаре...из скупштине! МИ СМО СТОКА!?!?!?!?!?

Е сада, пошто им се љуљају фотељице фрка их хвата, плаше се да се опет не ујединимо и да опет намажемо мотку (знате сви чиме).

-Друга ствар ајмо да оптужимо навијаче за све, ЧИСТО ДА НАРОД МАЛО ЗАБОРАВИ ДА ЈЕ ГЛАДАН!

-Брис Татон! Нека му је лака црна земља, шокиран сам, забезекнут, жао ми је јако тог момка (Хришћанина пре свега), али приче о томе да је он био туриста, да није хулиган...хм!

Посетите мало навијачке форуме по ''Братској'' нам Француској. Тамо ћете прочитати да је Брис Татон имао забрану улазака на све стадионе у Француској. Понављам, жао ми га је, али ми је жао и Срба који су погинули од ''Братских'' француских миража који су нас гађали 70. и кусур дана. Тада се није плакало по трговима,нису се секле вене за Милицом Ракић, није се помиљало да ће она добити свој трг у Београду, у амбасадама србским које се налазе у државама чланицама ОТАН-а нису биле књиге жалости... Немац и Енглез нису плакали за дететом које је на спавању убијено...

-Зорана Вујовића убише као пса, метак у чело, у сред Београда Амери нам убијају децу, па опет нема кукања по трговима, дана жалости... А што би ОН ЈЕ ЈЕДАН ПРИПАДНИК СТОКЕ-ОН ЈЕ НАВИЈАЧ И КОГА БРИГА!

Ајмо да угасимо навијаче који су тог фамозног октобра били, цитирам ''НАЈВЕЋИ СИНОВИ НАЦИЈЕ'', ''НАЈХРАБРИЈИ СИНОВИ МАЈЧИЦЕ НАМ СРБИЈЕ''!

У Стразбуру на утакмици био сам сведок када мој другар добија пендрек у главу и сузавац у фацу само зато што је викнуо РАДОВАН КАРАЏИЋ!

У Прагу и Либерецу нас газе и псују нам мајку Православну и Циганску!?!!

Још доста примера има, нико никада није написао нешто о томе шта навијачи преживљавају, која је тортура над нама.

Небојша Трајковић (више пута суспендован и пре,ештан по казни у Бујановац, омражен међу колегама) који је повређен на Маракани тај дан није био на радном задатку, није био распоређен да буде на стадиону. Прекршио је закон уневши оружје на стадион. Не желимо слободу-желимо правду за Уроша. Доби дете године затвора, а онај што убија по семафорима младе фудбалере ће проћи лепо! Ни тада нема дана жалости???

Питам се што не гасе Вехабије, Кандићевце, оне вештице у црном...Зашто би то радили када је неко ко пева на сав глас Звезди, Партизану, Раду...мајци Србији већи ''државни непријатељ''!?!?!?!

Слушајте У92, Гледајте Пинк...

Купују се на трафици а нису новине-Курир, Блиц... Они ће Вам рећи истину сигурно!

Да ли је неко некада помислио на навијаче који су дали животе за одбрану земље????

Да ли се неко понудио да помогне њиховим породицама??? Ма не, зашто би, то је стока, ех да је среће па сви да су погинули!

Да ли знате колико тона хране, гардеробе...смо однели на КОСМЕТ! Да ли знате да битај народ доле дао живот за навијаче који им (како сами кажу) једини нису окренули леђа! Да ли знате колико смо пута само крв дали и колико ћемо још пута урадити хуманитарне акције.

Да ли је неко чуо за пуцање по навијачима Звезде када су се враћали из Берана са рукомета!?!?!?! Да, да...Пред улазак у Нови Пазар рафали по аутобусима!!! Да ли је неко од Вас чуо за то??? Нема везе, зашто би неко написао да је тамо неки турчин, јањичар или вехабија опалио који метак на говедо, свињу или државног непријатеља! Можда је писало у ЗОВ-у, ја нисам прочитао!

Да ли је кажњен полицајац који је пуцао детету у лице са два метра????

Кажу за навијаче наркомани, криминалци, уличари...

Да ли се зна за оне који су спортисти, високо образовани људи... Па зар нема убица, криминалаца, наркомана...и међу јавним личностима????

ИМА СТОКЕ НА ТРИБИНАМА! Нећу да кријем то, има свакаквих. Наш народ каже ''сто људи-сто ћуди'', али генерализовати...хм, мислим да није у реду! То би било исто као када би рекли за све полицајце да су убице! За наркоманију међу њиховим редовима никога није брига? Па сви знамо одакле дрога на улицама, ко се ''сређује'' хероином у згради 29. Новембра!!!!

Ајмо мало реално да гледамо па неће бити проблема... И ајде молим Вас да не стављате у исти кош појединца (клошара) који се напије и надрогира и направи ужас на стадиону и навијача који пева за свој клуб!

Поздрав свима!

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

чекајте полако, да се разумемо:

ја не волим мурију, пошто сам дете мартовских демонстрације и студентских протеста. нисам у фазону да их оправдавам, али нисам у фазону ни да се бијем са њима, ако нема претеране потребе. него да видим зашто се навијачи понашају како се понашају ...

фузбал ми је мало напоран ако нема голова, једноставно изгори ми гузица од толиког седења. толико могу само да седим у биоскопу. мој фах су индивидуални спортови, некако никад нисам развио колективну свест, ал немам опет ништа против.

него, ја управо неки пост изнад тебе дадох линк ка некој мојој старој поруци где се фурају отворено наци симбол у једној од најактивнијих навијачких група и није ми јасно зашто никад није реаговао на то неком законском сврсисходном мером ...

искрено, нешто нисам видео ни коментар, кад су суочени били овде са чињеницама и доказом да је то стварно наци симбол. и то најозлоглашеније врсте. могу само да замислим ако им је то био симбол, као што је Православљу крст жртве, а овима лобања смрти, докле се далеко ишло.

опет питање, чему групе уопште? личи ми на банде у најмању руку.

5. октобар, да се разумемо су спровели људи из унутрашњости, а не тамо неки навијачи. политика у договору са војском, класичан војни пуч, само што је власт наследила политика а не војна хунта.

слажем се за ТВ индоктринацију да је све боље, него да се гледају празне корпе.

Брис Татон, покој му души, стварно ничим не знам чиме може да заслужи убиство односно егзекуцију, а посебна је прича осионост неке групице ликова да у по бела дана неког организовано убију или спроводе батинање. па то батинање те врсте управо подсећа на слобино протрчавање фантомки од теразија до трга републике. него, да нису исти ликови у питању?

шта је следеће у том случају, и колико таквих напада дневно треба да очекујемо?

јел треба Београд да постане фавела где се сви кољу низашта?

какво сад бомбардовање има везе са навијачима, молим те!?

НВО регистроване, нису исто што и нерегистроване организације навијачких група ...

вехабије хапсе, баш неки дан неке осудише, а све може док се не крши закон, а да се брани исповедање чије год конфесионалне вере не сме ...

ко је уопште реалтивизовао овде те ствари?

Подели на овим сајтовима

Поменуо сам бомбардовање због Милице Ракић! Срамота је да се неком тамо ''туристи'' који је иначе имао забрану за стадионе у Француској ода толика почаст!

Он је био навијач такође или како би неки овде рекли стока! Па зар иностраном навијачу или како би неки овде рекли стоки треба да се ода толика почаст и да се због његове погибије прогласи дан жалости, именује Трг по њему а Милица Ракић да падне у заборав!

Зато сам поменуо бомбардовање...

Понављам жао ми је што је настрадао и то није смело д се деси! Те ствари се дешавају свакодневно по целом свету! У Аргентини би нпр. од 365. дана у години 300, било дан жалости!

Криво ми је што смо се толико срозали да нам се чак ни пертле не виде из европског дупета, много се бре шлихтамо новим вавилонцима!

И ја сам добијао батине у Софији, Прагу, Минхену, добијао сам флаше у главу, каменице, гађан сам бакљама, топовским ударима... Могао сам и ја да настрадам, али тада би било у Србији следеће:

Ко га .... шта је тражио тамо, Е нека тако и треба требали су све да их поубијају итд, али када погине неки странац овде то је трагедија, смак света...

То смо м, то је Србија...

И да, знам колика је наша важност била 5. октобра.... Цитирао сам поједине политичаре који су говорили све нај лепше за навијаче и свесни су тога да смо ми њихов највећи непријатељ!

Ако си био деведесетих на улицама сећаш се транспарента 'ајмо, ајде сви у напад'''! Тај слоган је пренет а Севера Маракане на улице Београда. Толико о заслузи навијача у историјским променама у Србији!

Подели на овим сајтовима

П.С.

Брис Татон је подлегао због повреда главе које је задобио после пада са 6. метара висине...

Шта мислиш Медо брате зашто није избачен у јавност фамозни и дуго најављивани снимак пребијања????

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...