Eniz Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 Muslimani vjeruju da tjelo čovjeka se sastoji iz dvije komponente. Materiijalna-tjelo, i nevidljiva- duša. Čovjek živi dok su te dvije komponente zajedno a kada se razdvoje tada nastupa smrt. O duši i islamskim pogledima na dušu akobogda ću pisati u idućim tekstovima.A zamolio bih da uporedo sa mojim pisanjima neko od braće hrišćana piše o pogledima na dušu iz hrišćanske perspektive. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 22, 2010 Пријави Подели Написано Август 22, 2010 Dobra tema. Rekao bih nešto iz mojeg viđenja. Mislim da je čovek u celosti od tela i duše - a rekao bih i od duha. Smatram da je ovaj naš život u telu najvažniji za život duše u večnosti. Mi sada usmeravamo svoje duše za večnost. Istovremeno posmatramo i telo kao namenjeno za večnost, jer je čovek upravo telo i duša. Zato je vaskrsenje najvažniji segment vere, jer nas istovremeno usmerava i na telo i na dušu. I telo i duša se moraju čistiti od greha i nevaljalosti. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 22, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2010 Prebacio sam ovu temu na ovaj naš međuvjerski dijalog i ako može Milane da prebaciš ovaj svoj komentar tamo! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 22, 2010 Пријави Подели Написано Август 22, 2010 ok Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука