Jump to content

I believe in freedom.

Оцени ову тему

Драган

Препоручена порука

• Одговори 126
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

ја сам сигурна да је то његова слобода-да ћути.  bighugbighug а и сигурна сам да се он, такође, не двоуми.

Svi se nekad dvoumimo a ja se sinoć nisam dvoumio u odluci da odem i spavam.

mense0198626478946378946
Подели на овим сајтовима

Па ништа, отегнеш папке и ко да те никад није ни било.

xD  Verovanje u eshaton, to je kao kada dete zažmuri i misli da ga niko ne vidi.

Što ti je tako teško da prihvatiš da ćeš umreti i da život ne traje večno? Frojd je genije.

Осим ако онај други Јеврејин није устао из мртвих.

Ovaj... Horus je podigao Ozirisa iz mrtvih. Podigao je El Ozirusa - El Azarus - 'L Azarus - Lazarus...

Nije on prvi Lazar koji se digao iz mrtvih.

јесте, била би то лепа бајка да није у то време било живих сведока  :cheesy:

Opet pokrećeš priču. Naravno da nije bilo nikakvih svedoka, to je bar jasno kao dan.

Ceo svet bi bio hrišćanski da ih je bilo ali to je alegorija naravno.

зар није уображено гледати на вернике да су будале које су поверовале у неку приче због неке фалинке у глави или нечег другог слично тако суманутог?

цео свет би био хришћански да нема избора joooj

Ko gleda na vernike tako? Ja samo kažem da se taj događaj nije desio.

Kakve to ima veze sa mojim mišljenjem prema vernicima?

Ne znam što ste poverovali u to. Taj događaj su navodno videli Marija, Pavle i još jedna osoba.

A ja generalno mislim da je to alegorija i da te osobe nisu ni postojale. Ali ne mislim da su vernici budale.

то је та слобода да мислиш шта оћеш smej.gif

сва срећа хришћанство је победило паганизам рима, па можемо да мислимо шта оћемо  :)

Подели на овим сајтовима

Дарко брате, сви ми живимо у једном великом конц-логору и само је питање "ко је следећи". Сваке секунде на овој планети умиру две особе, док сам ово написао умрло је већ пар стотина. Никакве "слободе" ту нема. Када логораши осуђени на смрт чују да постоји нека "рупа на огради", они не фолософирају да ли је то тачно или није - него трче. Трче јер немају избора, то им је једина шанса.

Исто тако брате ни ми немамо избора. Једина шанса нам је тај Јеврејин за кога кажу да је устао из мртвих. Он нам је једина нада да будемо слободни, иначе нема никакве сврхе да уопште о слободи разговарамо. Ако Он није васкрсао, слобода не постоји.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ако Он није васкрсао, слобода не постоји.

:)

А ако Христос не уста, узалуд дакле проповедање наше, а узалуд и вера ваша.

Коринћанима посланица прва, глава 15, стих 14

Подели на овим сајтовима

Дарко брате, сви ми живимо у једном великом конц-логору и само је питање "ко је следећи". Сваке секунде на овој планети умиру две особе, док сам ово написао умрло је већ пар стотина. Никакве "слободе" ту нема. Када логораши осуђени на смрт чују да постоји нека "рупа на огради", они не фолософирају да ли је то тачно или није - него трче. Трче јер немају избора, то им је једина шанса.

Исто тако брате ни ми немамо избора. Једина шанса нам је тај Јеврејин за кога кажу да је устао из мртвих. Он нам је једина нада да будемо слободни, иначе нема никакве сврхе да уопште о слободи разговарамо. Ако Он није васкрсао, слобода не постоји.

Aha, sada mi je jasno.

Подели на овим сајтовима

na zalost tako je...istina... :291291291:
Подели на овим сајтовима

Ако Он није васкрсао, слобода не постоји.

:291291291:

А ако Христос не уста, узалуд дакле проповедање наше, а узалуд и вера ваша.

Коринћанима посланица прва, глава 15, стих 14

mense0198626478946378946

Jao. Pa što nema slobode osim sa eshatonom?

Подели на овим сајтовима

...eshatonom?

Српски, брате користи...не изгледаш паметније кад се фрљаш са таквијем изразима. kolce

Nekako je bolje nego "Zagrobni živoT", zar ne?

To i nije srpska rec za eshaton. Za eshaton se u srpskom jeziku kaze Carstvo Nebesko. To upucuje ne praborazaj nas i celog kosmosa u novi nacin postojanja.

Подели на овим сајтовима

па зато што је смрт уствари одсуство избора - МОРАШ да умреш.

amin-nas је својим Васкрсењем омогућио да не мораш, да је ствар избора - е ТО је слобода!

Подели на овим сајтовима

па зато што је смрт уствари одсуство избора - МОРАШ да умреш.

;) је својим Васкрсењем омогућио да не мораш, да је ствар избора - е ТО је слобода!

Moraš da umreš, to je jedini dil.

Oprosti Milane, kao dete kada zažmuri i misli da ga neće niko videti.

Šta misliš o tome da je bog između ostalog i projekcije da život traje zauvek?

Ljudska podsvest veruje da je besmrtna. Uopšte ne veruje u svoju smrt.

To je metafora. Deo alegorije.

Подели на овим сајтовима

да, умирање у телесном смислу свакако, али ту није крај.

теби да, мени не.

теби је то алегорија, мени је то чињенично стање. ;)

то што наука још није стигла дотле, мене не спречава да верујем.

као што су и тесла или ајнштајн показали неке ствари које су пре не сматране немогућим, него НЕЗАМИСЛИВИМ, тако ти је то и са овим 8086.gif

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...