Jump to content

Мошти Светих

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nije opomena, samo sam vam preočio pravila koja poštujemo svi na sajtu....

Ova šala oko zombija nema nikakvu zlu nameru ...više je šaljiva kritika onog mrdanja, koji neki smatraju realnim a u stari je optička varka :)

Znate, ovde imate vrlo inteligentnih ljudi na sajtu, njihova pisanja morate tumačiti, čestn

Nema problema,naravno da se pravila trebaju postovati...Inteligencija je Boziji dar,a nasa upotreba iste je nas izbor.

Odlicno sto je neko uocio opticku varku,ali to da se mosti pomeraju,da se Sveiti pojavljuju u stvarnosti,to je realnost/nasu profesorku sa medicinskog fakulteta je Sveti Nektarije iscelio od malignog tumora,tako sto ga je ocima videla,stajo pred njom,mogu naci taj klip,da vam pokazem,govore doktori iz Kamenice i pokrajinske bolnice o tome kako Bog ima zadnu rec...Dakle,ne bi bilo cudno,i da se zbilja to pomeranje desilo,pa da ne vredjamo inteligenciju ovih drugih.A sale su potpuno neumesne(po mom misljenju)

Подели на овим сајтовима

Лепо су ме насмејали неки коментари.

Иначе гледала сам репортажу о сандуцима за упокојене која је била прилично смешна.

Људи који се баве продајом обилазе скоро пуста села и склапају уговоре на више рата, бирају сандук који им одговара а на поклон добијају венац и четкицу за зубе.

Кад су потписали уговор каже дека да му не треба четкица јер нема зубе.

Ту није крај у понуди имају сандук (спејс шатл) за оне који не воле влагу и дају гаранцију 100 година.

Тако да ипак сачекамо одлуку поменуте цркве.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Nema problema,naravno da se pravila trebaju postovati...Inteligencija je Boziji dar,a nasa upotreba iste je nas izbor.

Odlicno sto je neko uocio opticku varku,ali to da se mosti pomeraju,da se Sveiti pojavljuju u stvarnosti,to je realnost/nasu profesorku sa medicinskog fakulteta je Sveti Nektarije iscelio od malignog tumora,tako sto ga je ocima videla,stajo pred njom,mogu naci taj klip,da vam pokazem,govore doktori iz Kamenice i pokrajinske bolnice o tome kako Bog ima zadnu rec...Dakle,ne bi bilo cudno,i da se zbilja to pomeranje desilo,pa da ne vredjamo inteligenciju ovih drugih.A sale su potpuno neumesne(po mom misljenju)

Нико овде не пориче постојање свега тога, ал ако смо хришћани немојмо се залетати. Као што се не залећемо у бацању камења на било кога, тако се не залећимо у посвећењу било кога, што је подједнако штетно.

Као што сам већ рекао, ако је сама нетрулежност знак светости, шта онда са нетрулежнима код католика, будиста, хиндуиста, муслимана, и у свакој другој религији где се појављују? Тешко да су сви они православни светитељи. Са друге стране, Владика Николај је и балзамован па је сатрулео. Многи православни светитељи су такође иструлели и нико им то није узео за зло.

Дакле, пустимо РуПЦ да одради причу око овог човека, који је за сада рашчињени свештеник, па онда да га дижемо у небеса или шта већ ако га они канонизују, што рече брат БИП горе.

Моја шала у вези са румунским зомбијима је била реакција на бесмисао и сензационализам у који се понекад утопимо сви ми, као што је ова ситуација са човеком који се "креће" на репортажи једне телевизије. Ето, смејао сам се и самоме себи у многим ситуацијама.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Нико овде не пориче постојање свега тога, ал ако смо хришћани немојмо се залетати. Као што се не залећемо у бацању камења на било кога, тако се не залећимо у посвећењу било кога, што је подједнако штетно.

Као што сам већ рекао, ако је сама нетрулежност знак светости, шта онда са нетрулежнима код католика, будиста, хиндуиста, муслимана, и у свакој другој религији где се појављују? Тешко да су сви они православни светитељи. Са друге стране, Владика Николај је и балзамован па је сатрулео. Многи православни светитељи су такође иструлели и нико им то није узео за зло.

Дакле, пустимо РуПЦ да одради причу око овог човека, који је за сада рашчињени свештеник, па онда да га дижемо у небеса или шта већ ако га они канонизују, што рече брат БИП горе.

Моја шала у вези са румунским зомбијима је била реакција на бесмисао и сензационализам у који се понекад утопимо сви ми, као што је ова ситуација са човеком који се "креће" на репортажи једне телевизије. Ето, смејао сам се и самоме себи у многим ситуацијама.l

Lepo ste objasnili. I nama(vernom narodu) je potrebno da nam neko razjasni odredjene stvari oko vere,gde smo u nedoumici,kao i evo ovo pitanje oko proglasavanja Svetih.I hvala sto ste ukazali da se ne zalecemo,skloni smo tome,u oba smera.

Ali zar to nije lepse,ako ste vec teolog ili hriscanin koji nesto vise o ovome zna,da I nama objasnite(ove stranice cita dosta ljudi,i oni koji ne ucestvuju i ostavlja se trag)

Citajuci ove sale,mogu samo da vas shvatim kao nekog ko ne dozivljava ozbiljno ova pitanja.Sale su dobre I korisne,ali generalno se nas narod previse sali,alito nekad ide dotle da se za pevnicom pricaju sale,usred Apostola,cak I Jevandjelja.Naprosto trebamo biti ozbiljniji kada je vera u pitanju.i imati meru,bar ja tako mislim.

E sad,ako vam nije tesko I ako znate , da mi odgovorite,na neka pitanja:

1.otkud to da u drugim religijama postoje mosti,jeste li sigurni da ih ne balzamuju?Sto se katolika tice,cula sam od mog druga koji je teolog da samo nekoliko njih je bilo Svetih,u smislu mostiju,nakon raskola

2.znam da mosti nisu jedini dokaz svetosti,vec po promislu Bozijem to biva(da su proglasavani Svetima,I oni cije je telo docekalo truljenje), koji su u tom slucaju pokazatelji Svetosti 

3.Zar se RPC nije vec izjasnila,tj.da nije otvorena da uzme u razmatranje ovaj slucaj/tako sam ja razumela na kraju klipa?

4.Dejan je pomenuo mosti mirotocive,nekog starokalendarca,kako znamo da to nisu mosti,I da to nije svet covek,mozda je bio svetog zivota,uprkos zabludi?

Подели на овим сајтовима

Zašto misliš da je ova šala neumerena i neodmerena? 

Smatram zato sto nije primerena reakcija kada nam se objavljuje necija Svetost...a i sala treba da je odmerena,posebno medju Hriscanima,a u odgovoru koji sam sad napisala kod brata Rylah sam objasnila koliko neka drugacija reakcija moze biti korisnija...

Подели на овим сајтовима

Citajuci sve ovo stih se  Brace Karamazov i nasg velikog pisca Dostojevskog i lika starca Zosime i iskusenja koje je Aljosa doziveo. Ako nigde drugde ono bas u toj knjizi smo mogli da se poucimo da mosti nisu uvek siguran znak svetosti kao i truleznost ne svetosti. Nikada ne treba zuriti sa ovakvim stvarima. I mene interesuje pod cijim blagoslovom je ovaj monah sluzio.

A sto se sala tice nije na odmet pomenuti da je sam Sv Serafim Sarovski govorio da je voleo da se sali sa mladim pojcima u pevnici jer je smatrao da je tuzan duh zlo i da Bog voli vedar duh!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Smatram zato sto nije primerena reakcija kada nam se objavljuje necija Svetost...a i sala treba da je odmerena,posebno medju Hriscanima,a u odgovoru koji sam sad napisala kod brata Rylah sam objasnila koliko neka drugacija reakcija moze biti korisnija...

Ovako:

1. Koliko sam shvatio ovo ne znači da je čovek postao svetac (čitajući Dejanove komentare)

2. Šala nije bila upićena tome što se objavljuje nečija svetost nego mrdanje na snimku.

3. Ne vidim razlog da bilo šta bude imuno na šalu (izuzev nekih tragičnih stvari, a i one obično posle nekog vremena prestaju biti imune pa imamo viceve o černobilu itd.), pa tako ni objavljivanje nečije svetosti. Mislim jasno većina plavuša neće pričati viceve o plavušama, većina Hrišćana se neće šaliti sa ovakvim nečim. Ali ima ljudi koji vole da se našale i na svoj račun, ne vidim ništa loše u tome.

Подели на овим сајтовима

Ovako:

1. Koliko sam shvatio ovo ne znači da je čovek postao svetac (čitajući Dejanove komentare)

2. Šala nije bila upićena tome što se objavljuje nečija svetost nego mrdanje na snimku.

3. Ne vidim razlog da bilo šta bude imuno na šalu (izuzev nekih tragičnih stvari, a i one obično posle nekog vremena prestaju biti imune pa imamo viceve o černobilu itd.), pa tako ni objavljivanje nečije svetosti. Mislim jasno većina plavuša neće pričati viceve o plavušama, većina Hrišćana se neće šaliti sa ovakvim nečim. Ali ima ljudi koji vole da se našale i na svoj račun, ne vidim ništa loše u tome.

Ne znamo da je svet,ali ne znamo ni da nije..ako se prica o rumunskom zombiju,u vezi opticke varke mrdanja,onda je jasno da se to odnosi na oca Justina(videcemo da li Svetog ili ne).Ako je tebi to u redu,ti se sali...ja nti imam mogucnost,niti zelim da te sputavam u tome,samo sam rekla svoje misljenje,da se zna da psotoje oni kojima tako nesto nije prijatno,sto ne znaci da ne mogu da kuliram to sto mi je neprijatno,i preskocim komentar dok citam ostale...

Подели на овим сајтовима

Ne znamo da je svet,ali ne znamo ni da nije..ako se prica o rumunskom zombiju,u vezi opticke varke mrdanja,onda je jasno da se to odnosi na oca Justina(videcemo da li Svetog ili ne).Ako je tebi to u redu,ti se sali...ja nti imam mogucnost,niti zelim da te sputavam u tome,samo sam rekla svoje misljenje,da se zna da psotoje oni kojima tako nesto nije prijatno,sto ne znaci da ne mogu da kuliram to sto mi je neprijatno,i preskocim komentar dok citam ostale...

Pa i ja otprilike to kažem, svaka šala nekome nije prijatna, i svako sme i može da izrazi mišljenje o šali, nemam ja problema sa tim, niti te teram da se ti zajedno sa nama šališ. Ustvari sad razmišljam koja je poenta prethodnog komentara na ovoj temi, ali ajde verovatno sam samo napisao da bih nešto napisa.

Подели на овим сајтовима

Одгледао сам неколико снимака јер ми први није био скроз јасан. Остаје да сачекамо још одговора.

@Банатски деран

Несмејао сам се за оно померање. Чини ми се да сам на једном снимку приметио да се и брада благо померила те би могло бити да постоји и неки извор промаје, вентилације, климе или сл. или је као што је неко помену извор "румунска" камера.

Подели на овим сајтовима

@@Natasa Malinovic,

Нисам теолог, мада има доста теолога на форуму од којих сам штошта покупио.

Нисам помињао мироточиве мошти, нисам сигуран да ли тога има у другим религијама, али нераспадљивих мошти има сигурно. И не само тога, већ и указања попут ових код нас разних великих људи из њихових религија, па онда пресеку пањ и виде одређеног светог човека (или поједине суне код муслимана) и слично. Знам да су многе расколничке групе тврдиле да им мироточе иконе. Е, сад, неко ко не зна стање у тим дружинама може и да помисли да су у праву, али када зна какво је стање, пре свега духовно, па онда и људско, у тим групама, тешко да може да верује да ту има ичег светог и истинског.

Да ли има мироточења у другим религијама, то не знам, али ово све наводим да се не бисмо залетали, јер ткао може да нам се деси да завршимо у Љуљацима или негде још даље од истинског предања и да буде као у Вођи - да ми слепи идемо за неким другим слепцем који се прави да зна где нас води, и све то на крају заврши у понору.

Такође, узети у разматрање (Румунска ПЦ) нема везе са децидним признањем светости или чуда. И наша је Црква на иницијативу +Амфилохија и многих лаика обећала да ће "узети у разматрање" иницијативу да Његоша прогласе свецем, па нешто не видим да су се много заузели по том питању.

Свеједно, нисам ја овде ни да разбијам некоме веровање, али залетати се овако, причати свет је неко ко је за живота био рашчињен, дрма му се рука и слично, не иде никоме у корист, само шири још већу смутњу.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

A vala ne, mene neće. Imam ja iskustva sa njima, što preko knjiga, što preko filmova, što preko serija, što preko igrica, tako da neće im biti baš jednostavno da mene pojedu.

Слушај, ако је постао зомби прво има да јури атеисте зато што су га они први прогонили (пре пада Чаушеског). Још када чује да си га прозивао овде :unbelieveble:

Џаба игрице, серије, филмови књиге... Боље се одмах упути у Љуљаке  :sossos:  0122_tukдок није касно  :smilies-vampires-00005:
Подели на овим сајтовима

Слушај, ако је постао зомби прво има да јури атеисте зато што су га они први прогонили (пре пада Чаушеског). Још када чује да си га прозивао овде :unbelieveble:

Џаба игрице, серије, филмови књиге... Боље се одмах упути у Љуљаке  :sossos:  0122_tukдок није касно  :smilies-vampires-00005:

pomešao si to su vampiri, zombiji nemaju svest i napadaju prve koji im padnu pod ruke. 

Подели на овим сајтовима

pomešao si to su vampiri, zombiji nemaju svest i napadaju prve koji im padnu pod ruke. 

Ма откуд зомбији у Румунији? Тамо успевају само  :smilies-vampires-00005:

Мада ми није јасно шта би било са тобом да те уједе православни вампир?  :.mislise. 

Да ли би и ти после постао православни вампир?  :.mislise.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...