Гости Guest Написано Август 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 12, 2010 За месо и остале прерађевине не марим , као ни за млечне производе , слаткиши ми вееелико искушеније хехехе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Август 12, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2010 ПОООООООООООООООООООООООООООСТ ! Кренуо је пост и срећан вам почетак Богоугодног поста , да буде на спасење свима нама у algabacaju за isus-sinai и са isus-sinai Хвала! Амин, Боже дај! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Post je pored svog liturgijsko-podvižničkog etosa,vrlo dobar tretman da čovjek pobjegne od slatkiša i raznih šećerlema. Neka je svima srećan početak posta,pa da se složite,obožite i umnožite (u jevanđelskim vrlinama). algabacaju bože,pomiluj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 12, 2010 Пријави Подели Написано Август 12, 2010 Ja "ne volim", tj. vise volim da jedem mrsno ,bolje se osecam sa svim tim mesnim proteinima, bolje sljakam, bolje razmisljam itd. Ali koliko sam ja uspeo da skapiram od samog pocetka, ideja posta i nije da bude prijatan. Ideja posta je da bude spasonosan.да, и ја не волим тај део телесног поста, што се тиче umami и слатког укуса ekstraал ми лепо што мојима не смета онда да одем до неког манастира на неки дан, пошто сам нежења а мало се плаше да ''не загинем'' у неком dada а и радујем се посебно Богородичином празнику, а имам и лепе успомене на први и некако су и даље живе у мени и не напуштају ме dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 због мале забуне ... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7947.0.html клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tara8 Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 volim, i to sve više i telesno i duhovno., '' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 Да будем искрен: не волим. Ипак, постим и мислим да је то веома важна ставка у животу хришћанина. А то што баш нисам одушевљен кад постим, то је моја људска слабост.Ето, нисам баш вољни испосник али сам барем искрен. stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 Да будем искрен: не волим. Ипак, постим и мислим да је то веома важна ставка у животу хришћанина. А то што баш нисам одушевљен кад постим, то је моја људска слабост.Ето, нисам баш вољни испосник али сам барем искрен. stadaradimЗнам неке људе који су ишлу у цркву, и били "евхаристијски хришћани" што би рекао о. Иван али су се некако охладили па и на литургију слабо иду. Али остало им је навика, шта ли већ, да посте. То је нажалост једина веза која их још држи али мислим да ће и то престати. Занимљиво да им је лакше и битније постити него ићи на литургију? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 Да будем искрен: не волим. Ипак, постим и мислим да је то веома важна ставка у животу хришћанина. А то што баш нисам одушевљен кад постим, то је моја људска слабост.Ето, нисам баш вољни испосник али сам барем искрен. stadaradimнема везе, Бог ионако прима скрушен дух преко жртве паљенице ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 Да будем искрен: не волим. Ипак, постим и мислим да је то веома важна ставка у животу хришћанина. А то што баш нисам одушевљен кад постим, то је моја људска слабост.Ето, нисам баш вољни испосник али сам барем искрен. stadaradimЗнам неке људе који су ишлу у цркву, и били "евхаристијски хришћани" што би рекао о. Иван али су се некако охладили па и на литургију слабо иду. Али остало им је навика, шта ли већ, да посте. То је нажалост једина веза која их још држи али мислим да ће и то престати. Занимљиво да им је лакше и битније постити него ићи на литургију?па за суштину је потребан већи напор, за форму и стомак је увек лакше ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 Волим да постим, јер тад једем рибље штапиће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanjica Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 волим t4431 0110_hahaha 0110_hahaha :cheesy: 0110_hahaha ''...Бура живота не плаши онога у чијем срцу сија светлост Твога Божанственога Огња...'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 Боже, као да не једу посно кад је мрс па се одушевљавају 0102_laugh 0102_laugh crvenilo клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanjica Написано Август 13, 2010 Пријави Подели Написано Август 13, 2010 stadaradim ''...Бура живота не плаши онога у чијем срцу сија светлост Твога Божанственога Огња...'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
svetlana05 Написано Август 14, 2010 Пријави Подели Написано Август 14, 2010 Uvek se radujem početku posta i obečavam sebi (i ljudima) da ću ovog puta izdržati do kraja....što se retko i događa. 0205_whistling Pomolite se Bogorodicaaaaaa i za mene grešnu da me Bog učvrsti u postu i da mogu uz pomoć 8086.gif odgovoriti duhovima pod nebom . "Gospode, daj mi strpljenja....i to odmah." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука