Jump to content

Да ли волите да постите?

Да ли волите да постите?  

82 члановâ је гласало

1. 1. Да ли волите да постите?

• Да
      53
    • Не
      16

Препоручена порука

ПОООООООООООООООООООООООООООСТ !

Кренуо је пост и срећан вам почетак Богоугодног поста , да буде на спасење свима нама у  algabacaju за  isus-sinai и са  isus-sinai

Хвала! Амин, Боже дај!

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Post je pored svog liturgijsko-podvižničkog etosa,vrlo dobar tretman da čovjek pobjegne od slatkiša i raznih šećerlema.

Neka je svima srećan početak posta,pa da se složite,obožite i umnožite (u jevanđelskim vrlinama). algabacaju bože,pomiluj.

Подели на овим сајтовима

Ja "ne volim", tj. vise volim da jedem mrsno ,bolje se osecam sa svim tim mesnim proteinima, bolje sljakam, bolje razmisljam itd. Ali koliko sam ja uspeo da skapiram od samog pocetka, ideja posta i nije da bude prijatan. Ideja posta je da bude spasonosan.

да, и ја не волим тај део телесног поста, што се тиче umami и слатког укуса  ekstra

ал ми лепо што мојима не смета онда да одем до неког манастира на неки дан, пошто сам нежења а мало се плаше да ''не загинем'' у неком  dada :)

а и радујем се посебно Богородичином празнику, а имам и лепе успомене на први и некако су и даље живе у мени и не напуштају ме  dada

Подели на овим сајтовима

Да будем искрен: не волим. Ипак, постим и мислим да је то веома важна ставка у животу хришћанина. А то што баш нисам одушевљен кад постим, то је моја људска слабост.Ето, нисам баш вољни испосник али сам барем искрен. stadaradim

Подели на овим сајтовима

Да будем искрен: не волим. Ипак, постим и мислим да је то веома важна ставка у животу хришћанина. А то што баш нисам одушевљен кад постим, то је моја људска слабост.Ето, нисам баш вољни испосник али сам барем искрен. stadaradim

Знам неке људе који су ишлу у цркву, и били "евхаристијски хришћани" што би рекао о. Иван али су се некако охладили па и на литургију слабо иду. Али остало им је навика, шта ли већ, да посте. То је нажалост једина веза која их још држи али мислим да ће и то престати. Занимљиво да им је лакше и битније постити него ићи на литургију?
Подели на овим сајтовима

нема везе, Бог ионако прима скрушен дух преко жртве паљенице ...
Подели на овим сајтовима

Знам неке људе који су ишлу у цркву, и били "евхаристијски хришћани" што би рекао о. Иван али су се некако охладили па и на литургију слабо иду. Али остало им је навика, шта ли већ, да посте. То је нажалост једина веза која их још држи али мислим да ће и то престати. Занимљиво да им је лакше и битније постити него ићи на литургију?
па за суштину је потребан већи напор, за форму и стомак је увек лакше ...
Подели на овим сајтовима

Uvek se radujem početku posta i obečavam sebi (i ljudima)  da ću ovog puta izdržati do kraja....što se retko i događa. 0205_whistling

Pomolite se  Bogorodicaaaaaa i za mene grešnu da me Bog učvrsti u postu i da mogu uz pomoć  8086.gif odgovoriti duhovima pod nebom :drugarstvo:.

"Gospode, daj mi strpljenja....i to odmah."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...