Jump to content

И? Како да опростим?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Значи, не може увек "из цуга"?

Ја мислим да увек могу да се испуне следеће речи "И када стојите на молитви праштајте...". Е сад, вероватно остаје сећање дуже време, сећање које нам је непријатно, али верујем да ће нам Бог увек спустити руку на срце ако желимо да опростимо и на молитви искрено пред Њим у себи кажемо "желим да опростим и праштам". Толико увек можемо. Кад већ стојимо на молитви.

Dali mi opraštamo zato što nam je rečeno da opraštamo ili smo uvideli pa praštamo.Kako da se oslobodimo glume.

Зашто би била глума ако искрено то урадимо?

Ако праштамо зато што нам је речено, праштамо и тада Христа ради.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Када би прво и вазда гледала у своје срце и на своје поступке, онда би мање видела оно што мени други чине, а више би видела своје грешке, па би све више била заокупљени потребом да тражим опрост за себе и тражим да ме Господ научи да љубимо како и он љуби! Па кад би и доживела какав год напад или увреду, прво што бих приметила у том тренутку је да и ја јуче учиних исто неком трећем, па би ми то пре био потсетник и наук и шанса за исправљање, него ли опажај да је предамном непријатељ коме требам опростити! Онда видим брата који је у истој муци, па могу да се помолим да нам Господ опрости јер смо слаби и да нам да снаге за јединство!!!  89898989898989 Ваљда разумете што сам хтела рећи!!!  facenew22222222

apel.png

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Значи, не може увек "из цуга"?

Ne može, jer prvo moraju da budu ispunjeni preduslovi:

1. "Ne poželi" (1 Pt 2,11) Jer je požuda srušila čoveka u Raju. Kad se oslobodiš požude, kad se oslobodiš svoje samoživosti, onda dolazi sledeće  -

2. "Ljubi bližnjega svog kao samoga sebe" (Mk 12,31) jer ljubav "ne traži svoje", "sve pokriva, sve veruje" (1 kor 13,5-7) - to znači da više nisi ti u centru sopstvene pažnje već Bog i drugi. - a onda -

3. "Ljubite neprijatelje svoje" (Lk 6,27) jer je to delatni znak da imate ljubavi prema svakome,

i tek tada možeš da zaista i iskreno praštaš. Dok god ne ispuniš sva tri ZAHTEVA znači da praštanje nije potpuno iskreno, da je učinjeno iz nekih drugih pobuda i da nije savršeno, ako je uopšte moguće.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Mislim da je bitno razumeti. Kada razumevanje zameni ljutnju i ti ćeš postati humaniji.

Lepih stvari ima u vašoj religiji. Ali ima i loših.

Bolje je za tebe da oprostiš nego da gajiš gorčinu. Lepših stvari ima u ovom životu, zar ne?

Od ljutnje i odmazde.

facenew22222222

Jako lepo receno :cheesy:

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Mislim da je bitno razumeti. Kada razumevanje zameni ljutnju i ti ćeš postati humaniji.

Lepih stvari ima u vašoj religiji. Ali ima i loših.

Bolje je za tebe da oprostiš nego da gajiš gorčinu. Lepših stvari ima u ovom životu, zar ne?

Od ljutnje i odmazde.

facenew22222222

Jako lepo receno :cheesy:

:cheesy:  hvala

Подели на овим сајтовима

Ова тема као да је за мене писана.... пошто ја стварно имам проблем са праштањем... :cheesy:

Ја могу претерано много да истрпим и вређање и псовање... итд. али ако ја претерам са тим трпљењем онда ми пукне филм :cheesy:... и после тога та особа је мртва за мене... facenew22222222

Мени је стварно потребна помоћ у вези овога. dada

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Ова тема као да је за мене писана.... пошто ја стварно имам проблем са праштањем... :cheesy:

Ја могу претерано много да истрпим и вређање и псовање... итд. али ако ја претерам са тим трпљењем онда ми пукне филм :cheesy:... и после тога та особа је мртва за мене... facenew22222222

I ja imam problem sa praštanjem. Ne kada neko vređa, to se ignoriše.

Подели на овим сајтовима

Нисам био прецизан... не само вређање и слично него било који грех да ми неко учини....

Добар сам ко `лебац... али за крађу могу убијем

Подели на овим сајтовима

И? Како да опростим?

То је индивидуално, у зависности од типологије личности, док са друге стране, мишљења сам да док човек не осети опитни додир Духа Светога у свом еклисиолошком бићу, он можда и није способан да се испразни од злопамћења и пружи опроштај ближњему...

Подели на овим сајтовима

Што смо ближи Богу Љубави,ближи смо човеку,и обратно.Што више напредујемо у томе,то је већа количина љубави која открављује лед са наше душе и нешег срца.Самим тим,добија се све већа способност раздвајања "зла као зла" од самог човека а тиме и истовремена све већа могућност праштања...то је процес,нимало лак и дуготрајан,али итекако достижан...али само уз неопходну помоћ Божију која чудесно скида копрену са духовних очију и показује нам човека и свет у једном сасвим другом светлу,светлу коју нисмо могли ни да замислимо да постоји.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

И? Како да опростим особи за коју знам да ће ми опет зла нанети?

Нека ти буде као странац док не видиш искрено покајање и стид...

Подели на овим сајтовима

Šangaj moram priznati da sam se nasmijala kad sam pročitala ovaj tvoj post - jer je istina da ja imam takav problem i post baš liči na mene. Ali, meni je zaista pomoglo da se molim za te ljude, i čak i kad mi to nije drago natjeram samu sebe na ljubaznost, ako već nisam sposobna da ih volim, i oproštaj dođe sam od sebe. Bog će vidjeti da ti želiš, ali da si slab - i pomoći će ti sigurno.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

И? Како да опростим особи за коју знам да ће ми опет зла нанети?

Нека ти буде као странац док не видиш искрено покајање и стид...

Не видим ни покајање ни стид... срећа је да сам се ја одселио, па и не виђам ту особу, али да се нисам одселио морали би да се виђамо сваки дан, тако да не знам да ли бих успео да га гледам као странца.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...