Jump to content

Како Ви тумачите Христове речи '' Будите савршени '' ?

Препоручена порука

Нисам Те разумела. Шта си хтео да кажеш овим речим ?

Hteo je da kaze da nam je bez liturgije 1001 Boziji zakon beskoristan.

Ispunjavajuci zakon ne moze da se zavoli Bog pa time ni bliznji. Moze samo preko liturgije.

Kako to? Mislim da grešiš.

Подели на овим сајтовима

А шта радити када изађемо из Цркве и на путу до куће ... Заустави нас комшија и каже нам ... А зашто Ти стално идеш у Цркву ? Нема потребе да идеш стално у Цркву !

Kazem: Ima potrebe jer bez liturgije nema obozenja u prevodu savrsenstva.

Или ... Вратимо се кући после лутургије и ... Почну родитљи да нам причају о томе како нама у Цркви испирају мозак, итд.

Kazem: Liturgija nije ni amfitetara ni poiliticka tribina nego zajednicarenje sa Bogom.

Или ... Комшиница почне да нам прича о неким женама из Цркве како су оне до јуче биле ... А погледај их сада ... Шта оне глуме ?

Kazem: Ja radim na svom obozenju na tome sta se desava zenama, glumicama, glumicama.

Подели на овим сајтовима

Zato sto ispunjavajuci zakone se vrstis u jednom algoritmu, ides po jednom petlji. Ne usavrsavas se kao licnost.

A korz liturgiju, kroz svetu tajnu pricesti, dolazi do sjedinjenja nas samih sa Bogom.

А зашто онда постоји света тајна исповести ?

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Zato sto ispunjavajuci zakone se vrstis u jednom algoritmu, ides po jednom petlji. Ne usavrsavas se kao licnost.

A korz liturgiju, kroz svetu tajnu pricesti, dolazi do sjedinjenja nas samih sa Bogom.

"Sve je to lepo i fino, sve što ja znam je da pacijent nije izlečen." -psihijatar Erik Bern govorio kada neko drugi mistifikuje stvari.

Usavršavaš se kao ličnost, ne u tom smislu, ne na taj način ali se usavršavaš. Dakle niko sem pravoslavnih hrišćana na celom svetu se ne usavršava? A katolici?

Ja se ne usavršavam? Ja baš mislio drugačije. Ti se samo oslanjaš na neke mistične i autoritativne stavove, tvrđenja i viđenja i to služi da zamaskira nedostatak argumenata. Desničaru.

Samo se oslanjaš na autoritet. Mogao si mi reći kao neki ljudi "Usuđuješ se da dovedeš u pitanje verodostojnost Svetog Pisma!?". I tada bih znao šta da ti odgovorim u svakom slučaju.

I od sada ne govori o svojoj ontološkoj maksimi na nepersonalizovan način, znači ne može IH je nego IH mi je ili IH nam je. Ne težimo svi istom modelu ako ćeš lakše da staviš to u svoje šablone razmišljanja i filozofije.

Подели на овим сајтовима

Испуњавајући све оне заповести које нам је Господ рекао на гори Блаженства

ми испуњавамо заповест о љубави према ближњем и љубави према Богу !?

Зар не ?

Уколико их не испуњавамо ...

Постоји света тајна покајања и исповести !

Толико од мене у овој теми.

Пуно Вас поздрављам и желим Вам живот испуњен прелепим осећањима љубави, радости и мира !

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

"Sve je to lepo i fino, sve što ja znam je da pacijent nije izlečen." -psihijatar Erik Bern govorio kada neko drugi mistifikuje stvari.

Usavršavaš se kao ličnost, ne u tom smislu, ne na taj način ali se usavršavaš. Dakle niko sem pravoslavnih hrišćana na celom svetu se ne usavršava? A katolici?

Ja se ne usavršavam? Ja baš mislio drugačije. Ti se samo oslanjaš na neke mistične i autoritativne stavove, tvrđenja i viđenja i to služi da zamaskira nedostatak argumenata. Desničaru.

Samo se oslanjaš na autoritet. Mogao si mi reći kao neki ljudi "Usuđuješ se da dovedeš u pitanje verodostojnost Svetog Pisma!?". I tada bih znao šta da ti odgovorim u svakom slučaju.

I od sada ne govori o svojoj ontološkoj maksimi na nepersonalizovan način, znači ne može IH je nego IH mi je ili IH nam je. Ne težimo svi istom modelu ako ćeš lakše da staviš to u svoje šablone razmišljanja i filozofije.

Katolici i ostatak ekipe nemaju rezultate koje ja zelim. Obozenje je kod njih izmaskirano u neku sankifikaciju koja

je meni ne interesantna. Isto vazi i za sve ostale nepravoslavne.

Koje autoritete?

Подели на овим сајтовима

Katolici i ostatak ekipe nemaju rezultate koje ja zelim. Obozenje je kod njih izmaskirano u neku sankifikaciju koja

je meni ne interesantna. Isto vazi i za sve ostale nepravoslavne.

Koje autoritete?

Jako je teško odbraniti takve teze drugačije. Tako je to sa religijom valjda.

Izneo si tvrdnje kao gomilu cigala i ne znam kako bi mogao ti to da obrazložiš.

Npr:

A kroz liturgiju, kroz svetu tajnu pricesti, dolazi do sjedinjenja nas samih sa Bogom.

Kaman. Ne možeš očekivati da neko guta takve stvari.

Подели на овим сајтовима

А зашто онда постоји света тајна исповести ?

да би се повезала са светом Тајном причешћа, али не кроз условљавање, већ кроз отпуштање исповеђених греха.
Подели на овим сајтовима

проблем испуњавања Закона је што редовно завршиш спроводећи га кроз кршење истог. не може кажњавање ближњег да не буде повређивање и односа љубави које гајите.

зато табање није православно исповедање вере.

или у другом случају, дођеш до максимума кад скапираш да не можеш савршено да држиш нити једну заповест или закон, а камоли свих 10 у исто време ... постанеш роб а не слободан човек.

Подели на овим сајтовима

проблем испуњавања Закона је што редовно завршиш спроводећи га кроз кршење истог. не може кажњавање ближњег да не буде повређивање и односа љубави које гајите.

зато табање није православно исповедање вере.

или у другом случају, дођеш до максимума кад скапираш да не можеш савршено да држиш нити једну заповест или закон, а камоли свих 10 у исто време ... постанеш роб а не слободан човек.

Vi morate da budete sa svima u odnosu ljubavi?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...