Дејан Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Čovek je stvorenje koje ima zapovest da postane Bog- sv. Grigorije Bogoslov Čista bolest. Ko je rekao da treba da budeš savršen? Pa u bilo kom smislu... савршенство ,или већ неки степен духовне уздигнутости долази само од љубави!Јел љубав за тебе болест? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Кратко и јасно "Угледати се на икону живога Бога, то јест на Исуса Христа." 0102_laugh ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Не плаши се. У питању је останак на форуму. Chill out. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Čovek je stvorenje koje ima zapovest da postane Bog- sv. Grigorije Bogoslov Čista bolest. Ko je rekao da treba da budeš savršen? Pa u bilo kom smislu... савршенство ,или већ неки степен духовне уздигнутости долази само од љубави!Јел љубав за тебе болест? Savršenstvo? Okej, meni to nije normalno ali pustite me. U svakom slučaju mi je drago što sam na forumu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Čovek je stvorenje koje ima zapovest da postane Bog- sv. Grigorije Bogoslov Čista bolest. Ko je rekao da treba da budeš savršen? Pa u bilo kom smislu... савршенство ,или већ неки степен духовне уздигнутости долази само од љубави!Јел љубав за тебе болест? Savršenstvo? Okej, meni to nije normalno ali pustite me. U svakom slučaju mi je drago što sam na forumu. И нама је драго 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Samo mi reci da ti zaista smatraš da je on bio istorijska i realna ličnost. Prihvatio sam to kao ucenje Crkve isto kao to da Bog postoji a ni za jedno ni za drugo nemam empirijska ili logicna saznanja. Za boldovano sam siguran da nije istina. Svaki hriscanin,a ja bih rekao i covek,ima nedvosmileno saznanje Bozijeg prisustva.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Samo mi reci da ti zaista smatraš da je on bio istorijska i realna ličnost. Prihvatio sam to kao ucenje Crkve isto kao to da Bog postoji a ni za jedno ni za drugo nemam empirijska ili logicna saznanja. Svaki hriscanin,a ja bih rekao i covek,ima nedvosmileno saznanje Bozijeg prisustva.... Da ima empirijsko i logično, ne bi ni bilo ateista... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Samo mi reci da ti zaista smatraš da je on bio istorijska i realna ličnost. Prihvatio sam to kao ucenje Crkve isto kao to da Bog postoji a ni za jedno ni za drugo nemam empirijska ili logicna saznanja. Za boldovano sam siguran da nije istina. Svaki hriscanin,a ja bih rekao i covek,ima nedvosmileno saznanje Bozijeg prisustva.... Mislio sam na objektivna koja mogu da mu demonstriram da bi on iz toga automatski mogao da zkljuci ono sto i ja. Onu potvrdu pristustva o kojoj govorimo kad pricamo o liturgijskom licnosnom iskustvu moze razumeti samo onaj ko to licno iskusi. A to se nemoze postaviti kao definicija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 On nije rekao da težite savršenstvu nego da budete savršeni. Budi u smislu postanite a ne postanite odmah u roku od 2 sekunde nego psotepeno, uzrastanjem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 On nije rekao da težite savršenstvu nego da budete savršeni. Budi u smislu postanite a ne postanite odmah u roku od 2 sekunde nego psotepeno, uzrastanjem. Pre je neko going down the road nego growing up. It's sometimes way easier to tell it in English. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tara8 Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 istinski saznati znacenje i smisao 10 Bozjih zapovesti i uciniti sve da se te zapovesti drze. winter biti savrsen - istinski spoznati svetlost. biti savrsen - sa gadjenjem se secati svojih grehova. biti savrsen - ne ponoviti to sto ti se zgadilo. :cheesy: '' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Kakav glup topic. Koji deo rečenice "Budi savršen!" vam nije jasan, ljudi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Kakav glup topic. Koji deo rečenice "Budi savršen!" vam nije jasan, ljudi? inače ,zapovest budite savršeni je ,po mom mišljenju večna zapovest!Ljudi se upodobljavaju Bogu,postaju slični njemu a to je već večno jel je Bog nedostižan i neiscrpan izvor! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Samo mi reci da ti zaista smatraš da je on bio istorijska i realna ličnost. Prihvatio sam to kao ucenje Crkve isto kao to da Bog postoji a ni za jedno ni za drugo nemam empirijska ili logicna saznanja. Svaki hriscanin,a ja bih rekao i covek,ima nedvosmileno saznanje Bozijeg prisustva.... Da ima empirijsko i logično, ne bi ni bilo ateista... Šta ti podrazumevaš pod iskustvom,zar samo ono što ti pružaju čula i razum.A dali si ti probao da razviješ čulo vere kao što si razvio i mnoge sposobnosti za koje nisi verovao da su moguće. Ti imaš sposobnosti da razviješ iskustvo vere.Postoji jasno izložen put.Sada nisi spreman da protivurečiš svom iskustvu.Samim tim što si vatren dobro je da si hladan a nisi mlak neboj se nećeš biti izbljuvan.Savle je lovio Hrišćane a sam je bio ulovljen.Želim ti prosvetljenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Samo mi reci da ti zaista smatraš da je on bio istorijska i realna ličnost. Prihvatio sam to kao ucenje Crkve isto kao to da Bog postoji a ni za jedno ni za drugo nemam empirijska ili logicna saznanja. Svaki hriscanin,a ja bih rekao i covek,ima nedvosmileno saznanje Bozijeg prisustva.... Da ima empirijsko i logično, ne bi ni bilo ateista... Šta ti podrazumevaš pod iskustvom,zar samo ono što ti pružaju čula i razum.A dali si ti probao da razviješ čulo vere kao što si razvio i mnoge sposobnosti za koje nisi verovao da su moguće. Ti imaš sposobnosti da razviješ iskustvo vere.Postoji jasno izložen put.Sada nisi spreman da protivurečiš svom iskustvu.Samim tim što si vatren dobro je da si hladan a nisi mlak neboj se nećeš biti izbljuvan.Savle je lovio Hrišćane a sam je bio ulovljen.Želim ti prosvetljenje. Čulo vere? okej. Ja imam sposobnost? Nije to iskustvo vere, ne znam kako bih to nazvao... Da je hrišćanima ljubav bog a Hrist ontološka maksima nije neko spektakularno otkriće. Svi propovedaju ljubav. Abrahamova deca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука