Danijela Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 moji poznanici su se bili resili da se bave uzgojom organske hrane. krenuli u istrazivanje, skupljanje sredstava, edukaciju... i odu, izmedju ostalog, u Svajcarsku, koja je poznata po toj proizvodnji. i vrate se skorz razocarani i demoralisani. tamo im je receno da je zemljiste u Srbiji totalno nepogodno za uzgoj takve hrane zbog kontaminacije posle bombardovanja i da ta hrana nece dobiti oznaku organske i da se nece ni prodavati van granice Srbije. opet drugi slucaj vezan za soju koja nije genetski modifikovana. nju otkupljuju u jednom mestu u Banatu ali se prodaje samo van Srbije. u Srbiji nema u prodaji soje i njenih proizvoda koja nijsu genetski modifikovni. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 Свашта се прича. А ја гледао документацију о Холанђанима који су се преселили у Србију да би се бавили органским узгојем. Све су онамо продали да би овде почели нови живот. Земља им је овде изврсна. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Август 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 6, 2010 па јесте, истина је да постоји одсуство страха код мене али није ми била намера да паметујем, него да својим сведочењем дам мишљење зашто мислим да неке ствари имају мању тежину него што им се придаје. и можда чак и нема потребе за узбуђивањем у светлу сазнања благодатности молитве. није као да ја померам горе, па је моја молитва боља од нечије друге, него је Бог поента и шта нам је оставио да нас штити од свега и свачега. искрено, ми имамо још и среће како се хранимо и узгајамо своје, западна храна је катастрофа по тим питањима. slavabogu Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 па јесте, истина је да постоји одсуство страха код мене али није ми била намера да паметујем, него да својим сведочењем дам мишљење зашто мислим да неке ствари имају мању тежину него што им се придаје. и можда чак и нема потребе за узбуђивањем у светлу сазнања благодатности молитве. није као да ја померам горе, па је моја молитва боља од нечије друге, него је Бог поента и шта нам је оставио да нас штити од свега и свачега. Јесте, али речено је и "Не искушавај Господа Бога свога". „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 6, 2010 Пријави Подели Написано Август 6, 2010 као што рекох, нисам ја неки праведник и није као да сам ушао у минско поље да изигравам лебдећег трчећи greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Прича из парохије тридесетак километара удаљене од Чернобила, описује како људи данас тамо живе и настоје да се изборе са последицама: http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/cernobil.html Питање је иначе доста комплексно. Заправо највећу штету трпе сами земљорадници, који рукују са токсичним супстанцама и хтели-не хтели уносе их у сопствени дом (анализе показују да се постепено таложе у одећи, намештају, теписима, итд.). Да не причамо о моралним аспектима, фер-плеју у трговини и раду и односу према својим муштеријама. Једноставно, на дуге стазе то не може да се не одрази негативно и духовно и практично. Вероватно је један од битних, али никад помињаних разлога за таворење и тихо одумирање села, управо прихватање и примена таквих пракси. Оне пољопривреднике чине зависним од одређених производа и компанија, то се пласира као једино ефикасно и економично решење, али наравно да није све тако. Једноставно се није радило на томе да се изнађу подједнако ефикасна решења, која ће повећавати независност и самоодрживост пољопривредних произвођача и водити рачуна о екологији, здрављу, одговорности и коректности у раду. А људи више воле да изаберу лакша и приступачна решења и утабане стазе или прецизније речено - широки пут. The Slow Poisoning of India Овај видео показује реалну опасност од употребе пестицида. Приказана је једна област у Индији, где је масивна употреба пестицида ендосулфина довела до масовних урођених аномалија код деце. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилица Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 клице њам dada http://www.svezeklice.rs/index.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука