Jump to content

Каква је ово вера? Одсећи жени нос?!

Оцени ову тему

Zawisza

Препоручена порука

• Одговори 347
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

malo mi je smesan komentar oko toga da je to strasno...odseci nekome glavu.pa i nije.da vidim tu barabu koja bi tek tako nekom detetu posle gledanja te ceremonije prodala drogu,ili da li bi neki nasilnik odlezao celu ili delimicnu kaznu(bio dobar u corki pa ga pustili ranije) pa se vratio u istu zbog istog (ne)dela.GDE JE TU PRAVO ZRTVE?zapad je bato primitivan,kada i pored krivice mozes kupiti slobodu ili cak nevinost,pa terati po starom.

Ако казнено право схватимо као одмазду, онда си ти у праву. Међутим, у хришћанству казна има за циљ да буде лек ономе који бива кажњаван, а не одмазда ради задовољења правних норми.

Што се тиче оштећене стране, односно жртве, Јеванђеље нас и томе учи:

"...опрости нам дугове (грехе) наше као што и ми опраштамо дужницима својим..."

Подели на овим сајтовима

svaka zena obucena po islamskim pravilima neodoljivo podseca ne u hriscanstvu postovane zene ovekovecene na ikonama....dalje,ispravite me ako gresim ali i apostol Pavle u jednoj od svojih poslanica kaze da se zene moraju pokrivati,a koja nece da se osisa na celavo i pospe pepelom.s tim da je u islamu verski propis oko odevanja ostavljen na volju.dobrovoljno.

Нисам тврдио да је такво облачење добро или лоше, па да би ми онда морао износити паралелу. Ја сам питао у каквом је односу такво облачење са исламском вером, која своје упориште има у тексту Курана? Ако тако нечег нема у Курану, како је онда могуће да такав обичај постоји у исламу?

Што се тиче апостола Павла, њега треба тумачити у контексту. Он је то саветовао хришћанкама да се не би по изгледу одвајале од осталог света, међу којим су живеле. Једном речју, да не буду беле вране у јату. Дакле, није реч ни о каквом морализму и неприкосновеном општем правилу одевања.

Подели на овим сајтовима

to je vec drugo...razlicite vere,razliciti nazori.tebi tvoje,meni moje.sto se mene tice,bolje ga je ukloniti,pa neka se leci na drugom mestu.ne medju ljudima.treba se dati sansa za popravak i pokajanje.e,i taj deo postoji u serijatskom pravu.period od izricanja do izvrsenja mora biti takav da se coveku da sansa.realno gledajuci,mnogo je veci broj izrecenih i neizvrsenih sankcija,nego izvrsenih

Подели на овим сајтовима

oko odevanj postoje ajeti koji se direktno odnose na nacin odevanja zena.na nekoliko mesta se nalaze.

Ако ти није проблем, молио бих те да их наведеш.

Подели на овим сајтовима

''A u hadisima postoji i obrazlozenje nosenja hidzaba,burke ili vec za sta se zene odluce''.

a sta ako zena na sve vo kaze NECU.... bighugbighug

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

Хришћанство је жива вера а не неки скуп благо речено имбецилних  закона. То што жена носи шатор на себи док иде улицом још могу и да прихватим, не смета ми, ал да неки идиот полаже право да жени одсече нос и уши и да га то вера учи и још штити онда то није вера за људе.

Уосталом најбитнија разлика је што у хришћанству Исус говори, останите овде ја идем да умрем за вас, а код вас муслимана Мухамед каже  идете и умрете за Алаха.

Сигурно да је било и имало зверског односа и самих хришћана једних према другима, пример вам је Јасеновац, па освета у Сребреници, али то није учење хришћанства и нема упориште у вери већ у болесним умовима.

Нека опросте сви ал за мене је ово болест а ако није болест онда треба санкционисати.

Подели на овим сајтовима

poslacu na pp,jer se bojim,posto nisam hafiz,da ne pogresim.U suri drugoj,Al Bekra postoje primeri,doduse ne opsirni.poslacu ti.sad mi je malo teze da cackam po browseru.Ali i u hadisima ima na tu temu bas prilicno materijala.U svakom slucaju,taj nacin odevanja je ostavljen na slobodu izbora,i pre svega sluzi za zastitu dostojanstva zene.

Подели на овим сајтовима

kazu da zena koja pokriva glavu..ume dobro da se kontrolise i vlada situacijama u koje bude bacena.....

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

Nisi procizao sve postove.Ova kazna nema veze sa islamom,pa neka je to uradio musliman po sto puta.Ovo je zverstvo.A sto se tice umiranja za Allaha,umreti za Allaha se moze i dok se obavlja molitva,dok se jede.Musliman sve u ime Allaha radi,ako je pravedno i ispravno.....Nije bas svaka smrt,smrt u ratu,mada je i to i te kako pozeljno.Mnogi vasi sveci su zivote svoje davali bas za veru.Da li se i to moze nazvati fanatizmom?.Uostalom,imperativ takav nije samo u islamu poznat...Sloboda ili smrt,Otadzbina ili smrt....te mnogo toga jos.

Подели на овим сајтовима

''BORBA ZA VERU'' u nekim prozilotskim varijantama moze biti itekako fanatizam... bighugbighug

Подели на овим сајтовима

Nisi procizao sve postove.Ova kazna nema veze sa islamom,pa neka je to uradio musliman po sto puta.Ovo je zverstvo.A sto se tice umiranja za Allaha,umreti za Allaha se moze i dok se obavlja molitva,dok se jede.Musliman sve u ime Allaha radi,ako je pravedno i ispravno.....Nije bas svaka smrt,smrt u ratu,mada je i to i te kako pozeljno.Mnogi vasi sveci su zivote svoje davali bas za veru.Da li se i to moze nazvati fanatizmom?.Uostalom,imperativ takav nije samo u islamu poznat...Sloboda ili smrt,Otadzbina ili smrt....te mnogo toga jos.

Христос је у вези овога рекао:

"Од ово љубави нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...