Аурор Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Okej, normalno je da smo mi ateisti upućeniji u neke stvari od vernika. Ovaj, od muslimana imate Sunite, Šite i Vehabiste, svi se međusobno mrze. Mislim da je Vehabizam najmlađi od sve tri denominacije. On je zastupljen u Saudijskoj Arabiji u kojoj je hrišćanstvo zapravo i zabranjeno. A kamenovanje je u Iranu. A Iran je najliberalniji od svih zemalja u kojima je Islam. To mi je rekao čovek koji živi na Bliskom Istoku. U njihovom zakonu ima i zakon o veličini kamenja (član 51.). Ne veliki, ne mali, nako taman. I da pršti krv na sve strane. Da uživamo propisno svi. Kao i svaka denominacija hrišćanstva, i islamska svaka denominacija sebe naziva autentičnim islamom. Ako treba iko da oseća samozadovoljstvo zato što ne kamenuje žene onda super. Jedino ako si tamo. Tad bi zapravo osećao samozadovoljstvo zato što si kamenovao nekoga. I to samo zato što tvoja odvratna religija to govori. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 da bar jedanput kazem neku dobru rec... :cheesy2: ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Препоручујем књигу Срђе Трифковића "Сенка џихада" (издање Српске књижевне задруге). Он се баш не слаже да је "часни" Куран тако мелемна књига. Наравно, поткрепљено аргументима и фуснотама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Препоручујем књигу Срђе Трифковића "Сенка џихада" (издање Српске књижевне задруге). Он се баш не слаже да је "часни" Куран тако мелемна књига. Наравно, поткрепљено аргументима и фуснотама. Kuran propoveda džihad. Upravo u knjiGi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Препоручујем књигу Срђе Трифковића "Сенка џихада" (издање Српске књижевне задруге). Он се баш не слаже да је "часни" Куран тако мелемна књига. Наравно, поткрепљено аргументима и фуснотама. Kuran propoveda džihad. Upravo u knjiGi. Управо то. Књига показује да су горе наведене страхоте зансоване на аутентичном исламу. Не постоји радикални и умерени ислам. Прави ислам је увек радикалан. Уосталом, читајте Куран па видите које су методе предвиђене за "невернике". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Препоручујем књигу Срђе Трифковића "Сенка џихада" (издање Српске књижевне задруге). Он се баш не слаже да је "часни" Куран тако мелемна књига. Наравно, поткрепљено аргументима и фуснотама. Kuran propoveda džihad. Upravo u knjiGi. Управо то. Књига показује да су горе наведене страхоте зансоване на аутентичном исламу. Не постоји радикални и умерени ислам. Прави ислам је увек радикалан. Уосталом, читајте Куран па видите које су методе предвиђене за "невернике". Eto zašto religija ne zaslužuje poštovanje. On da u potpunosti sledi svoju religiju, on bi mene ubio. A mi u ime tolerancije, trpeljivosti i ljubavi između zajednica ima da gradimo džamije od 500m2. Koliko god da si liberalan, nešto je previše. Baš zato što sam liberalan to mi smeta. Ne zato što sam fašista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Нису све религије такве. Не треба ствар генерализовати. Ево шта каже Христос, када је каменовање грешнице у питању (по тадашњем јудејском закону): "Који од вас није грешан, нека узме камен и нека га баци!" Наравно, сви су се посрамили и отишли. А блидници је, уместо прекора и осуде, рекао: "Иди и не греши више." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Нису све религије такве. Не треба ствар генерализовати. Ево шта каже Христос, када је каменовање грешнице у питању (по тадашњем јудејском закону): "Који од вас није грешан, нека узме камен и нека га баци!" Наравно, сви су се посрамили и отишли. А блидници је, уместо прекора и осуде, рекао: "Иди и не греши више." A kada se kamenje baca na homoseksualce? Kako onda? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Прави хришћанин то никаданеће урадити. Такође, такав гест нема никаквог упоришта у Јеванђељу. Нажалост, није свако хришћанин ко себе хришћанином сматра. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Selam,pomaze Bog,Shalom...Da odgovorim koliko sam u mogucnosti.U serijatskom zakonu se izricu sledece kazne:odsecanje ruke radi NEOPRAVDANE KRADJE,odsecanje glave za ubistvo,silovanje,sverc i prodaju droge,u extremnijim slucajevima (mada retko) je primenjivano odsecanje glave zbog izlaska iz vere,cinjenja sirka i slicno.Sibanje za preljubnike i ljude koji javno piju alkohol.Odsecanje usiju i noseva,vadjenje ociju i slicne stvari su ili izmisljotina nekog lokalnog nazovi verskog mocnika,ili su deo tradicije koja je ostala iz pred islamskog perioda,ili delo stvarno neskolovane i zaostale rulje.Cak i kamenovanje nije dozvoljeno,mada se u nekom islamskim zemljama primenjuje,npr u Iranu,ali i to je neispravan nacin kaznjavanja.Toliko za sad. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Прави хришћанин то никаданеће урадити. Такође, такав гест нема никаквог упоришта у Јеванђељу. Нажалост, није свако хришћанин ко себе хришћанином сматра. Ali rade to. Ko je odgovoran za njih onda? Šta vi mislite? MUP ili SPC? :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Selam,pomaze Bog,Shalom...Da odgovorim koliko sam u mogucnosti.U serijatskom zakonu se izricu sledece kazne:odsecanje ruke radi NEOPRAVDANE KRADJE,odsecanje glave za ubistvo,silovanje,sverc i prodaju droge,u extremnijim slucajevima (mada retko) je primenjivano odsecanje glave zbog izlaska iz vere,cinjenja sirka i slicno.Sibanje za preljubnike i ljude koji javno piju alkohol.Odsecanje usiju i noseva,vadjenje ociju i slicne stvari su ili izmisljotina nekog lokalnog nazovi verskog mocnika,ili su deo tradicije koja je ostala iz pred islamskog perioda,ili delo stvarno neskolovane i zaostale rulje.Cak i kamenovanje nije dozvoljeno,mada se u nekom islamskim zemljama primenjuje,npr u Iranu,ali i to je neispravan nacin kaznjavanja.Toliko za sad. Meni je to strašno. Zamisli da sam postao ateista a živim u zemljama sa tim (neću reći odvratnim, primitivnim ili varvarskim iz poštovanja) (kvazi) zakonom - otišla bi mi glava odmah. Hrišćanstvo je divno! mense0198626478946378946 stadaradim :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Одговорни су они сами. Црква у својој надлежности, може да утиче само правим саветом. Она нема друге апарате, као држава, да утиче на људске одлуке. Такође, Црква може својим члановима да изриче и одговарајуће казнене мере. Те мере се тичу самог црквеног живота (нпр. забрана причешћивања за одређени период). Дакле, Црква првенствено може да утиче на свест и савест оних који јој верују. Међутим, заиста је много оних који су само декларатувно црквени. Такви се управо и хватају камена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Две теме имају исто питање. Имамо овај одговор од једног брата муслимана: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7777.msg209187.html#msg209187 Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Чисто иживљавање и омаловажавање жена , верујем да овакви сличаји пре ће Жени не го мушкарцу да учине. Небитно коме али ово је баш јадно,бедно и жалосно ма које вере или невере били! Ово чак и страшно изгледа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука