Jump to content

Четврти, пети и шести Васељенски сабор, online предавање!

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Јуће је било Ко претрпи до краја, тај ће се спасти (Мт.24:13)  0110_hahaha

Рушили рекорд, колико тачно је трајало ?

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 61
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

E moja Maro, ti si otišla, mi smo nastavili do rano ujutro...

Meni samo sad kad razmislim nije jasno kako je diskusija sa Sabora došla do one rasprave opet... to kao "svi putevi vode u Rim" - "svaka diskusija se svede na novotarci/starotarci"... 0110_hahaha

Е, мој Миљане, баш сте се издиванили поштено.....мене увек изнервирају те дискусије "ја у клин, ти у плочу". Ја бих то решила као права учитељица.....питала бих на самом почетку (као што сам синоћ и питала):"Ајте, да видимо колико ви знате о обнови Цркве кроз хришћанску историју, па онда да разговарамо". Шта ћеш......  70zfof0qsamomolitva

Подели на овим сајтовима

Meni samo sad kad razmislim nije jasno kako je diskusija sa Sabora došla do one rasprave opet... to kao "svi putevi vode u Rim" - "svaka diskusija se svede na novotarci/starotarci"... joooj

Е, мој Миљане, баш сте се издиванили поштено.....мене увек изнервирају те дискусије "ја у клин, ти у плочу". Ја бих то решила као права учитељица.....питала бих на самом почетку (као што сам синоћ и питала):"Ајте, да видимо колико ви знате о обнови Цркве кроз хришћанску историју, па онда да разговарамо". Шта ћеш......  70zfof0qsamomolitva

И ја сам га питао који је први сачувани опис евхаристије (након, наравно, саме "тајне вечере").  0442_feel 1405_love мене је заболело колико га је заболело. Толико мало знају, и није незнање срамота - али, срамота је кад наступаш као да имаш знање да о нечему причаш.  0110_hahaha

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Meni samo sad kad razmislim nije jasno kako je diskusija sa Sabora došla do one rasprave opet... to kao "svi putevi vode u Rim" - "svaka diskusija se svede na novotarci/starotarci"... joooj

И ја сам га питао који је први сачувани опис евхаристије (након, наравно, саме "тајне вечере").  0442_feel 1405_love мене је заболело колико га је заболело. Толико мало знају, и није незнање срамота - али, срамота је кад наступаш као да имаш знање да о нечему причаш.  0110_hahaha

Андреј, свака ти част!!! Мене је заиста синоћ задивило како ти и отац Љуба можете да разговарате са њим, знајући при томе, да дечко има неко напабирчено (или како се већ каже) знање, а при томе наступа, у најмању руку, као да је експерт.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

6 сати !

Ни мање ни више...кренули у 20 ч а завршили у 02 ч ....

Веруј ми да смо на факултету имали много оватвих разговора са овим темама са дужом сатницом и до јутра !  0442_feel

Подели на овим сајтовима

6 сати !

Ни мање ни више...кренули у 20 ч а завршили у 02 ч ....

Веруј ми да смо на факултету имали много оватвих разговора са овим темама са дужом сатницом и до јутра !   1405_love

Андреј: Ма и да нас плаћају доста је ! Крај !  0442_feel

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Meni samo sad kad razmislim nije jasno kako je diskusija sa Sabora došla do one rasprave opet... to kao "svi putevi vode u Rim" - "svaka diskusija se svede na novotarci/starotarci"... 4chsmu1

И ја сам га питао који је први сачувани опис евхаристије (након, наравно, саме "тајне вечере").  0442_feel joooj мене је заболело колико га је заболело. Толико мало знају, и није незнање срамота - али, срамота је кад наступаш као да имаш знање да о нечему причаш.  0110_hahaha

Андреј, свака ти част!!! Мене је заиста синоћ задивило како ти и отац Љуба можете да разговарате са њим, знајући при томе, да дечко има неко напабирчено (или како се већ каже) знање, а при томе наступа, у најмању руку, као да је експерт.

Хвала Маро на незаслуженим похвалама. Много смо ми далеко од светог апостола Павла, али ипак треба да у срцу држимо његове речи "свима сам био све да би их Христу привео" (парафразирам). Ако већ имамо неко знање, оно је мртво и бесплодно ако не дамо све од себе да га без гордости и охолости поделимо с нашом младом и мање утемељеном браћом, који ревнују искрено, али често не по разуму. Без таквог приступа, "узалуд нам је вера наша." Ко више зна има и већу одговорност. Морамо да истрајавамо, у искреној љубави и смирењу према тој браћи, ма колико нас они презирали, вређали и изобличавали - иначе, "охладиће нам се љубав  1405_love у душама и срцима."

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Људи, морам признати да је било одлично јучерашње предавање, као и разговор који је уследио. Жао ми је само што сам вас више од пола сата малтретирао својим техничким проблемима. winter

Хвала вам на стрпљењу. hvala

Генерално, идеја о предавањима на овај начин, је одлична. Све похвале проактивности и иновативности екипе ЖРУ. :cheesy:

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Meni samo sad kad razmislim nije jasno kako je diskusija sa Sabora došla do one rasprave opet... to kao "svi putevi vode u Rim" - "svaka diskusija se svede na novotarci/starotarci"... smej.gif

И ја сам га питао који је први сачувани опис евхаристије (након, наравно, саме "тајне вечере").  smej.gif smej.gif мене је заболело колико га је заболело. Толико мало знају, и није незнање срамота - али, срамота је кад наступаш као да имаш знање да о нечему причаш.  smej.gif

Хвала Маро на незаслуженим похвалама. Много смо ми далеко од светог апостола Павла, али ипак треба да у срцу држимо његове речи "свима сам био све да би их Христу привео" (парафразирам). Ако већ имамо неко знање, оно је мртво и бесплодно ако не дамо све од себе да га без гордости и охолости поделимо с нашом младом и мање утемељеном браћом, који ревнују искрено, али често не по разуму. Без таквог приступа, "узалуд нам је вера наша." Ко више зна има и већу одговорност. Морамо да истрајавамо, у искреној љубави и смирењу према тој браћи, ма колико нас они презирали, вређали и изобличавали - иначе, "охладиће нам се љубав  smej.gif у душама и срцима."

Хвала ти на овој поуци. Позната ми је. Наравно да треба да поделимо наше знање са нашом младом и мање утемељеном браћом...... Постоје различите методе помоћи. Твоја је била добра, агресивна, са пуно аргумената. Иако си био прилично изнервиран, ниси дозволио да те Игор избаци из такта, што је добро. То ми се допало. Али је то за мене крајње исцрпљујућа метода. Ја бих то урадила другачије....што не значи да би било лоше. Имам искуства у раду са маргинализованим групама.

Подели на овим сајтовима

Искуство са маргинализованим групама, рече Мара. А Андреју је драго што је мене нешто заболело.

Искрено сам, највише рецимо због наступа о. Ивана, мислио да је могуће попричати о стварима које нес деле. Сада, после ових заједљивих коментара, видим да сам се преварио.

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Игоре, мислили смо да не постављамо овај наш разговор који је трајао 5 сати. Дакле, најбоље је да и други чују о чему се ради. У томе је проблем брате, што полазиш од "ПОДЕЛА". Све време си говорио "ви"- мислећи на оне са којима се не слажеш. Не постоји ви и ми, постоји само ми. Ако ово постоји, онда нисмо Црква.

Подели на овим сајтовима

Игоре, мислили смо да не постављамо овај наш разговор који је трајао 5 сати. Дакле, најбоље је да и други чују о чему се ради. У томе је проблем брате, што полазиш од "ПОДЕЛА". Све време си говорио "ви"- мислећи на оне са којима се не слажеш. Не постоји ви и ми, постоји само ми. Ако ово постоји, онда нисмо Црква.

Оче Иване, када ће бити постављено предавање у аудио формату?

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

ја имам само предавање, али о. Љуба има све. Надам се ускоро, све зависи од о. Љубе.

Предавање је било феноменално а и сама дискусија после која је отишла у другом правцу, где смо могли да чујемо врло интересантна размишљања и заиста ми је жао да је брат Игор на овај начин све схватио. Ђунис, ти си био присутан, чуо си све.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...