Jump to content

Четврти, пети и шести Васељенски сабор, online предавање!

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Гости
Guest ЖРУ Администрација

Наравно, благодаримо и теби брате Ђунис на свим оним лепим и конкретним , а пре свега поузданим, обавештењима што си нам дао. slava3

Ето, сада ти је прорадео микрофон, што значи да би могао још који пут да нам се придружиш.... :drugarstvo:

Такође, ако има која област у Цркви, коју "држиш и шаци", а мислиш да већина наших чланова не познаје и сматраш да би било корисно да чују би лп би намзадовољство да те угосимо и да будеш наш домаћин на ТС3.  8086.gif

Може нешто и комбинаовано, ако буде затребало, са братом Легионаром да се одради...

Ти види па нам кажи. dada

Хвала, администрацијо, на лепом предлогу. Сада када су откривене чари коришћења микрофона, sky is the limit bliss jeeee Шалим се.

Са задовољством бих прихватио овај позив. bliss jeeee

Уз договор са братом Легионаром, могу вам ускоро доставити  предлог садржаја разговора на тему нехалкидонаца (оно што су наша досадашња запажања)...

dada

Super, čekamo.... 8084.gif

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Одговори 61
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Искуство са маргинализованим групама, рече Мара. А Андреју је драго што је мене нешто заболело.

Искрено сам, највише рецимо због наступа о. Ивана, мислио да је могуће попричати о стварима које нес деле. Сада, после ових заједљивих коментара, видим да сам се преварио.

Ово ми је скроз промакло кад је било написано. Не брате мој добри, није ми било драго. Нисам био саркастичан кад сам рекао "заболело ме је колико те је заболело." Заиста, осетио сам да те је питање о раној литургији непотребно погодило. Није проблам што ниси знао одговор - не бих га ни ја знао да се својевремено нисам мало бавио литургиком; проблем је што се на некој ревнитељској и консервативној страни често не знају ни много важније ствари. А незнање оставља могућност да неко манипулише "великим паролама" - они који манипулишу, нису нам пријатељи. А било ми је искрено жао и вероватно сам зато плануо више него што доликује...  whackado ;) ;)

Много ми је жао људи који су своје поверење поклонили особама за које сматрају да имају ауторитета, само зато што причају "лепу и исправну антиекуменистичку причу." Многи који су злоупотребљавали вернике у прошлости, то су најчешће и радили у циљу "одбране вере и истине." Једина заштита је ЗНАЊЕ. Немој да верујеш ни мени ни другима, питај, читај, тражи, проверавај. Немој да овако важна питања вере преламаш на нечију "лепу и патриотску причу."

Нисам ја брате мој ликовао, него сам пукао, разбесневши се у тренутку, али не брате на тебе него на оне који просипају те глупости којима пуне главу људима, а од којих многе знам и лично. Врло си тачно приметио - проблама има само у епархијама где има тзв. "новотарија" - дакле ко прави проблема? Па они који хоће да наметну Могилина решења на силу, зато што им је неко напунио главу да су другачије службе "екуменистичке" (а да се нису удостојили ни да прочитају целу књигу светог авве Јустина, Црква и Екуменизам, где он врло детаљно образлаже надсуштаствену потребу за дијалогом и сведочењем православне истине иновернима, а справом разобличава све облике синкретизма).

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...