Jump to content

Srpski dinar postaje euro (evro)?

Оцени ову тему

Јаков.

Voleo bih da sredstvo plaćanja u Srbiji bude evro?  

18 члановâ је гласало

1. 1. Voleo bih da sredstvo plaćanja u Srbiji bude evro?

• da
      6
    • ne
      10
    • možda
      2

Препоручена порука

Bez ulaženja u neku ekonomsku analizu, pitam vas...Da li bi voleli (želeli) da umesto dinara u Srbiji koristite evre, kao što je recimo u CG ili u većini zemalja EU?

Da lični dohodak, cene, računi...bude u evrima?

Pošto nema nikog ovde ko je vrhunski ekonomista, molim vas da samo prosto ostavite odgovor bez ekonomsko-političkih analiza.  4chsmu1

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Ne bih hteo, jer dinar je faktički uveden u Srbiji još davne 1214. godine... Faktički, jer zvanični naziv tada nije postojao, ali govorilo se o dinarima i perperima. Moguće da smo oba naziva dobili sa orijenta, iz trgovine primorskih gradova, najpre Dubrovnika, sa bliskim istokom. Dinar je iz latinskog (rimskog) denarus i naziv se onomad kao i danas široko koristio u levanti, a perper je možda od arapskog bara za srebro.

Rimljani su imali valutu  Denarii.

Zapravo, ne kaže se Euro nego Evro zato što je Evropa ne Europa.

Подели на овим сајтовима

не бих волео евро да ми буде, јер би нагло осиромашили за четвртину платежне моћи, као што смо већ са конверзијом марка у евро дуло.

друго што нам плате не би биле регулисане евро стандардом, тако да би то увођење евро валуте у Србију било утеривање људи у банкарско доживотно ропство и залоге у некретнинама и аутомобилима би јефтино купили и смао би банке имале користи а људи би осиромашивали до кости и направили би неки шеријат овде или опет рат.

а има и други моменат - овако увек онај који прима плату у евро динарској противвредности може да манипулише кад је курс већ или мањи и да добије неки динар више ...

чиста корист и платежна моћ, ништа друго.

евро је направљен за богате којима остаје после плате, а не за сиромашне који живе у кредитима и стално су у минусима.

и камата од 25% је реална инфлација динара на годишњем нивоу, тако да стално могу да се врте неке паре и ''зарађује'' односно барем не губи па падању динара.

да је швајцарски франак, па и ајде, због мале стопе разлике у курсу током године, али ово би била чиста злоба увести евро.

Подели на овим сајтовима

Никад не бих еуро ни код нас. Просто ћини те сиромашнијим  dada

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Волео бих или у еврима или у динарима, али да буде усклађивана са еврима. Разлог? Кредит код банке ми је индексиран у еврима, па је сваки месцесве веће и већа рата у динарима, а моја примања све мања и мања у еврима. Проста рачуница.

Подели на овим сајтовима

Не!

Хе, хе. Када будеш сам зарађивао за своју егзистенцију, бојим се да ће ти овакав патриотизам бити смешан, баш као и мени.

Подели на овим сајтовима

Не!

Ја се слажем...  bighugbighug Дакле:

Не!

Људи, све ово у Грчкој је добрим делом и због евро-монетарног система. Постављач теме је с правом приметио да ми овде нисмо експерти за економију, па ћу поставити некога ко и те како јесте, а има смелости да о томе аргументовано и искрено проговори:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=5DlVFKBwbuU

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...