Jump to content

Шта је досада...?

Препоручена порука

Ja kad mi je dosadno uzmem nešto da radim ili da čitam knjigu.

Več pet godina nemam vremena da mi bude dosadno  :good2:

Подели на овим сајтовима

Занимљиво је и помало апсурдно што скоро сваки човек осећа да је живот прекратак и да је сваки дан више вредан, а опет један велики део живота проведе у досади (и самим тим ваљда жељи да се време што више убрза ка нечему што није досадно)...  :) паде ми напамет : да ли би нам икада било досадно да нисмо баш нимало лењи? Или бисмо се, у том случају, увек натерали да радимо нешто (бар је избор непресушан) и досаде не би било... Или је досада нешто што се не може избећи... Хм, што више поновим реч досада, чини ми се да сам све мање сигуран шта је то заправо. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Protiv lenjosti :) Ko pronađe lek dobija nobelovu nagradu oma...premda...hmm...onaj ko počne da traži lek protiv lenjosti, ne zna šta traži jer :) pa...ne muči ga lenjost, a svakako mu nije ni dosadno dok se time bavi...i..ustvari, uzaludan je to posao, i dosadan...bolje da uzmem ladno pivce i nastavim da zurim u tačku...možda iskrsne nešto interesantno...a možda i ne iskrsne, sve jedno...ko će time još da se bavi ... pravi smor :)

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

досада је стање када смо неспособни да се мотивишемо, а лењост је последица, као и незадовољство.

Демонска посла.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Или се борити против лењости, или испланирати сваки тренутак сваког дана (тј. слободног времена) тако да буде попуњен нечим за шта нисмо лењи... :) А ако нема таквих ствари, онда треба признати себи да смо имамо болесно слабу вољу, и треба је напразати док не будемо мање лењи... Можда је стварно лењост најгора болест, што'нокажу... :) Мада, познајем неке људе који су по природи сморени, просто ништа на свету им није довољно забавно да би могли да искорене смор...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Мада, познајем неке људе који су по природи сморени, просто ништа на свету им није довољно забавно да би могли да искорене смор...

I ja poznajem jednu takvu osobu, a to si ti :brokoli:  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...