Aragorn Написано Јул 29, 2010 Пријави Подели Написано Јул 29, 2010 da ih tužim što mi krše pravo na slobodu nastanjivanja.Слобода наст(р)ањивања је загарантована...не брини се. 0110_hahaha 0110_hahaha Слажеш се са мојим мишљењем??? Мора да си изманипулисан?! 0110_hahaha I to nekoliko puta.... :cheesy2: У па то није добро...мораш знати да што ме више "држиш на длану" да ти је "линија живота" све краћа! :229229229: :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јул 29, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2010 Само се ти смеј мом говору,али знај да мој говор има тежину као,на пример,говор министра полиције или Жељка Которанина...сви одмах поплаве. :229229229: Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 29, 2010 Пријави Подели Написано Јул 29, 2010 Само се ти смеј мом говору,али знај да мој говор има тежину као,на пример,говор министра полиције или Жељка Которанина...сви одмах поплаве. Hoces da umrem od smeha? Pa,bre,vec sam plav! :229229229: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јул 29, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2010 Само се ти смеј мом говору,али знај да мој говор има тежину као,на пример,говор министра полиције или Жељка Которанина...сви одмах поплаве. Hoces da umrem od smeha? Pa,bre,vec sam plav! :229229229: Нећеш,не бој се...нисам ја толико злочест,а и лекар ми је рекао да се уопште не бринем у вези са тим проблемом...болест фино и без застоја напредује својим током. 0110_hahaha Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јул 29, 2010 Пријави Подели Написано Јул 29, 2010 Врхунац лудила и небулозе. Ово је најбоље свједочанство колико су ти људи заиста "црквени". Туже Цркву државном суду. Не знам за сличан случај у историји Православља. Невјероватно. "Кршење људских права о слободи кретања" - значи исти лик који је учио Патријарха канонима, сада предлаже држави да правном пресудом уведе потпуни беспоредак и анархију у Цркву. Анбиливбл. Ови су луди за медаљу. Мислим да није први. Нисам више сигуран, али, чуо сам да је својевремено један од угледних аутора са сајта Борба за веру (упозорење: линк води ка сајту који нема благослов СПЦ да даје коментаре о црквеним питањима) професор др Миодраг М. Петровић добио СПЦ у судском спору пред државом, који је трајао десетак година. Од добијене одштете је (ако се добро сећам), изградио Цркву у свом родном селу. Жалосно је што су чак и људи калибра др Петровића пружили легитимитет овим расколничким тенденцијама, али, у његовом конкретном случају, томе је у највећој мери сигурно допринео лични сукоб с владиком Атанасијем умировљеним захумско-херцеговачким. Што се тиче овога што Жељко Жугић "Которанин" сада ради, ствар је потпуно апсурдна - подсетимо, по ко зна који пут - сам владика Артемије је потписао саборску одлуку о свом умировљењу. Где је сада ту основ за овако апсурдне, псеудоправничке иницијативе? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 30, 2010 Пријави Подели Написано Јул 30, 2010 Евентуално кршење устава СПЦ од стране епископа, на које се Которанин позива није у надлежности државе Србије него Сабора СПЦ. Сабор СПЦ се по овом питању изјаснио, а владика Артемије потписао одлуку о његовом разрешењу. Ова иницијатива Жељка Жугића је толико апсурдна да се против ње изјашњавају неки добро котирани чланови ихтуса, тј питају се чему ће служити покретање пријаве протиц СПЦ. Апсурдно је и смешно мора се признати. Ова иницијатива уопште не личи на напор неког ученог правника, него пре неког приученог који се мало изгубио. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 30, 2010 Пријави Подели Написано Јул 30, 2010 Евентуално кршење устава СПЦ од стране епископа, на које се Которанин позива није у надлежности државе Србије него Сабора СПЦ. Сабор СПЦ се по овом питању изјаснио, а владика Артемије потписао одлуку о његовом разрешењу. Ова иницијатива Жељка Жугића је толико апсурдна да се против ње изјашњавају неки добро котирани чланови ихтуса, тј питају се чему ће служити покретање пријаве протиц СПЦ. Апсурдно је и смешно мора се признати. Ова иницијатива уопште не личи на напор неког ученог правника, него пре неког приученог који се мало изгубио. Potpis. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јул 30, 2010 Пријави Подели Написано Јул 30, 2010 Što reče neko na susednom forumu: Ne znam da li je smešnije i tragičnije to što oni brane Crkvu od uticaja države i politike, ili to što traže od države da ih brani od Crkve... ili to što i jedno i drugo rade istovremeno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 30, 2010 Пријави Подели Написано Јул 30, 2010 Umesto da priča gde da se stavi sledeći krst od 18 metara. On još se i žali na crkvu, bogohulnik jedan! Šalim se, no hard feelings. facenew22222222 Помаже атеистима да се боре против Цркве Узмите га за правног саветника Mi se borimo za slobodu, zakon i pravdu ne protiv nečega, šta god to bilo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јул 30, 2010 Пријави Подели Написано Јул 30, 2010 Tema je za podforum "aktuelna dešavanja van SPC" a ne za "aktuelna dešavanja u SPC" Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Јул 30, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 30, 2010 Овај случај представља врло јасан примјер шта тачно значи православље и православна духовност: - имамо огроман број људи који су усвојили само просте информације (прочитали нека учења и каноне), умјесто да су радили на свом духовном животу - вјежбали се у молитви, смирењу, љубави, послушању, свим оним светим врлинама које чине истинског православног хришћанина. Само свето Писмо свједочи: "...ако и језике анђеоске и човјечије говорим а љубави немам, ништа сам...", дакле сви подвизи, и сво знање не значи ништа ако човјек није освећен духом љубави, духом смирења, духом праштања, а све ово даје духа богопознања. Последњих десетак година гледамо некакве протестанте-језуите у православљу који се постављају тако да су баш они мјерило православља а не знају јадни да њихово свједочење препуно горчине, мржње и осуђивања не представља православље него чист сатанизам. Каже Писмо: "Ко каже брату своме будало, биће крив паклу огњеном", а ја питам која ће онда кривња бити за оне који и горим именима називају Патријарха и канонске Епископе наше Саборске Оце и који свом злонауку и демонопободном стању уче просте и увлаче их свој пакао већ на земљи? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mara Написано Јул 30, 2010 Пријави Подели Написано Јул 30, 2010 Овај случај представља врло јасан примјер шта тачно значи православље и православна духовност: - имамо огроман број људи који су усвојили само просте информације (прочитали нека учења и каноне), умјесто да су радили на свом духовном животу - вјежбали се у молитви, смирењу, љубави, послушању, свим оним светим врлинама које чине истинског православног хришћанина. Само свето Писмо свједочи: "...ако и језике анђеоске и човјечије говорим а љубави немам, ништа сам...", дакле сви подвизи, и сво знање не значи ништа ако човјек није освећен духом љубави, духом смирења, духом праштања, а све ово даје духа богопознања. Последњих десетак година гледамо некакве протестанте-језуите у православљу који се постављају тако да су баш они мјерило православља а не знају јадни да њихово свједочење препуно горчине, мржње и осуђивања не представља православље него чист сатанизам. Каже Писмо: "Ко каже брату своме будало, биће крив паклу огњеном", а ја питам која ће онда кривња бити за оне који и горим именима називају Патријарха и канонске Епископе наше Саборске Оце и који свом злонауку и демонопободном стању уче просте и увлаче их свој пакао већ на земљи? Sveti oci su govorili da je poslušanje veće od posta i molitve. Onaj koji je neposlušan uzalud moli i uzalud posti. Gospod ne prima njegove molitve, zato što je u ratnom stanju sa bližnjima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 Umesto da priča gde da se stavi sledeći krst od 18 metara. On još se i žali na crkvu, bogohulnik jedan! Šalim se, no hard feelings. :cheesy2: 0102_laugh Помаже атеистима да се боре против Цркве 4chsmu1 Узмите га за правног саветника Mi se borimo za slobodu, zakon i pravdu ne protiv nečega, šta god to bilo. у приземљу атеизма то му дође санкције, међународни судови и бомбардовања суверених земаља док се не повинују, ако се добро сећам ...на међуспрату се атеизам бори за ослобођење од закона и правде. тек евентуално у идеалном и елитном атеизму који нико до сад није видео и чуо постоје појмови али не и дефиниције које си потписао. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 Sveti oci su govorili da je poslušanje veće od posta i molitve. Onaj koji je neposlušan uzalud moli i uzalud posti. Gospod ne prima njegove molitve, zato što je u ratnom stanju sa bližnjima.јесте, ал како ти заблуделог умом да призовеш памети и да му објасниш како је Црква Црква а не Содома и Гомора? тај води свети рат, и прототип је технолошког доба у служби будалаштине - слеп и глув ко унутрашњост топа а зуриш у отвор у цеви и само чекаш кад ће да опали менаџер мозга коме је дисфункционална личност поверила џојстик. у преводу, како оверити личност а не оверити живот? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 1, 2010 Пријави Подели Написано Август 1, 2010 Umesto da priča gde da se stavi sledeći krst od 18 metara. On još se i žali na crkvu, bogohulnik jedan! Šalim se, no hard feelings. 4chsmu1 4chsmu1 Помаже атеистима да се боре против Цркве 4chsmu1 Узмите га за правног саветника Mi se borimo za slobodu, zakon i pravdu ne protiv nečega, šta god to bilo. у приземљу атеизма то му дође санкције, међународни судови и бомбардовања суверених земаља док се не повинују, ако се добро сећам ...на међуспрату се атеизам бори за ослобођење од закона и правде. тек евентуално у идеалном и елитном атеизму који нико до сад није видео и чуо постоје појмови али не и дефиниције које си потписао. Te zemlje koje su nas bombardovale (kao recimo SAD) su izrazito hrišćanske. Ateizam je satanizam, da? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука