Милан Меденица :) Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 људи, реално гледано ти гватемалци могу само себе да окриве за неке ствари а не РКЦ, ако ћемо ни по бабу ни по стричевима. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Тако олако доносите неке закључке, нисте упознати шта се стварно дешава, самозадовољно што је неко прешао на православље у Јужној Америци. Поставићу вам пар тема које сам писао ако пронађем, ради се о теологији која има таман толико везе са хришћанством колико и комунистичка хуманост. Наравно да је боље да да приђу православнима него неким сектама или муслиманима који полако освајају те просторе и на којима неће ни бити хришћана за коју деценију. Видим да ви то схватате као некакву победу православља над нама римокатолицима и осећа се тај нагласак ликовања, ето ми смо превели толике римокатолике православљу. Ми смо победници! Ја чак не доживљавам то као прозелитизам, ако је неком тако удобније и лепше, само напред. Вероватно зато и Задар и околина остадоше без православаца а ускоро и без Срба, све су вам то накарадне политике. Мишљење моје је сасвим неважно али то је само нека губитничка варијанта за хришћане. И искрено речено па и ја немам поверење у те бискупе који су оснивачи теологије ослобођења а сви редом су се одвојили од цркве и сад седе у богатим вилама и пропагирају некакву теологију која је све само не хришћанска. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Но има и ту, као посвуда у еванђељу, нека замка. Питање је, наиме — и не можемо га заобићи - ко је то заправо с Христом и ко то с њим сабира? Упркос Константиновој победи код Милњијског моста није доста ставити Христов монограм или његов крст на бојну заставу и витешки мач па да се будę с Христом. То се питање, наиме, не решава нашом, него Христовом мером. А Христ сигурно није дошао да омогући или оправда наше бесове. Није питање ко има право, да се тако правда све што се чини, него је питање чинимо ли оно што је право. Има Христова реч тамо у Матеја 7,21: »Неће у краљевство небеско ући сваки који ми говори: 'Господине, Господине!', него онај који врши вољу оца могą, који је на небесима. Многи ће ме у онај дан питати: 'Господине, Господине! Нисмо ли ми у твоје Име пророковали, у твоје Име ђаволе изгонили, у твоје Име многа чудеса чинили? Тада ћу им казати: 'Никąд вас нисам познавао! Носите се од мене, ви безаконици!'« Шта пак је Божја воља, то не можемо научити из наших »нормалних« реакција, него нам ваља послушати и замислити се над оним што је Христ говорио о односима меду људима: о томе да се не мрзи, о томе да се не суди, о томе да се не сумњичи, о томо да се чак не враћа истом мером. Ту ваља проверити јесмо ли или нисмо с Христом, сабирамо ли се с њим или расипамо? Дакако да је све то друкчије и тежę него навијати за Србију — или за некога другога коме сада идę боље — али шта ће нам Христ ако не би било разлике? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Но има и ту, као посвуда у еванђељу, нека замка. Питање је, наиме — и не можемо га заобићи - ко је то заправо с Христом и ко то с њим сабира? Упркос Константиновој победи код Милвијског моста није доста ставити Христов монограм или његов крст на бојну заставу и витешки мач па да се будę с Христом. То се питање, наиме, не решава нашом, него Христовом мером. А Христ сигурно није дошао да омогући или оправда наше бесове. Није питање ко има право, да се тако правда све што се чини, него је питање чинимо ли оно што је право. Има Христова реч тамо у Матеја 7,21: »Неће у краљевство небеско ући сваки који ми говори: 'Господине, Господине!', него онај који врши вољу оца могą, који је на небесима. Многи ће ме у онај дан питати: 'Господине, Господине! Нисмо ли ми у твоје Име пророковали, у твоје Име ђаволе изгонили, у твоје Име многа чудеса чинили? Тада ћу им казати: 'Никąд вас нисам познавао! Носите се од мене, ви безаконици!'« Шта пак је Божја воља, то не можемо научити из наших »нормалних« реакција, него нам ваља послушати и замислити се над оним што је Христ говорио о односима меду људима: о томе да се не мрзи, о томе да се не суди, о томе да се не сумњичи, о томо да се чак не враћа истом мером. Ту ваља проверити јесмо ли или нисмо с Христом, сабирамо ли се с њим или расипамо? Дакако да је све то друкчије и тежę него навијати за Србију — или за некога другога коме сада идę боље — али шта ће нам Христ ако не би било разлике? Свака част на размишљању, брате Завиша ekstra klapklap klapklap klapklap Од срца предлажем да више пута прочитате цитирани део. mense0198626478946378946 Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 aquilio "Казивање да хришћанство учи:"Не треба вам разум ни учење људима, него је довољно да свој разум подвргне под јарам вере" не стоји, јер Христос наређује:Будите мудри као змије и безазлени као голубови (Мт.10,16). Mt 10, 16 "Evo, ja vas šaljem kao ovce među vukove. Budite dakle mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi!" Dragi brate ovo si lijepo usporedio... Dok mi ovdje pisemo ,stvar je jasna da je krivica na drugoj strani..Kada cujes drugu stranu…nije to vise ono sto si mislio ,nije ti jasno ..ili ako krenemo obratno ..stvar je ista…Kada se radi o nesporazumima ,recimo ovdje dobrim pravoslavcima i zlocestim katolicima …sve je to nista,ako samo pokazujemo prstom u grijesnika i ako ga osudjujemo ,a sebe uzvisujemo.. Jer to je daleko Boga.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Nauči kako nikoga ne možeš učiniti da te voli, možeš samo sebi dopustiti da budeš voljen Nauči da nije najvrijednije ono što imaš nego ono što jesi u životu Nauči kako nije dobro uspoređivati se s drugima Nauči kako nije bogata ona osoba koja najviše ima nego ona koja najmanje treba Nauči da je dovoljno samo nekoliko sekundi da se načine duboke rane u ljubljenoj osobi, a tada su potrebne godine da ih se izlječe Nauči kako postiji osoba koja te nježno voli, ali jednostavno ne zna kako to izreći illi pokazati Nauči da je Bog tu- uvijek Ahil..Zar ćemo biti poput fariseja koji ''znajući istinu stoje na vratima spasenja i ne daju drugima da uđu'', kao što kaže Gospod naš Isus Hristos? Aleluja i mnogaja ljeta Papi Benediktu 16., njegov je tu podvig ogroman! Ne,mi necemo biti poput farizeja,jer mi jesmo farizeji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 GEORGIEЗапад никада није теолошки био развијен као Исток. Али исто тако мишљења сам да ни еминентни руски теолози данас не могу да парирају нашим теолозима. Na, dobro je imati visoko misljenje o sebi...samo,kako se to Bogu svidja...neka On odluci.. Ако погледамо статистику која предвиђа да ће само у Немачкој до краја ове године 400.000 Католика напустити РКЦ, лако је закључити да њима није толико до љубави, већ до опстанка Koja glupost,ljudi se ispisuju iz Crjve..zbog opstanka...( nije mi jasna ta recenca) Убише вас бре и медији браћо Католици, мало, мало па – блуд и разврат: (Gej skandal u crkvi: Član zbora dovodio u Vatikan muške prostitutke) Pa,ako nas to ubije,znaci onda nas nema...odmah je osigurano mjesto za drugoga,zar nije vrijeme za to????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Хвала Кајо што нас подсећаш - и то снисходиво користећи прво лице множине, мада смо се ми (у нашој православној "непогрешивости") толико пута огрешили и осудили римокатолике, као оне "за које нема спасења ма шта да ураде" (као да је суд наш!). 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha dada crvenilo Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 JustinijanКатолици никад нису ни имали мисију, као и изворни протестанти. Једини изван православља који су имали мисионарење су одређени харизматични покрети попу адвентиста, мормона и јеховних сведока. No,svasta cu ja ovdje nauciti…ipak bi ja sve to prepustila Bogu,jer smatram da ON bolje sve vidi i zna… Тако да Ватикану не остаје мало избора, или силазак са историјске позорнице или "унијаћење Tako je prijestolje se treba predati drugima…da ,bude na primjeru europske unije…tako da se svake godine bira drugi ,tko ce sjediti na tom prijestolju…u Vatikanu…onda ce biti prilika za masovno obracenje neboznika i grijesnika ...a sto je najvaznije,onda cemo bidi dobri ljudi,kakve nas Bog zeli... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Znate li da u Somaliji ima i hrišćana koji su bombaši samoubice? 0110_hahaha me bilo. *stidise* Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Znate li da u Somaliji ima i hrišćana koji su bombaši samoubice? 0110_hahaha me bilo. *stidise* No, mislis li da si sada odkrio Ameriku?? Mladicu...Hvala 0110_hahaha_2.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Znate li da u Somaliji ima i hrišćana koji su bombaši samoubice? 0110_hahaha me bilo. *stidise* Има и који продају бубрег. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Znate li da u Somaliji ima i hrišćana koji su bombaši samoubice? 0110_hahaha me bilo. *stidise* No, mislis li da si sada odkrio Ameriku?? Mladicu...Hvala 0110_hahaha_2.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> Op op op. Mladić? Ratko? Nije mi niko to rekao skoro. Vi ste stvarno član rimokatoličke crkve? Stvarno stvarno stvarno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Znate li da u Somaliji ima i hrišćana koji su bombaši samoubice? spam me bilo. *stidise* No, mislis li da si sada odkrio Ameriku?? Mladicu...Hvala stadaradim_2.gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy2:' /> Op op op. Mladić? Ratko? Nije mi niko to rekao skoro. Vi ste stvarno član rimokatoličke crkve? Stvarno stvarno stvarno? Da,decko mali,ja sam zaista pripadnik...RKC.... Život je prilika, iskoristi je. Život je ljepota, divi se. Život je blaženstvo, okusi ga. Život je san, ostvari ga. Život je izazov, prihvati ga. Život je dužnost, obavi je. Život je igra, igraj je. Život je dragocjen, pazi na nj. Život je bogatstvo, čuvaj ga. Život je ljubav, uživaj je. Život je tajna, otkrij je. Život je obećanje, izvrši ga. Život je tuga, nadvladaj je. Život je pjesma, pjevaj je. Život je borba, prihvati je. Život je tragedija, suprotstavi se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Znate li da u Somaliji ima i hrišćana koji su bombaši samoubice? spam me bilo. *stidise* No, mislis li da si sada odkrio Ameriku?? Mladicu...Hvala stadaradim_2.gif' class='bbc_emoticon' alt=':cheesy2:' /> Op op op. Mladić? Ratko? Nije mi niko to rekao skoro. Vi ste stvarno član rimokatoličke crkve? Stvarno stvarno stvarno? Da,decko mali,ja sam zaista pripadnik...RKC.... Ja nisam mali. Ja sam jako veliki. 195cm. Znate li ko je Pat Condell? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука