Огњен Написано Јул 25, 2010 Пријави Подели Написано Јул 25, 2010 ако се само у овоме животу надамо у Христа, јаднији смо од свију људи. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6553.0.html То не значи да се не требамо надати у Христа и у овом животу зар не? На пример када Га молимо да се запослимо али не у форми: "Да се запослим... али ако није воља Твоја да се запослим онда да се не запослим" него "Рекао си преко свога апостола - ко не ради нека и не једе - молим те дај да се и ја запослим и храним своју породицу." Где да нађемо ту границу? Када смо колебљиви па се и не молимо са вером да ћемо примити а када молимо нешто мимо Царства Небеског? Да, ако је неко хтео да пита , мени је јасно шта сам хтео да кажем. 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јул 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 Гле данашње тумачење јеванђеља светог Теофилакта Охридског дало ми је одговор! Интересантно како су често апостол и јеванђеље тематски повезани чак и када је очигледно да нису намерно (од људи) тако бирани него их типик узима редом. 21-22. А Исус одговарајући рече им: Заиста вам кажем: Ако имате вјеру и не посумњате, учинићете не само оно што се зби са смоквом, него и гори овој ако речете: Дигни се и баци се у море, догодиће се. И све што узиштете у молитви вјерујући, добићете. Велико је обећање које Христос даје својим ученицима. Обећава им да ће премештати горе, само ако не посумњају. Све што будемо тражили, непоколебљиво верујући у силу Божју, примићемо. "Да, али ако затражим нешто што ми није на корист, и неразумно будем веровао да ће ми то Бог дати, да ли ће ми то Господ услишити?" Како ће човекољубиви Бог испунити моју некорисну молбу? Слушај добро, када чујеш о вери, треба да разумеш да то није неразумна вера, већ права вера. Исто тако, под правом моливом сматрај једино молитву којом се тражи оно што нам је на (духовну) корист, јер нам је такву молитву, уосталом, Господ и предао говорећи: "Не уведи нас у искушење и избави нас од злога" и тако даље. Затим, обрати пажњу на речи: "и не посумњате". Како може човек који је нераздвојиво сједињен са Богом и једно је с Њим, тражити нешто што му није на (духовну) корист? Према томе, ако останемо у заједници са Богом и потпуно Му предани, тражићемо само оно што је на корист и то ћемо добити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 26, 2010 Пријави Подели Написано Јул 26, 2010 whackado lqj2e2sokakote jahojao234 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука