Jump to content

"Где да се сакријем ?"- Бог

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко

Једнога дана Бог се уморио од људи. Непрекидно су му досађивали, тражећи од Њега све и свашта. Зато је решио да се сакрије на неко време. Окупио је све своје саветнике и упитао их:

- Где да се сакријем? Које је најбоље место?

Један му је одговорио:

- На врх највише планине на свету.

Други је рекао:

- На дно океана, тамо те нико неће пронаћи.

Трећи је додао:

- Најбоље је да се сакријеш на тамну страну Месеца, то је најбоље место, ко би те ту пронашао?

На крају , Бог се обратио свом најпаметнијем анђелу са истим питањем:

- Где да се сакријем?

Анђео се насмешио и одговорио му:

- Сакриј се у људско срце. То је изгледа место у које никад не залазе.

takeoff

Подели на овим сајтовима

Једнога дана Бог се уморио од људи. Непрекидно су му досађивали, тразећи од Њега све и свашта. Зато је решио да се сакрије на неко време. Окупио је све своје саветнике и упитао их:

Један му је одговорио:

Други је рекао:

Трећи је додао:

- Најбоље је да се сакријеш на тамну страну Месеца, то је најбоље место, ко би те ту пронашао?

- Где да се сакријем?

crvenilo

Брате, прича је много лепа и тачна, али "мрачи" - стога, опрости што ћу је окренути у шалу:

ЕПИЛОГ ПРИЧЕ: Бог је схватио да ни у срце не може да се сакрије, јер су га тамо увек проналазили они смарачи тихователи-исихасти  :cheesy2: 0102_laugh crvenilo crvenilo

Јој, праштајте браћо и сестре, но ово јаче од мене бејаше  :bla:

:)

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Једнога дана Бог се уморио од људи. Непрекидно су му досађивали, тразећи од Њега све и свашта. Зато је решио да се сакрије на неко време. Окупио је све своје саветнике и упитао их:

Један му је одговорио:

Други је рекао:

Трећи је додао:

- Где да се сакријем?

:)

Брате, прича је много лепа и тачна, али "мрачи" - стога, опрости што ћу је окренути у шалу:

ЕПИЛОГ ПРИЧЕ: Бог је схватио да ни у срце не може да се сакрије, јер су га тамо увек проналазили они смарачи тихователи-исихасти  crvenilo crvenilo :bla: smej.gif

Јој, праштајте браћо и сестре, но ово јаче од мене бејаше  bendoff

hfvguio

hvala Andrej, ja sam se odmah smračila  :cheesy2: 0102_laugh crvenilo
Подели на овим сајтовима

имам ја бољу варијацију:

- е брате, ја сам Бог, реци ми где да се сакријем да ме нико не пронађе?

брат се окрете, погледа у Бога запрепашћено, устаде, прекрсти се и оде.

е такви смо ти ми људи ...

Подели на овим сајтовима

Један му је одговорио:

Други је рекао:

Трећи је додао:

- Где да се сакријем?

aman

jahojao234  mense0198626478946378946

haha... isihasti dot kom... uvek nadju svakog

Постављена слика

Може од овога леп постер да испадне  shuntavilo2

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

- Где да се сакријем?

Mislim da nema velike koristi,ako je Bog u srcu skriven..a ne zivi u njemu... :drugarstvo:

Nekako mi dosta ima istine o ovim pricama...gdje bi Bog mogao naci sigurno mjesto..da se sakrije..

Ruke Gospodinove

Neki je učitelj putovao sa svojim učenikom, kojega je zadužio da se brine o devi. Jedne večeri stigoše oni tako u svratište. Učenik je bio veoma umoran te je zaboravio svezati devu. Kad je već legao na počinak, uputi Gospodinu ovu žarku molitvu: “Bože moj, pobrini se za devu. Tebi je povjeravam.”

Sljedećeg jutra deve nije bilo.

“Gdje je deva?” upita učitelj.

“Ne znam”, odgovori učenik. “Pitaj Boga! Sinoć sam je njemu povjerio na brigu. Zar me nisi ti učio da uvijek gajim neizmjerno povjerenje u Boga?”

“U Boga se uzdaj još i više, ali prije sveži devu”, odgovori učitelj. “Jer Bog nema drugih ruku osim tvojih.”

A psalmist veli: “U Tvoje ću ime ruke dizati“ (Ps 63,5), i

“Prema zapovijedima Tvojim ja podižem ruke” (Ps 119,48).

Ruski pisac Turgenjev u jednoj svojoj pripovijetki opisuje djevojčicu koja sjedi pokraj ceste i prolaznike prosi za pomoć. Zima je, ruke joj podrhtavaju. Traži malo kruha da utaži glad. “Moj Bože”, pomisli pisac nastavljajući priču, “zašto ne poduzmeš bar Ti nešto?” Nije čuo nikakav odgovor, pa se cijeli dan mučio da bi za vrijeme noćnog počinka u snu čuo riječi: “Tko ti je rekao da stvarno nisam učinio ništa? Zar nisam tamo poslao tebe?”

Dario Miletić

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...