dusanj Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 Naravno da ima onih koji pricaju pa moze da se popije dve-tri case dnevno, ali veruj mi to nema veze sa zivotom, to ti je kao kad kazes mozes da se tresnes dva-tri puta cekicem u glavu dnevno. Не. Ја сам слушао од већине најпризнатијих доктора и нутрициониста да је конзумација вина две-три чаше седмично умерено и потпуно ЗДРАВО! Navedi mi imena. Pa da ih izazovem na debatu na nekoj od televizija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 Не бих да вас потцењујем, али ти, Мирољуб Петровић и слични сте медиокритети наспрам, на пример, холандских стручњака са Универзитета Вагенинген, који тврде да три и по чаше вина равномерно попијене током 7 дана продужавају живот. А утврђено је да дугорочно узимање, НОН-СТОП сваки дан, по два грама алкохола који потиче од вина, продужава живот мушкараца за две и по године у односу на оне који редовно пију пиво или жестока пића. bighugbighug А за 4,7 година у односу на трезвењаке! ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusanj Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 Не бих да те подцењујем, али ти, М. Петровић и слични сте медиокритети наспрам, на пример, холандских стручњака са Универзитета Вагенинген, који тврде да три и по чаше вина равномерно попијене током 7 дана продужавају живот. А утврђено је да дугорочно узимање, НОН-СТОП сваки дан, по два грама алкохола који потиче од вина, продужава живот мушкараца за две и по године у односу на оне који редовно пију пиво или жестока пића. bighugbighug А за 4,7 година у односу на трезвењаке! Jos ces da mi kazes da je dokazano da marihuana blagotvorno deluje na organizam jer su neki naucnici sa Americkog univerziteta to utvrdili, a da te podsetim marihuana je legalizovana u Holandiji pa toliko o tome koliko su oni ozbiljni. Ne slusaj gluposti vec sam istrazuj pa ces videti. Ja nisam nikakav mediokrata, na televiziji se uopste ne pojavljujem(Iako imam poziva)ali se ne bojim da izadjem na megdan nekome jer sam spreman da branim naucne cinjenice i svoje misljenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
No name Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 "dusanj-e", molim komentar na stav nutricionista koji je dijametralno suprotan Vašem mišljenju: Izvor podataka: USDA National Nutrient Database for standard Reference, Release 16 (July 2003) "Vino je odlično za vreme jela, jer svojom kiselinom dostiže nivo kiseline želudačnog soka i tako dopridonosi boljem varenju. Alkohol u umerenim količinama stimuliše varenje, rad srca, cirkulaciju i stoga mnogi nutricionisti preporučuju vino kao važan sastojak ishrane. Umerenom potrošnjom smatra se 70 g etanola (ili 1 l slaboalkoholnog vina) nedeljno, što odgovara 1 dl vina dnevno. Neki smatraju da se umerenom potrošnjom može smatrati i dvostruko veća količina konzumiranog vina (1 dl uz ručak i isto toliko uz večeru). Na području Meiditerana, gde se crno vino pije razređeno s vodom – bevanda, ukupna smrtnost i smrtnost izazvana kardiovaskularnim oboljenjima manja je nego na područjima gde se vina ne konzumiraju." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 Сигурно да је алкохол отров, а шта није што једемо и пијемо данас? Али не треба претеривати, ја сам 1961. године стигао у једно село код Сплита и сви буквално сви од деце па надаље су пили беванду уместо воде. Обично их Бог позивао к себи у дубокој старости, кад су већ бачве и бачве вина испразнили. Интересантно је да само вино и хлеб нема у природи као храна већ су искључиво рад људских руку? Ја нисам никад преферирао вино, за мене се пекла ракија од сувих смокви. Мало настрано кад се сад сетим. Она се мешала са правом најфинијом лозом и ја сам једини у целом селу пио ракију. А то дал продужује ил не продужује живот, лично мислим да нам творац при стварању сваком уградио неки осигурач и онда трајемо док осигурач не "искочи". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 Интересантно је да само вино и хлеб нема у природи као храна већ су искључиво рад људских руку?То је одговор зашто је то ЕВХАРИСТИЈСКИ ПРИНОС.Мала дигресија. Шта сам желио да кажем - тиме се изражава оно евхаристијско - Твоје од Твога Теби приносећи на Твој наднебесни жертвеник, али сада као поклон-дар, јел, јер само тако то може постати даром. Није дар кад узмемо нешто већ готово од некога па му то дамо или вратимо. Нпр. Добри шумар нам да дрва да се грејемо у току зиме. И да би му принели благодарност, изаберемо најлепше стабло, одвојимо га и принесемо му као знак захвалности. Не. Него изабераног стабла одвојивши део и изрезбаривши нешто, неку иконицу примера ради, приносимо шумару. То је већ нешто друго, то су дарови. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusanj Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 "dusanj-e", molim komentar na stav nutricionista koji je dijametralno suprotan Vašem mišljenju: Izvor podataka: USDA National Nutrient Database for standard Reference, Release 16 (July 2003) "Vino je odlično za vreme jela, jer svojom kiselinom dostiže nivo kiseline želudačnog soka i tako dopridonosi boljem varenju. Alkohol u umerenim količinama stimuliše varenje, rad srca, cirkulaciju i stoga mnogi nutricionisti preporučuju vino kao važan sastojak ishrane. Umerenom potrošnjom smatra se 70 g etanola (ili 1 l slaboalkoholnog vina) nedeljno, što odgovara 1 dl vina dnevno. Neki smatraju da se umerenom potrošnjom može smatrati i dvostruko veća količina konzumiranog vina (1 dl uz ručak i isto toliko uz večeru). Na području Meiditerana, gde se crno vino pije razređeno s vodom – bevanda, ukupna smrtnost i smrtnost izazvana kardiovaskularnim oboljenjima manja je nego na područjima gde se vina ne konzumiraju." Nijedna tecnost ne sme da se konzumira pola sata pre jela niti sat vremena posle jela jer se upravo zeludacna kiselina razredjuje i dolazi do nadimanja, gasova(knjiga dr. Nil Jang Nacela zdravog zivota). Ne znam da li si svestan koliki je otrov etanol. Alkohol sluzi za dezinfekciju u medicini. Kad ga konzumiras on unistava sve korisne bakterije(i nekorisne) u organizmu i izaziva opasnu situaciju u debelom crevu gde moze doci do opstipacije zbog ne postojanja korisnih bakterija koje ce razgradjivati hranu koja je tu dospela. To ti je potencijalni rak debelog creva. Zamisli da ti neko kaze da je u redu da uzimas dva grama cijanida dnevno. Smejao bi mu se u lice. Smanjena smrtnost na Mediteranu od kardiovaskularnih oboljenja ima veze iskljucivo sa njihovom ishranom-omega tri kiseline(puno ribe, svezeg povrca, voca maslina i maslinovog ulja-naravno hladno cedjenog) a ne sa vinom. Zapamti jednu cinjenicu pre svega: "Argument autoriteta nije nikakav argument". U Americi se na raznim medicinskim institutima dokazuje i iznose podaci i da je marihuana dobra za coveka jer blagotvorno deluje na mozdane celije i odmara ih, a ne treba da budes neki strucnjak pa da znas da je to gomila gluposti. Dovoljno je da pogledas nekoga ko konzumira marihuanu i sve i je jasno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
No name Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 "dusanj-e", molim komentar na stav nutricionista koji je dijametralno suprotan Vašem mišljenju: Izvor podataka: USDA National Nutrient Database for standard Reference, Release 16 (July 2003) "Vino je odlično za vreme jela, jer svojom kiselinom dostiže nivo kiseline želudačnog soka i tako dopridonosi boljem varenju. Alkohol u umerenim količinama stimuliše varenje, rad srca, cirkulaciju i stoga mnogi nutricionisti preporučuju vino kao važan sastojak ishrane. Umerenom potrošnjom smatra se 70 g etanola (ili 1 l slaboalkoholnog vina) nedeljno, što odgovara 1 dl vina dnevno. Neki smatraju da se umerenom potrošnjom može smatrati i dvostruko veća količina konzumiranog vina (1 dl uz ručak i isto toliko uz večeru). Na području Meiditerana, gde se crno vino pije razređeno s vodom – bevanda, ukupna smrtnost i smrtnost izazvana kardiovaskularnim oboljenjima manja je nego na područjima gde se vina ne konzumiraju." Nijedna tecnost ne sme da se konzumira pola sata pre jela niti sat vremena posle jela jer se upravo zeludacna kiselina razredjuje i dolazi do nadimanja, gasova(knjiga dr. Nil Jang Nacela zdravog zivota). Ne znam da li si svestan koliki je otrov etanol. Alkohol sluzi za dezinfekciju u medicini. Kad ga konzumiras on unistava sve korisne bakterije(i nekorisne) u organizmu i izaziva opasnu situaciju u debelom crevu gde moze doci do opstipacije zbog ne postojanja korisnih bakterija koje ce razgradjivati hranu koja je tu dospela. To ti je potencijalni rak debelog creva. Zamisli da ti neko kaze da je u redu da uzimas dva grama cijanida dnevno. Smejao bi mu se u lice. Smanjena smrtnost na Mediteranu od kardiovaskularnih oboljenja ima veze iskljucivo sa njihovom ishranom-omega tri kiseline(puno ribe, svezeg povrca, voca maslina i maslinovog ulja-naravno hladno cedjenog) a ne sa vinom. Zapamti jednu cinjenicu pre svega: "Argument autoriteta nije nikakav argument". U Americi se na raznim medicinskim institutima dokazuje i iznose podaci i da je marihuana dobra za coveka jer blagotvorno deluje na mozdane celije i odmara ih, a ne treba da budes neki strucnjak pa da znas da je to gomila gluposti. Dovoljno je da pogledas nekoga ko konzumira marihuanu i sve i je jasno. Hvala na odgovoru. Vaše mišljenje na datu temu ipak mi ne znači više od mišljenja dr Maje Nikolić, nutricioniste i profesora Medicinskog fakulteta, a koja je PRENELA, POTVRDILA I POZITIVNOM KRITIKOM OCENILA stav USDA koji je, kao što sam napomenuo, dijametralno suprotan Vašem mišljenju. Da li bi mogli da iznesete Vaše kompetencije, tj Vaše kvalifikacije na ovu temu u kojoj zastupate stav "sam protiv sveta?" Zbog čega da Vam verujem? I čemu to poređenje vina sa cijanidom, to mi zvuči kao muslimanska teorija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 Како то мислиш, исхрани? Па замисли наједеш се рибе са тим омега 3 и алфа, бета, гама киселинама. Црко би кад не би после тога пио вина, пробај да се наједеш мошула или прстаца па попиј воде уместо вина. И етанол чист да попијеш нећеш да се отрујеш, уствари он ће да делује као противотров за метил. Овде је реч о умереном пијењу алкохола у облику финих вина, оних од грожђа а не вештака пуних метила, фине ракице, па понеко пиво. Све квалитетно домаће. Што плашите народ ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusanj Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 "dusanj-e", molim komentar na stav nutricionista koji je dijametralno suprotan Vašem mišljenju: Izvor podataka: USDA National Nutrient Database for standard Reference, Release 16 (July 2003) "Vino je odlično za vreme jela, jer svojom kiselinom dostiže nivo kiseline želudačnog soka i tako dopridonosi boljem varenju. Alkohol u umerenim količinama stimuliše varenje, rad srca, cirkulaciju i stoga mnogi nutricionisti preporučuju vino kao važan sastojak ishrane. Umerenom potrošnjom smatra se 70 g etanola (ili 1 l slaboalkoholnog vina) nedeljno, što odgovara 1 dl vina dnevno. Neki smatraju da se umerenom potrošnjom može smatrati i dvostruko veća količina konzumiranog vina (1 dl uz ručak i isto toliko uz večeru). Na području Meiditerana, gde se crno vino pije razređeno s vodom – bevanda, ukupna smrtnost i smrtnost izazvana kardiovaskularnim oboljenjima manja je nego na područjima gde se vina ne konzumiraju." Nijedna tecnost ne sme da se konzumira pola sata pre jela niti sat vremena posle jela jer se upravo zeludacna kiselina razredjuje i dolazi do nadimanja, gasova(knjiga dr. Nil Jang Nacela zdravog zivota). Ne znam da li si svestan koliki je otrov etanol. Alkohol sluzi za dezinfekciju u medicini. Kad ga konzumiras on unistava sve korisne bakterije(i nekorisne) u organizmu i izaziva opasnu situaciju u debelom crevu gde moze doci do opstipacije zbog ne postojanja korisnih bakterija koje ce razgradjivati hranu koja je tu dospela. To ti je potencijalni rak debelog creva. Zamisli da ti neko kaze da je u redu da uzimas dva grama cijanida dnevno. Smejao bi mu se u lice. Smanjena smrtnost na Mediteranu od kardiovaskularnih oboljenja ima veze iskljucivo sa njihovom ishranom-omega tri kiseline(puno ribe, svezeg povrca, voca maslina i maslinovog ulja-naravno hladno cedjenog) a ne sa vinom. Zapamti jednu cinjenicu pre svega: "Argument autoriteta nije nikakav argument". U Americi se na raznim medicinskim institutima dokazuje i iznose podaci i da je marihuana dobra za coveka jer blagotvorno deluje na mozdane celije i odmara ih, a ne treba da budes neki strucnjak pa da znas da je to gomila gluposti. Dovoljno je da pogledas nekoga ko konzumira marihuanu i sve i je jasno. Hvala na odgovoru. Vaše mišljenje na datu temu ipak mi ne znači više od mišljenja dr Maje Nikolić, nutricioniste i profesora Medicinskog fakulteta, a koja je PRENELA, POTVRDILA I POZITIVNOM KRITIKOM OCENILA stav USDA koji je, kao što sam napomenuo, dijametralno suprotan Vašem mišljenju. Da li bi mogli da iznesete Vaše kompetencije, tj Vaše kvalifikacije na ovu temu u kojoj zastupate stav "sam protiv sveta?" Zbog čega da Vam verujem? I čemu to poređenje vina sa cijanidom, to mi zvuči kao muslimanska teorija. Slusaj ti onda i dalje Maju Nikolic. Ako ti nesto znaci ja sam medicinu zavrsio u Sakramentu(U.S.A) na Institutu za savremenu medicinu smer nutricionizam i trenuno sam na postdiplomskim studijama. A nisam uporedio vino sa cijanidom nego etanol koji je takodje otrov.Nemam ja nikakve teorije, ja baratam cinjenicama, a iza mene stoje ljudi koji su zadovoljni izasli iz moje ordinacije. Kad Maja Nikolic zavrsi sa tobom onda mi se javi da pokusam da te spasem, posto ces da pijes tri case vina svaki dan. Dodaj malo i rakije cisto da pojacas efekat kazu da je dobra za kosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusanj Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 Како то мислиш, исхрани? Па замисли наједеш се рибе са тим омега 3 и алфа, бета, гама киселинама. Црко би кад не би после тога пио вина, пробај да се наједеш мошула или прстаца па попиј воде уместо вина. И етанол чист да попијеш нећеш да се отрујеш, уствари он ће да делује као противотров за метил. Овде је реч о умереном пијењу алкохола у облику финих вина, оних од грожђа а не вештака пуних метила, фине ракице, па понеко пиво. Све квалитетно домаће. Што плашите народ ? Samo ti udri po alkoholu probaj i litar na dan, posle mi se javi da te lecim od ciroze jetre. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
No name Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 Kad Maja Nikolic zavrsi sa tobom onda mi se javi da pokusam da te spasem, posto ces da pijes tri case vina svaki dan. Dodaj malo i rakije cisto da pojacas efekat kazu da je dobra za kosti. Sa doktorkom Nikolić nemam veze, osim što sam pročitao par njenih tekstova. A, ovo što vi pokušavate je stvar nevaspitanja. Ako sam jasno napisao: dnevno do max 2 dl, zbog čega preuveličavate s tim nebulozama o tri čaše dnevno plus dodatno sa rakijom? Dalje, kad već tvrdite da ste završili nutricionizam u SAD, onda ću vam ponoviti stav Vaših kolega iz Amerike, a koji je dijametralno suprotan Vašem mišljenju. Pa pišite posle kako bolje znate od celog američkog instituta specijalizovanog za nutricionizam. Ja se bar igram s dokazima 0102_laugh Izvor podataka: USDA National Nutrient Database for standard Reference, Release 16 (July 2003) "Vino je odlično za vreme jela, jer svojom kiselinom dostiže nivo kiseline želudačnog soka i tako dopridonosi boljem varenju. Alkohol u umerenim količinama stimuliše varenje, rad srca, cirkulaciju i stoga mnogi nutricionisti preporučuju vino kao važan sastojak ishrane. Umerenom potrošnjom smatra se 70 g etanola (ili 1 l slaboalkoholnog vina) nedeljno, što odgovara 1 dl vina dnevno. Neki smatraju da se umerenom potrošnjom može smatrati i dvostruko veća količina konzumiranog vina (1 dl uz ručak i isto toliko uz večeru). Na području Meiditerana, gde se crno vino pije razređeno s vodom – bevanda, ukupna smrtnost i smrtnost izazvana kardiovaskularnim oboljenjima manja je nego na područjima gde se vina ne konzumiraju." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 Na sajmu zdravlja u Leskovcu upoznao sam travara koji je na moje oci izlecio dete od ekcema na rukama koristeci caj od hajducke trave. Caj bi skuvao, ohladio ga, a potom pravio obloge od njega i stavljao ga deteu na ruku po dvadest minuta dnevno. Ekcemi su se povukli. Inace vise volim prirodne lekove od klasicnih. Mogu i da vam preporucim neke masti ako bas hocete, ali mislim da nema potrebe. Хвала пуно, покушаћу. 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusanj Написано Јул 19, 2010 Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 Kad Maja Nikolic zavrsi sa tobom onda mi se javi da pokusam da te spasem, posto ces da pijes tri case vina svaki dan. Dodaj malo i rakije cisto da pojacas efekat kazu da je dobra za kosti. Sa doktorkom Nikolić nemam veze, osim što sam pročitao par njenih tekstova. A, ovo što vi pokušavate je stvar nevaspitanja. Ako sam jasno napisao: dnevno do max 2 dl, zbog čega preuveličavate s tim nebulozama o tri čaše dnevno plus dodatno sa rakijom? Dalje, kad već tvrdite da ste završili nutricionizam u SAD, onda ću vam ponoviti stav Vaših kolega iz Amerike, a koji je dijametralno suprotan Vašem mišljenju. Pa pišite posle kako bolje znate od celog američkog instituta specijalizovanog za nutricionizam. Ja se bar igram s dokazima jahojao234 Izvor podataka: USDA National Nutrient Database for standard Reference, Release 16 (July 2003) "Vino je odlično za vreme jela, jer svojom kiselinom dostiže nivo kiseline želudačnog soka i tako dopridonosi boljem varenju. Alkohol u umerenim količinama stimuliše varenje, rad srca, cirkulaciju i stoga mnogi nutricionisti preporučuju vino kao važan sastojak ishrane. Umerenom potrošnjom smatra se 70 g etanola (ili 1 l slaboalkoholnog vina) nedeljno, što odgovara 1 dl vina dnevno. Neki smatraju da se umerenom potrošnjom može smatrati i dvostruko veća količina konzumiranog vina (1 dl uz ručak i isto toliko uz večeru). Na području Meiditerana, gde se crno vino pije razređeno s vodom – bevanda, ukupna smrtnost i smrtnost izazvana kardiovaskularnim oboljenjima manja je nego na područjima gde se vina ne konzumiraju." Prijatelju ako volis da pijes vino samo napred. U istoj toj bazi podataka mozes naci informacije( Americka nacionalna nutricionisticka baza podataka) kako je slanina izvor korisnih masnoca i kako je kobasica dobar izvor vitamina c. Molim te ne budi smesan vec proveri od pocetka do kraja kad vec koristis te podatke. Ne moras i meni nista da verujes mozes i sam da istrazujes. Vodi se ovom izrekom: Argument autoriteta nije nikakav argument. Ja ne pricam nebuloze vec pokusavam da te isprovociram da malo razmisljas. Kad konzumiras na primer vodu, ako je pijes sto vise od nje nemas posledica ili ako konzumiras voce i povrce u neogranicenim kolicinama, tu nemas negativnih posledica. Ali ako preteras sa vinom mozes samo da zavrsis pijan i sutradan mamuran sa glavoboljama i mucninama. Kako onda nesto sto moze da te opija i izazove mucninu moze biti korisno za tebe pa i u najmanjim kolicinama. Jedino sto je dobro u vocnim alkoholnim picima je vocni deo, ali alkoholni ne. Bolje i je onda da pijes sveze cedjene sokove. Ja sam se zla od alkohola nagledao koliko hoces. Svi su oni pocinjali sa casom dnevno pa zavrsavali sa litrom. Imao sam pacijenta sa sela kog su mi poslali da mu prepisem ishranu koji je oboleo od raka debelog creva. Kad sam ga pitao cime se hranio on mi je odgovorio:" Znate nemamo mi mnogo mesa na selu,samo ako se zakolje svinja ili ponekad neka kokoska, ali uglavnom jedemo povrce iz baste. Ali imamo zato puno vina i rakije koje sam pravim, jeste da sam ponekad malo preterivao ali sta da radim kad je slatko a domace." E kad je slatko a domace sad vise nesme ni da ga okusi, vec mora na hemoterapije i nista cvrsto ne sme vise da jede. To je samo jedan primer a ima ih koliko hoces. Zato pamet u glavu i vodi se zdravom logikom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusanj Написано Јул 19, 2010 Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 Probaj da koristis literature dr. Nila Janga i dr. Lorin Dej koji su priznati srucnjaci od Amerike do Australije pa procitaj sta oni misle o USDA i njihovim podacima i slicnim institucijama u njihovoj zemlji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука