mila Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 1.Ako je Hristos glava i centar Crkve i evharistije,kako brak može biti Crkven bez Hrista? Исто као што човек може бити хришћанин иако нема појма шта је евхаристија. Крштен у детињству, али са надом Цркве да ће се једном освестити и умрети као хришћанин. Такав ће бити сахрањен као хришћанин и судиће му се као хришћанину. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mila Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 1.Ako je Hristos glava i centar Crkve i evharistije,kako brak može biti Crkven bez Hrista? Исто као што човек може бити хришћанин иако нема појма шта је евхаристија. Крштен у детињству, али са надом Цркве да ће се једном освестити и умрети као хришћанин. Такав ће бити сахрањен као хришћанин и судиће му се као хришћанину. O tome pričamo,ne o znanju šta je evharistija već o težnji ka Hristu.Neko se venča u Crkvi običaja radi a Hristos i vera ga mnogo ne interesuju u životu,ima li taj čovek Crkvei brak? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mila Написано Децембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2010 O tome pričamo,ne o znanju šta je evharistija već o težnji ka Hristu. Neko se venča u Crkvi običaja radi a Hristos i vera ga mnogo ne interesuju u životu,ima li taj čovek Crkvei brak? Има. Зато што сутра може да се заинтересује за Христа, а ми о томе не можемо да судимо. Volim_Sina_Bozjeg and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Malo se udaljujem od teme, ali ja sam upoznao jednog monaha koji smatra da se seks pre braka oprašta ako je iz ljubavi, dok je crkveni brak bez ljubavi, zbog novca na primer, bludni greh jer se supružnici sjedinjuju samo telom. Tako da mislim da ne treba sve gledati crno i belo.Zato Novi Zavet i nije knjiga zakona i pravila kao Stari .Inače, za tog monaha sam cuo da je spasao mnogo brakova tako da bi trebalo da zna o cemu prica. Тако је. Писао сам о томе доста на овом форуму. Отац Раша из Ниша је сличан у приступу. Преко 200 бракова је спасао од развода, а оне за које је дао препоруку за брак и оне које је спојио, нема ниједан пример да су се разишли. Молим лепо nesiguran Pitanje za razmisljanje... da li si savrseno svestan sa kakvom (skrivenom) namerom si ovo prokomentarisao? Vidljivo je iz aviona, i to kroz oblake... Sorry, ne mogu a da ne primetim. Vrlo je tendenciozno... (izvinjavam se ostalima, Mladen ce znati o cemu se radi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 O tome pričamo,ne o znanju šta je evharistija već o težnji ka Hristu. Neko se venča u Crkvi običaja radi a Hristos i vera ga mnogo ne interesuju u životu,ima li taj čovek Crkvei brak? Има. Зато што сутра може да се заинтересује за Христа, а ми о томе не можемо да судимо. ne pričamo o sutra već o sada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Kada su pitali vladiku Porfirija šta je to blud,on im je odogovorio da je blud seks bez ljubavi. :229229229: :229229229: Potpis. Такође :229229229: joooj Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Evo ejdan dobar link,zasto masturbacija nije dobra,i koje posledice ostavlja za sobom,Do pocetka 20 veka mastubacija se smatrala stetnom,danas je promovisu farmaceustke kompanije da ljudi bili sto bolesniji i kupovali lekove.Primera radi,masturbacjom se covek instant zadovolji,al se oslobadja vitalne energije,jer izbacuje cink i selen iz tela,a bez njih dolazi do opadanja kose,akni,nesigurnosti,opadanja kose..itd http://drlwilson.com/ARTICLES/MASTURBATION.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jesus Of Suburbia Написано Август 31, 2014 Пријави Подели Написано Август 31, 2014 a bez njih dolazi do opadanja kose,akni,nesigurnosti,opadanja kose...itd Joj, samo mi još fali da mi dva puta opadne kosa Šala naravno, nemoj da zamjeriš Zdravo svima, bih i ja da se uključim u temu. 16 mi je ljeta, i danas je 18-ti dan od kako ne rukobludim. Ova tema me je podstakla na to, a kad već rekoh Bogu "Neću više!", sad ne mogu da pređem preko toga. Bilo je dosta "kritičnih trenutaka", i nije ni malo svejedno. Vjerovatno je to tako normalno, da u početku tu borbu ne mogu da dovedem u obično stanje, gdje neću imati potrebu za tim. Na svaku stranu me mami, al' šta ću . Ako neko ima neku preporuku ili ohrabljujuću poruku, evo me . Želio bih da čestitam momku koji je pokrenuo temu :good2: , ja kad sam imao 14 godina nisam ni pomislio na to da se odviknem od toga. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Август 31, 2014 Пријави Подели Написано Август 31, 2014 Evo ejdan dobar link,zasto masturbacija nije dobra,i koje posledice ostavlja za sobom,Do pocetka 20 veka mastubacija se smatrala stetnom,danas je promovisu farmaceustke kompanije da ljudi bili sto bolesniji i kupovali lekove.Primera radi,masturbacjom se covek instant zadovolji,al se oslobadja vitalne energije,jer izbacuje cink i selen iz tela,a bez njih dolazi do opadanja kose,akni,nesigurnosti,opadanja kose..itd http://drlwilson.com/ARTICLES/MASTURBATION.htm Iako se zalazem sve vreme za duple standare, i ostajem pri svom stavu, ovaj tekst je sokantan. Tesko preterivanje. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 31, 2014 Пријави Подели Написано Август 31, 2014 Joj, samo mi još fali da mi dva puta opadne kosa Šala naravno, nemoj da zamjeriš Zdravo svima, bih i ja da se uključim u temu. 16 mi je ljeta, i danas je 18-ti dan od kako ne rukobludim. Ova tema me je podstakla na to, a kad već rekoh Bogu "Neću više!", sad ne mogu da pređem preko toga. Bilo je dosta "kritičnih trenutaka", i nije ni malo svejedno. Vjerovatno je to tako normalno, da u početku tu borbu ne mogu da dovedem u obično stanje, gdje neću imati potrebu za tim. Na svaku stranu me mami, al' šta ću . Ako neko ima neku preporuku ili ohrabljujuću poruku, evo me . Želio bih da čestitam momku koji je pokrenuo temu :good2: , ja kad sam imao 14 godina nisam ni pomislio na to da se odviknem od toga. Izbegavaj filmove i knjige u kojima se prikazuje polni akt. Moli se malo vise Bogu. Eto nesto sto pomaze. Никола Поповић and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 31, 2014 Пријави Подели Написано Август 31, 2014 Joj, samo mi još fali da mi dva puta opadne kosa Šala naravno, nemoj da zamjeriš Zdravo svima, bih i ja da se uključim u temu. 16 mi je ljeta, i danas je 18-ti dan od kako ne rukobludim. Ova tema me je podstakla na to, a kad već rekoh Bogu "Neću više!", sad ne mogu da pređem preko toga. Bilo je dosta "kritičnih trenutaka", i nije ni malo svejedno. Vjerovatno je to tako normalno, da u početku tu borbu ne mogu da dovedem u obično stanje, gdje neću imati potrebu za tim. Na svaku stranu me mami, al' šta ću . Ako neko ima neku preporuku ili ohrabljujuću poruku, evo me . Želio bih da čestitam momku koji je pokrenuo temu :good2: , ja kad sam imao 14 godina nisam ni pomislio na to da se odviknem od toga. brate, zamolio bih te da ne deliš sa nama tvoju intimu, nikoga ne zanima da li se pipaš ili ne pipaš. Uskoro će ava Zoran da izbaci tekst o rukobludu pa da vidimo šta će da kaže PredragVId је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Август 31, 2014 Пријави Подели Написано Август 31, 2014 Izbegavaj filmove i knjige u kojima se prikazuje polni akt. Moli se malo vise Bogu. Eto nesto sto pomaze. I nemoj da izlazis napolje, pogotovo sada dok je jos toplo i devojke se setaju u suknjicama i sorcicima, na plazu zaboravi. A ako nadjes devojku, nemoj slucajno da se poljubite (french kiss jos manje, to posebno zna da razgori bludnu strast). I da, pomoli se Bogu da ti nadje zenu. To bi stvarno bilo cudo pod ovim okolnostima. cloudking је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука