Jump to content

Други светски рат - победа над фашизмом

Препоручена порука

Војни оркестар Ниш на Маршу мира у Кијеву

Поводом обележавања 70 година од победе над фашизмом Војни оркестар Копнене војске Ниш учествовао је 9. маја на Маршу мира у главном граду Украјине Кијеву. 

_MG_0094%20(Copy).JPG

Нишки војни оркестар продефиловао је од Трга победе до Меморијалног комплекса „Национални историјски музеј великог патриотског рата од 1941-1945“. 

_MG_0085%20(Copy).JPG

Под диригентском палицом капетана Дејана Ђорђевића чланови оркестра извели су композиције: Народни хероји, Парадни марш, Моја домовина, На Дрина - трио, Марш на Дрину, Официрско коло и марш Милош Велики.

_MG_0102%20(Copy).JPG

_MG_0317%20(Copy).JPG

На Маршу мира у Кијеву, осим Војног оркестра Ниш, наступили су и војни оркестри из Украјине, Естоније, Литваније, Пољске и Јордана.

МОРС

Подели на овим сајтовима

• Одговори 38
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Интересантно, да из Пољске највише форсирају идеју о наводном Шојгуовом будизму, док из украјине стижу информације да је он масон, шаман и сатаниста.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Интересантно, да из Пољске највише форсирају идеју о наводном Шојгуовом будизму, док из украјине стижу информације да је он масон, шаман и сатаниста.

Зашто наводно. Ја знам да је будиста још док је као милистор МЧС долазио своједобно у Ниш, када су нам слали Беријева да гасимо пожаре...

Подели на овим сајтовима

Ма није будиста, пољаци вас ложе.

А чак и да је био, сигурно се вратио православљу.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Ма није будиста, пољаци вас ложе.

А чак и да је био, сигурно се вратио православљу.

Ја колко знам, посада Камова која је гасила пожар са нама више Пирота (у пару они са Камовим и ми са Ми-8 није била састављена од Пољака него од Руса... И пошто њима било занимљиво како сам ја тада ванредно студирао ПБФ, један рече, ето и наш је министар религиозна човек-предани будиста...

Уосталом, није ми намера да се прегањам, можда се човек и крстио, мислим осенио се крсним знаком дефинитивно :)))

А има негде и текст са РУСМИНОБОРОН-а где је Кужугетович примио Патрију московског,а гледе неког семинара за руске војне попове и патрија московски на питање једног новинара одговори човек и каже да му не смета штоо је овај Туванац будиста итд, итд... 

Подели на овим сајтовима

Ево од мене неколико аматерских фотографија са оне друге стране Кремља, доступне и обичним људима  :)

Један део је сликала моја лепша и боља половина стојећи на трафо-станици, а ја сам сликао из масе. Попели бисмо се ми и на неко од дрвета ту у парку, али су сва већ била заузета и начичкана.

IMG_20150509_100947_zps9nwgiccg.jpg

IMG_20150509_101433_zpsrtm0lsvp.jpg

IMG_20150509_101356_zps1utafi1c.jpg

IMG_20150509_111459_zpsstn12pwl.jpg

IMG_20150509_110637_zps2dqjcayj.jpg

Атмосфера је невероватна, без обзира на то што ово није главни свечани део, али је осећај сјајан - земља се тресе док пролазе тенкови, а стотине и стотине људи аплаудира, виче, уздише од изненађења (жена иза мене је стално понављала: ах, како су лепи!)... ма, неописиво!

Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац)

Подели на овим сајтовима

После параде је на тргу испред Бољшој театра уприличен сусрет с ветеранима, могли сте им поклонити цвеће, захвалити им се, разговарати с њима, чути њихове успомене...

IMG_20150509_125654_zpsswe2knhq.jpg

А онда, најимпресивнији догађај целог дана - марш Бесмртног пука. Око пола милиона (!!!) људи испунило је Тверску улицу од Белоруске железничке станице до Црвеног трга, носећи фотографије својих ветерана и учесника рата. Колону је предводио Путин, са фотографијом свог оца, ветерана морнарице, а неких стотинак хиљада људи иза сам био и ја с фотографијом свог деде, официра, који је највећи део рата провео у немачком заробљеништву. Пришла нам је једна жена, каже, и мој деда је био Србин, рече презиме, и он је ратовао; један човек нам је поклонио цвет, заденуо га за слику... и сад ме прођоше жмарци колико је све то било импозантно, моћно, потресно... специјално смо због Дана победе и дошли у Москву, и заиста, то није требало пропустити ни за шта на свету.

IMG_20150509_155436_zpsdp1sln8o.jpg

IMG_20150509_160033_zpswz57zqqk.jpg

А ово смо упали у поворку Комунистичке партије РФ, зато што сам видео да носе овај натпис:

IMG_20150509_112625_zpspjjugpdf.jpg

Најбољи бизнис је отварање фабрике која производи позитивне мисли (авва Пајсије Светогорац)

Подели на овим сајтовима

Šojgu je lukavi latin, radi za Vatikan i Zapadnu Nemačku  :)))

Da, pogledajte prvih 45 sekundi ovog videa i sve će vam odmah biti jasno,

koga zanima dalje može te sve informacije poslušat na tibetanskom jeziku.

https://goo.gl/C08Vho

:D

Подели на овим сајтовима

Odavno se ne mesam u vase diskusije jer mi je potpuno jasno da vi "znate" o Rusiji mnogo vise nego mi koji tu zivimo pa je vama sve jasnije i ociglednije iz Srbije, Ceske, Amerike i sl. Ja odlicno razumem humor ali kad je na granici vulgarnosti i gluposti, meni je realno tesko prihavtiti pravoslavni sajt ozbiljno. Tako da...o cemu sam. Pa da, Sojgu... Naravno da je pravoslavac isto kao sto je i Putin.

P.S. С праздником великой ПОБЕДЫ над фашизмом,дорогие мои сербские братья и сестры !!! :)

Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk

Подели на овим сајтовима

P.S. С праздником великой ПОБЕДЫ над фашизмом,дорогие мои сербские братья и сестры !!! :)

УРА!!!! :kolcecb3hb8: :icon_pvo:

выпьем вместе :pivo:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Odavno se ne mesam u vase diskusije jer mi je potpuno jasno da vi "znate" o Rusiji mnogo vise nego mi koji tu zivimo pa je vama sve jasnije i ociglednije iz Srbije, Ceske, Amerike i sl. Ja odlicno razumem humor ali kad je na granici vulgarnosti i gluposti, meni je realno tesko prihavtiti pravoslavni sajt ozbiljno. Tako da...o cemu sam. Pa da, Sojgu... Naravno da je pravoslavac isto kao sto je i Putin.

У реду. Прихватам критику ако је између осталог и мени упућена, јер верујем да је добронамерна.

Као што рекох и Дејану, мени је то тада било занимљиво када сам чуо да је Сергеј Кужугетович будиста. Мени лично не смета. Могао је бити и мухамеданац. И они су грађани РФ и служе у војсци...

Своју шалу сам усмерио као што поменух (и у свом статусу првотно, па и овде у коментарима) на сам почетак Параде Победе. Мислећи претходно, на основу информације коју сам имао, текстова са неких руских портала и прочаја (када је Патријарх московски, гледе увођења војносвештеничке службе био код Шојгуа, ради организационих договора и успостављања духовничке службе у Министарству одбране, и када се помињала та чињеница-да је овај будиста и могуће наметање православног духовника... Истине ради, РПЦ је демантовала ту информацију коју је "Известија" објавила, у мери да РПЦ никоме не намеће духовника итд...) Но није ни битно.

Углавном, још једаред, мислећи да је МОРФ будиста, бејаше ми, ајд` да кажем смешно-признајем.

Уколико је човек крштењем постао православан (то одувек на концу био), а само ја који се насмејах тому бејах жртва погрешних информација (иако ми не смета, а верујем ни вама да је мухамеданац к`о што рекох), овим путем се извињавам и свима вама, којима моја шала бејаше "неслана" и на концу, Сергеју Кужугетовичу... Уколико сам био у криву, свакако ћу одговарати за лажно сведочење, када за то дође време.

Подели на овим сајтовима

...и као Александар Вулин. :)))

Da da da, bas o tome sam i pricala,muuudar covek :)

http://youtu.be/E2wP1np72Io

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...