florenntina Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 Fjodor Dostojevski " Nekoga je bolje imati među neprijateljima nego među prijateljima" Danas bi se ovo moglo preinaciti u "bolje imati nekoga i medju prijateljima i medju neprijateljima nego ga nemati nikako slavabogu" s obzirom da smo sve veci svedoci vremena u kome "politeness" zamenjuje ziv "odnos" a "licnost" bez borbe ustupa mesto "individui" So, to be polite or alive, it is the question... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 волим да се дружим са свима, али добро пазим шта ћу и/или коме причати ... једноставно има ушију које филтрирају информације потпуно инвертовано од порученог смисла ... а и нисам баш паметан по овом питању, пошто сам и ја од инвертованих особа ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 Медо, си сигуран да си потрефио тему? 1405_love Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 Медо, си сигуран да си потрефио тему? 0205_whistling то ти причам о филтерима bleh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 знам џинијусе, али тема је о љубазности / искрености Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 11, 2010 Пријави Подели Написано Јул 11, 2010 знам џинијусе, али тема је о љубазности / искреностиц, јаооооо што си бре буквалист blehкажем, неискрен сам јер сам неповерљив према непознатима и полупознатима 0205_whistling тачније нисам потпуно искрен, а имам осећај да што сам старији, теже ће ми и бити да будем искрен онолико колико сматрам да човек треба да буде ... обично је то прегрубо за неке до сад бивало. обично дођем у ситуацију да поставим питање људима ''оћеш сурову истину, или улепшану верзију?'' обично изаберу улепшану верзију, а кад изаберу сурову, обично им ускратим јер нису способни да је носе или разумеју. штонобирекло, проблем ми је да будем искрен и љубазан, јер људи то чудно примају. иначе сам врло отворен и транспарентан, али једноставно некад прећутим, а некад не желим да се суздржим. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 A sta je sa onom laznom ljubaznoscu???Dok je s tobom neko ti se ulizuje i mislis jao kakvo divno stvorenje, akad okrene ledja oplete po tebi...da se ne izrazavam????Mislim da nema coveka koji nema takvog nekog u svom okruzenju,ili je mozda i sam nekada bio takav? oleeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Медо, ко би рекао то за тебе .. Ја сам, насупрот теби, поверљива према непознатима. Не треба ми много да се зближим и отворим. Е сад, да ли је то паметно или не, ко ће то знати. Некад се више опечеш са познатима, тј онима које си мислио да познајеш (мада ни саму себе не познајем а камоли друге). Увек сам волела да склањам са свог пута баријере тог типа: полако док неког не упознаш. Што се теме тиче, било би мени много боље да сам лажно љубазна, мада ја то нисам у стању: или јесам или нисам, код мене се све увек зна. То за друге баш и није често привлачно, али ја другачије не умем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 A sta je sa onom laznom ljubaznoscu???Dok je s tobom neko ti se ulizuje i mislis jao kakvo divno stvorenje, akad okrene ledja oplete po tebi...da se ne izrazavam????Mislim da nema coveka koji nema takvog nekog u svom okruzenju,ili je mozda i sam nekada bio takav? blessyouима, има, а испадну глупи су што нису свесни да је сам 4 људи између најудаљенијих у Србији и да се лако све сазна, што је сочнија лаж - брже путује. био скоро у једној таквој ситуацији кад је неко оплео по мени свашта, а приде и о неким заједничким познаницима, па је брука пукла као ватромет.не светим се никад, пошто то сматрам понижавајућим, али не останем дужан да пошаљем поруку да сам сазнао. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Медо, ко би рекао то за тебе ..да, тешко ми је да се отворим, врло ретко људи нешто уствари знају нешто о мени, нити ја то потенцирам. ово моје писање на форуму је изузетак који сам направио за туђе добро, да не прођу неке ствари као ја, а и Црква је другачија атмосфера од које сам навикао и одрастао, људи се барем труде и лакше је препознати или опростити и поправити.врло сам отворен и дружељубив, али врло ретко примам ствари здраво за готово - све саслушам, све помогнем, али не очекујем да је човек способан да каже пуну истину одједном, нити живим у таквој илузији. сматрам то изузетном одликом код човека кад је брутално искрен и за мене је такав да се поклоним пред њим и такав се трудим и ја да будем. али не може то човек са сваким, па се мучим понекад рећи или не - морално, етичко, духовно оправдање за поступак, вера у Бога - све улази у разматрање. изгубио сам све поверење у људе кад сам сазнао да су ме рођени родитељи слагали да сам крштен, а ја сам због тога падао у несвест 6 месеци сваке недеље на Литургији. мислио сам да нешто дебело није у реду са мном, чак сам ишао код доктора на разна испитивања ... није ми било лако тад. ето, и такве ствари прави лаж ... најбоље је кад те одмах ухвате, док још можеш да се постидиш, иначе ако огрубиш у лажи и прође ти 100 пута, тешко ћеш икад бити искрен и сам са собом, а камоли са другима и Богом. е то је живот у илузији и заваравању, са одличним памћењем на бол и патњу. тако да никад више нећу примити здраво за готово нешто што човек изјави, не знам од кога да долази. имам неки свој критеријум трик питања, а пише и људима на челу свашта. ми смо људи под маскама, зато само Бог има увид у срца и тиме у пуну истину. иначе, нисам нељубазан, научио сам да умем свашта да кажем врло бираним речима и да је то обично паметније од нељубазности и/или примитивизма. кад сам научио продају компјутера, схватио сам како свет функционише и онда сам укомбиновао љубазност са истином. схватио сам да се исплати (у сваком смислу) причати истину и бити љубазан. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Јул 16, 2010 Пријави Подели Написано Јул 16, 2010 A sta je sa onom laznom ljubaznoscu???Dok je s tobom neko ti se ulizuje i mislis jao kakvo divno stvorenje, akad okrene ledja oplete po tebi...da se ne izrazavam????Mislim da nema coveka koji nema takvog nekog u svom okruzenju,ili je mozda i sam nekada bio takav? blueliteима, има, а испадну глупи су што нису свесни да је сам 4 људи између најудаљенијих у Србији и да се лако све сазна, што је сочнија лаж - брже путује. био скоро у једној таквој ситуацији кад је неко оплео по мени свашта, а приде и о неким заједничким познаницима, па је брука пукла као ватромет.не светим се никад, пошто то сматрам понижавајућим, али не останем дужан да пошаљем поруку да сам сазнао. Naravno!!!Nekada nam je cutanje bolji odgovor nego svadjati se.Ne kazem da i ja mozda nikada nisam bila tako lazno ljubazna, nekada smo primorani da se tako ponasamo, da bi npr. zadrzali posao ili cak izbegli svadju.Nekada mozemo biti takvi iz najboljih namera ali u svakom slucaju to ne kotiram kao pozitivnu stvar 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 16, 2010 Пријави Подели Написано Јул 16, 2010 изгубио сам све поверење у људе кад сам сазнао да су ме рођени родитељи слагали да сам крштен, а ја сам због тога падао у несвест 6 месеци сваке недеље на ЛитургијиАу, чуда. 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Јул 16, 2010 Пријави Подели Написано Јул 16, 2010 изгубио сам све поверење у људе кад сам сазнао да су ме рођени родитељи слагали да сам крштен, а ја сам због тога падао у несвест 6 месеци сваке недеље на ЛитургијиАу, чуда. 8086.gif Ne razumem zasto bi neko lagao za takvu neku stvar..strasno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 16, 2010 Пријави Подели Написано Јул 16, 2010 изгубио сам све поверење у људе кад сам сазнао да су ме рођени родитељи слагали да сам крштен, а ја сам због тога падао у несвест 6 месеци сваке недеље на ЛитургијиАу, чуда. hfvguio Ne razumem zasto bi neko lagao za takvu neku stvar..strasnoда се оправда претходна лаж - крстио сам дете са 11 некрштен bighugbighugно, то је све Бог опрао мојим и крштењима родитеља, а дете није ускраћено за благодат крштења, пошто не зависи благодат од кума hfvguio лаж је стварно страшна ствар, какве последице може да направи 0110_hahaha иначе, падао сам у несвест јер Бог није хтео да дозволи да се причестим некрштен. зато ми је данас управо због тога толико важно свето причешће и како му прилазим. између осталог и никад успео да одстојим тада на Литургији верних, део Литургије после Литургије речи кад каже ђакон да сви оглашени изађу и да нико од оглашених не остане ... обично би ми после тога било јако мука или би ми се слошило и пао бих у несвест и то врло брзо би се све десило ... а нисам ни знао тада разлику између делова Литургије и шта следи, нити сам разумео ко су оглашени, тако да нема места расправи о некаквој психологији ... отац Јустин Савински је открио у чему је проблем, и на томе сам му вечно захвалан. у Савини сам последњи пут и пао у несвест 0110_hahaha данас је све ок, и НИКАД ми се није поновило после крштења. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јул 16, 2010 Пријави Подели Написано Јул 16, 2010 bighugbighug Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука