w.a.mozart Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 pa eto,malo zbog dinamike.......salim se.mislim da u n.zavetu nigde ne pise 'strasni' tako da ne treba obracati pažnju na pridev.......to je logicna posledica Hristove pojave da se ljudi podele,što se i sad dešava kad negde pomeneš Hrista...probaj. tako da ne verujem da će biti sve ono sa perikama,kravatam i sudnicama....pa onda,mir u sudnici i te fore... 8) e,šalim se malo...stvarno nemam pojma čemu "strašni" sud Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 1, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 hm, malo sam citao, pa nabasah i na ovo: psalmi Davidovi, 94:1,2 "???? ?? ??????, ???????, ???? ?? ??????, ?????? ??! ??????? ??, ?????? ????????, ????? ??????? ???????." ... psalmi Davidovi, 94:22,23 "??? ?? ?????? ???? ???????????, ? ??? ?? ??? ????? ???????? ????. ?? ?? ?? ??????? ?? ???????? ??????, ?? ?????? ????? ????????? ??, ????????? ?? ??????, ??? ???." ?? ???? ???? ?????????... Medo ovo više govori o tome da mi ne sudimo nego da prepustimo Sud onome na kome i jeste da donese sud- odlukua i jeste iz St.Zaveta a to je bio Zakon , danas imamo N.Zavet :cheesy1: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 1, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 nisam al cemu onda Strasni Sud ? zamisli da u jednoj državi ne postoji nijedan Zakon.ne postoji sud, sudija, ne postoji zatvor Šta bismo dobili.Anarhiju. Uporedi to ovako.Nisu ljudi na zapadu kulturni jer su tako ro?eni ve? ih je zakon koji se strog i poštuje se doveo u red. pa ja svojevremeno na Kipru platih 50 DM 8 za one koji ne znaju nekad su bile doj?e mark :cheesy1: ) zato što zapalih cigaretu na emstu gde je zabranjeno pušenje.. Cvrc..nisam pušila 10 dana nigde više 8) Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 pa eto,malo zbog dinamike.......salim se.mislim da u n.zavetu nigde ne pise 'strasni' tako da ne treba obracati pažnju na pridev.......to je logicna posledica Hristove pojave da se ljudi podele,što se i sad dešava kad negde pomeneš Hrista...probaj. tako da ne verujem da ?e biti sve ono sa perikama,kravatam i sudnicama....pa onda,mir u sudnici i te fore... 8) e,šalim se malo...stvarno nemam pojma ?emu "strašni" sud :wink: :-[ :-[ ma znam da ne pise znam za to susrecem se sa tim, skoro svakodnevno. poneki put sam prisiljen da upotrebim "zamenu" ljubav, da ne bih izazivao bes i sablazan kod odredjene grupacije nego sam se nagledao jednom citave dve nedelje svaki dan raznih fresaka u manastiru Milesevi, kad sam bio "poslom", pa i predstave Strasnog Suda ... strasan ce biti za one koji su protiv Njega, al da vidis od cega je ustvari sazdan pa ces razumeti zasto se tako zove : spoljasnja priprata, istocna kompozicija, detalj Strasnog Suda Andjeli gone gresnike u ognjenu reku, vidite kako su posiveli od bola ... andjeo iz kompozicije, place krvave suze, drugi jednom rukom sa skiptrom gura gresnika, drugom ga mazi po glavi . клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 hm, malo sam citao, pa nabasah i na ovo: psalmi Davidovi, 94:1,2 "???? ?? ??????, ???????, ???? ?? ??????, ?????? ??! ??????? ??, ?????? ????????, ????? ??????? ???????." ... psalmi Davidovi, 94:22,23 "??? ?? ?????? ???? ???????????, ? ??? ?? ??? ????? ???????? ????. ?? ?? ?? ??????? ?? ???????? ??????, ?? ?????? ????? ????????? ??, ????????? ?? ??????, ??? ???." ?? ???? ???? ?????????... Medo ovo više govori o tome da mi ne sudimo nego da prepustimo Sud onome na kome i jeste da donese sud- odlukua i jeste iz St.Zaveta a to je bio Zakon , danas imamo N.Zavet :cheesy1: pa ja nisam ni sudio niti pozivao na osudu, samo sam hteo da pokazem ko stoji iza suda, kazne, a mi stojimo iza greha ...a Gospod je postojao i pre Novog Zaveta, i u Starom vidimo da je i sudija. ne sumnjam ja u Novi Zavet, niti u Zakon :-[ niti sam protiv, ustvari jesam svaki put kad se ogresim, ali nije to poenta ... poenta je da Zakon nije za one koji ionako zive po njemu, vec za one koji cine protiv, da bi se spasili od osvete oni koji postuju i vole ... samo imam malu primedbu: nesto nisam skapirao da je prestao da se tvori Stari Zavet, stari Zakon (10 Bozjih zapovesti) nadam se da sam bio malo jasniji :wink: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јул 1, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 medo nekada se objašnjava i zbog drugih, a i da mi potvrdimo da li smo nešto razumeli ili ne Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 aha, ja stalno zaboravljam da ovde gomila ljudi i cita bez komentara ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 12, 2009 Пријави Подели Написано Јул 12, 2009 karadjordje jel ti ovo iz nekog maturskog??/ 1204_drink vidi se da ti je njegos neki rod ?? ??,???? ??? ????? ??????????? ?? ??????? ? ?????????.... ?? ? ????? ??? ?? ?`? ....?? ?? ???? ?? ????? ????????...?? ? ????? ??? ?? ?`? ?? ? ????? :cheesy1: ????????? ?????? ?????? ???? ???? ?? ?????? ???? ??? ?? ??? ?? ???? ??????? ???? ??? ????? ????????? 0104_cheesy 0104_cheesy 0104_cheesy ????? ?? ???????? ???? ??????? ?? ??????????. 0705_read Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 12, 2009 Пријави Подели Написано Јул 12, 2009 moj doprinos karadjordje,junačkoga roda, delje forum kano arnautin. divi mu se i vladimir putin sve sedeći poviš' brodskog poda. i l i - karadjordje,lozo neugasna, tebe vole i staro i mlado, meda jednog sljedbenika ima a ti ih imaš mnogo- (kod mene se koristi reč-kalabalak-ali verujem da neki ne znaju šta znači) ceo forum tebi sad kliče,crni djordje, gazda bio vazda. Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Светлана Написано Јул 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Јул 13, 2009 ВЛАДИКА НИКОЛАЈ НОМОЛОГИЈА 1. НАУКА О ЗАКОНУ (НОМОЛОГИЈА) 2. ЗАШТО БИБЛИЈА НЕ ГОВОРИ О ПРИРОДНОМ ЗАКОНУ 3. НЕМОГУЋНОСТ ПРИРОДНИХ ЗАКОНА 4. ЈЕДАН ЗАКОНОДАВАЦ И ЈЕДАН ЗАКОН 5. ТЕОРИЈЕ И СТВАРНОСТ 6. БИБЛИЈСКИ ЗАКОН 7. ИСТИНА И СИМВОЛИ ИСТИНЕ 8. ЗАШТО ЈЕ МОРАО ДОЋИ ПОТОП 9. ВАВИЛОН И СОДОМ 10. СИНАЈСКЕ ТАБЛИЦЕ ЗАКОНА 11. ЗАКОНОДАВАЦ И ЗАКОНОДАВЦИ 12. ЗАВИСНОСТ ЧОВЕКА И ПРИРОДЕ ОД МОРАЛНОГ ЗАКОНА 13. ЗАКОН У ПРИМЕНИ 14. НЕУМИТНОСТ МОРАЛНОГ ЗАКОНА У СУДБИ ЉУДИ И НАРОДА 15. ДУХ И ОРУЂА ДУХА 16. МОРАЛНИ ЗАКОН УПРАВЉА СУДБАМА НАРОДА 17. МОРАЛНИ ЗАКОНИ И ТЗВ. СОЦИЈАЛНИ ЗАКОН 18. ДРУШТВЕНИ ИНТЕРЕСИ И ПРОБЛЕМИ 19. МОРАЛНИ ЗАКОН У НЕ ХРИШЋАНСКИМ ВЕРАМА 20. НАРОДНА СХВАТАЊА ЗАКОНА 21. НАЈНОВИЈА РЕВОЛУЦИЈА У НАУЦИ 22. ЦАРСКИ ЗАКОН 23. ПОСЛЕДЊИ ЛЕК 24. СТАРИ И НОВИ ЗАКОН 25. ВАСИОНСКИ ПОРЕДАК И - БЕСПОРЕДАК 26. СЕЈАЧИ ВЕТРА 27. ДРАМА СВЕТА http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vlNikolaj/Nomologija/Nikolaj0301.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 25, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2009 0205_whistling 0110_hahaha Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 25, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2009 Ne kaznjava... Njegova je milost velika... nama po djelima dolazi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Октобар 25, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2009 Odlicna knjiga Svetlana 0205_whistling Kokaze Tavita da ne kaznjava, i te kako da kaznjava. Bog koga voli zna i da opomene radi ispravljanja,al prava kazna je psoel preseljena u vecnost, naravno za one koji se nisi pokajali....koji stoje sa leve strane "Bog dugo trpi,al gadno bije"-SVETI SERAFIM SAROVSKI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Октобар 25, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2009 Како сејеш тако жањеш! Мислите о томе... И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 25, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2009 evo,mislim...i mislim da mi treba djubrivo za njivu Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука