Jump to content

Православни научници - еволуционисти

Препоручена порука

• Гости

Да се разумемо-Срећко, који помену име моје маленкости не знам ни ја колико пута данас, у ствари врло слабо(=једва) познаје учење теорије коју `брани`. Ево, нека сам то увиди тако што ћу му поставити пар( врло битних за ТЕ) питања на која би требало да одговори `из мозга`, не уз консултацију гугла што може свако. Дакле, прво је како су настале биљке? Друго је како су настали инсекти? Треће је како су настали летећи инсекти и колико врста их има? Четврто је како гледа на то што се ТЕ у потпуности противи 2. закону термодинамике? Мени не требају његови одговори( из главе, наравно) на форуму јер са сигурношћу од 99.9% могу да претпоставим да их он нема, што му очигледно не смета да напада и оптужује.

Понављам за оне које интересује ова тема-као и у свему, сагледавајте и у овоме ствари pro et contra, не само читајући оно што једна страна има да каже јер тако врло лако можете постати слепи следбеници неке погрешне идеје.

Подели на овим сајтовима

Ne znam, oce Gorane, odgovor ni na jedno od vasih pitanja. Pobogu, pa ja nisam naucnik. Niti me zanimaju naucne teorije.

Preterao sam sa pominjanjem vaseg imena danas - imate pravo, i jako se lose osecam zbog toga, i imate moje izvinjenje ako sam vas uvredio /dodacu jos jedan odgovor na drugoj temi povodom ovoga/. To je valjda bila reakcija na neravnopravan tretman, tako sam ja doziveo svu ovu guzvu.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ne znam, oce Gorane, odgovor ni na jedno od vasih pitanja. Pobogu, pa ja nisam naucnik. Niti me zanimaju naucne teorije.

????, ??? ???? ??, ??????, ???? ??????????? ?? ????? ? ???? ???? ?? ??????????? ???? ?? ????? ?????? ?? ???????. ??????, ???? ?? ????????????, ??? ????? ??????? ?? ??????? ??? ?? ??????? ?? ??????? ?? ???? ?????????, ????? ??? ????? ?? ????? ? ????.
Подели на овим сајтовима

Ma oce, nismo se razumeli, nisam nikoga hteo nista da ubedjujem, zeleo sam samo da pokazem da medju pravoslavnima ima onih koji ne osporavaju TE niti im ista smeta, i da u pitanju nije nikakva jeres, jer vrsni pravoslavni bogoslovi i poznati arhijereji prihvataju evolucione pretpostavke savremene nauke.

Koga da ubedjujem, pa besmisleno je, ja nisam naucnik niti me to zanima.

Sto se inteligencije tice, sve i da jeste tako /a nije/, nista to ne znaci - ljubav je ono sto je potrebno svetu.

A ne zelim da se upoznajem sa ovom tematikom, vec je za mene previse bilo.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ma oce, nismo se razumeli, nisam nikoga hteo nista da ubedjujem, zeleo sam samo da pokazem da medju pravoslavnima ima onih koji ne osporavaju TE niti im ista smeta, i da u pitanju nije nikakva jeres, jer vrsni pravoslavni bogoslovi i poznati arhijereji prihvataju evolucione pretpostavke savremene nauke.

????, ?????? ????? ??? ?? ????? ??, ?? ????? ?????????, ????? ??????? ???? ?????? ?? ?????? ????? ? ??? ???????? ?????????? ????????.
Подели на овим сајтовима

????, ?????? ????? ??? ?? ????? ??, ?? ????? ?????????, ????? ??????? ???? ?????? ?? ?????? ????? ? ??? ???????? ?????????? ????????.
@AlefshinOce Gorane, ja sam vam predstavio misljenja dvojice naucnika, koji su - kako smo videli na prvoj strani - takodje doktori nauka, sa iskustvom rada u naucnim ustanovama , mitr. Nikole (profesor fakulteta, predsednik Komisije za bioetiku itd.), i blazene uspomene ep. Aleksandra (NASA). Ako su to 'licni stavovi, koji ne zalaze dublje u ovu problematiku', onda OK.@karadjordjeBrate, pogledaj naslov teme. Ne znam da li je o. Joil naucnik?
Подели на овим сајтовима

Ма морао сам оца Јоила да ставим јер ме одушљевљава.Праштај на офтопику  :cheesy2:

Ајд` ми се јави на топику Православни фронт да продискутујемо.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Oce Gorane, ja sam vam predstavio misljenja dvojice naucnika, koji su - kako smo videli na prvoj strani - takodje doktori nauka, sa iskustvom rada u naucnim ustanovama , mitr. Nikole (profesor fakulteta, predsednik Komisije za bioetiku itd.), i blazene uspomene ep. Aleksandra (NASA). Ako su to 'licni stavovi, koji ne zalaze dublje u ovu problematiku', onda OK.

Јеси, али не видим ја те неку претерано јаку аргументацију нити претерано дубоко улажење у ову комплексну тематику. Ако неко други види, ок.
Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Oce Gorane, ne uspevam da vam posaljem odgovor na temi koju je pokrenula Olivera, pa rekoh ovde da pokusam, ovde sam nekako slobodniji 0104_cheesy

Pa evo te poruke:

???? ???? ?? ??????? ????? ? ???????. ??? ?? ?? ???????, ???????? ????? ?? ?????, `??? ????????` ?? ????????? ??? ??????, ??? ??? ???? ??.?????? ??????????.

???' ?? ??? ???? ?????? ???????? ? ???? ??????????? ??? ?? ?? ??????? ? ????? /? ???? ??? ?? ? ???????: ?? ?? ????? ???????!/. ? ??? ???????? ???? ??? ???????? ???? ??? ?? ??????? ???? ??????????? ?????, ?? ???? ????? (?? ???? ? ???????????? ??????????-???????????????, ???? ? "?????????? ????????????" ? ???????????? ?????, ? ?? ?????? ? ????????? "????????").

???? ???, ?? ??????????? ?? ???? ?? ?????? - ????? ?? ?? '?????????????', ?? ????????????? ????? ?? ???????

?????? ?? ???????, ?????? ?? ??? ?????????, ? ?? ?????? ?? ?????? ??????? ????? ???????? ? ????????, ??????? ?? ??? ?? ????? ???????...

Подели на овим сајтовима

Јао брате , ал смо фини па углађени , а још приде не би да "испаднемо јеретик".

Иначе ценим твоје писаније на другом форуму. Него што то лепо и директно не кажеш о.Горану, него вако завлачиш ко млада.

Ето ја сам му реко директ шта о томе мислим, а мислим слично теби, ал директт.

Подели на овим сајтовима

Ето ти га сад. Не ваља кад хоћеш да се свађаш, не ваља кад хоћеш да будеш питом, како год обрнеш - модераторима је немогуће угодити.

Подели на овим сајтовима

??? ?? ?? ???. ?? ???? ??? ????? ?? ?? ??????, ?? ???? ??? ????? ?? ????? ?????, ???? ??? ?????? - ???????????? ?? ???????? ???????.

0104_cheesy

? ????. 0104_cheesy

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

???? ???? ?? ??????? ????? ? ???????. ??? ?? ?? ???????, ???????? ????? ?? ?????, `??? ????????` ?? ????????? ??? ??????, ??? ??? ???? ??.?????? ??????????.

???' ?? ??? ???? ?????? ????????

???? ????? ???????? ????????.

????????? ? ,,?????'' ???? ????????? ,,??? ????????''. ? ???? ????? ?????? ?????????? ????? ??????, ? ??????. ???????? ??? ??????? ?????????.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...