Милан Меденица :) Написано Фебруар 28, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2011 јеп, Бог је човек ко и сваки други, али Богочовек. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teleskop Написано Март 1, 2011 Пријави Подели Написано Март 1, 2011 Preko licnog dozivljaja ... Bog ne sedi na nekom oblacku, vec se nalazi ili ne nalazi u nasem srcu ... To je moje mislenje kao agnostika i skeptika ... Па сигурно да не сједи негдје на облаку. Иначе ово си могао видјети смао у цртаним филмовима, али не и у хришћанском учењу о Богу. А друго, Бог не живи у нашем срцу, али наше је срце пријемчиво да се испуни Божијом благодаћу, тј да у њега уђе Бог, и то и јесте циљ хришћанског живота. To se moglo videti i u gotovo svim mnogobozackim religijama, samo sto je u pitanju planina Olimp ... Sto se tice pitanja srca, pa to sam i ja rekao .. "Znam da nista ne znam" - Sokrat Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 12, 2014 Пријави Подели Написано Мај 12, 2014 dobro je pokazana činjenica da su inteligencija i obrazovanje obrnuto proporcionalni sa stepenom religioznosti... Ima toga na netu koliko hoćete Takodje, dokazano je da mnoge osobe sa poremecajem licnosti najcesce imaju visok KI (psihopate, sociopate, osobe sa antisocijalnim, narcisoidnim, granicnim poremecajima licnosti, itd.), nazalost. Daleko od toga da prozivam, samo upucujem na ono sto je meni interesantno. Moze se i ovako reci: Синови овога века вештији су од синова светлости у своме нараштају (Лк. 16; 8) i nemam nista protiv. Eto - baš na ovom forumu sam neki dan vidio gomilu članaka koji pokazuju da su ateisti bolje obrazovani o religiji od vjernika što je baš rezultat tog njihovog ispitivanja i propitivanja... Odlicno, nikako mi ne ide poistovecivanje pravoslavlja sa religijom. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Kada naša mašta i želje (neostvarene) prevladaju razum, tada se postane vernik. Okidača ima mnogo i različiti su za razne ljude. Naravno izuzimam vaspitanje i nametanje dok smo još deca. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tempus Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Ово наравно није никакав аргумент за религиозност, већ мој лични став, али човек је еволуирао као хомо религиосус с разлогом, те се по мени људи који се одричу религиозности одричу и дела своје човечности. Чини ми се да је религиозност и поред свега с њом у вези, један од стубова цивилизације, те као прагматиста сматрам, да све и да нема бога, да би га требало измислити... наравно, очигледно да атеизам сматрам јако штетним. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Ово наравно није никакав аргумент за религиозност, већ мој лични став, али човек је еволуирао као хомо религиосус с разлогом, те се по мени људи који се одричу религиозности одричу и дела своје човечности. Чини ми се да је религиозност и поред свега с њом у вези, један од стубова цивилизације, те као прагматиста сматрам, да све и да нема бога, да би га требало измислити... наравно, очигледно да атеизам сматрам јако штетним. Stetnim za koga? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Ово наравно није никакав аргумент за религиозност, већ мој лични став, али човек је еволуирао као хомо религиосус с разлогом, те се по мени људи који се одричу религиозности одричу и дела своје човечности. Чини ми се да је религиозност и поред свега с њом у вези, један од стубова цивилизације, те као прагматиста сматрам, да све и да нема бога, да би га требало измислити... наравно, очигледно да атеизам сматрам јако штетним. Da ateizam je štetan ali ovako napisano ništa ne znači. Ne bi bilo loše opisati tu štetnost kroz primere. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Stetnim za koga? Ево, штетним по тебе...не може да ти израсте густа брада ако ниси верник... cloudking and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Ево, штетним по тебе...не може да ти израсте густа брада ако ниси верник... Svidja mi se tvoja opaska ali me bas zanima odgovor od autora citiranog posta... ;-) Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Ево, штетним по тебе...не може да ти израсте густа брада ако ниси верник... Pa nezgodna stvar. Ima li još šta mislim kako su ateisti i njihov pogled na svet ŠTETNI. :.mislise. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tempus Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Штетан утицај је доста дубока, сложена и вишеслојна тема, али ајд' за почетак, атеизам је омогућио апотеозу државе, што је даље омогућило стварање тзв. политичких религија и тоталитарних система. https://db.tt/wCmBcIGb Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Мај 13, 2014 Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Штетан утицај је доста дубока, сложена и вишеслојна тема, али ајд' за почетак, атеизам је омогућио апотеозу државе, што је даље омогућило стварање тзв. политичких религија и тоталитарних система. Vrlo interesantno razmišljanje. Nisam imao pojma da je ateizam tako moćan. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука