предање-мс Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Митрополит Пергамски Јован (Зизјулас), Догматске теме Библиотека "Савремено богословље", 2. издање, 362 стране, превод: С. Јакшић Цена: 800 дин; са попустом на нашем форуму: 640 дин. "Ако нађеш негде нешто из дела светих Отаца а немаш хартије, запиши то на одећи својој" (свети Атанасије Велики, архиепископ Александријски) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Је ли има неко ову књигу другог издања код себе, да проверимо нешто? Упоредили би једну реченицу где мислим да је направљена груба писана грешка. У питању је могућ изостанак једне негације која је важна за ту реченицу и тему. Хвала. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Која је то грешка у питању? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
предање-мс Написано Јул 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Књига је овде, можемо да упоредимо. "Ако нађеш негде нешто из дела светих Отаца а немаш хартије, запиши то на одећи својој" (свети Атанасије Велики, архиепископ Александријски) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Хтео сам да проверим да ли је у другом издању исправљена та грешка. У питању није изостанак негације (не), како сам горе поменуо, већ придодата негација (не) тамо где оно изазиза погрешно схватање. Навешћу цео цитат из првог издања и болдовати спорну негацију; страна 323: ,,Христос се рађа на такав начин, односно не кршећи природне законе, не само зато да би показао своју силу (зато што је Бог, јер многи то тумаче на такав начин), него зато што би Његово рођење, које не би било чудотворно, значило Његово саображење условљеностима биолошких закона природе. Рођење Христово, односно Његова личност, у том случају не би била производ слободе.'' Прочитајте и аргументе непосредно пре и после овога цитата ако желите јаснији увид. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
предање-мс Написано Јул 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Негација и даље стоји. "Ако нађеш негде нешто из дела светих Отаца а немаш хартије, запиши то на одећи својој" (свети Атанасије Велики, архиепископ Александријски) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Ја бих волео да некако проверимо из оригинала како пише. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука