Gospodin Jakov Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Оно сам подебљо да ће и у Србију да дођу а видите колики народ тамо иде на те концерте. Па ко се тамо суочио са њиховим злочином њима се Јасеновац никад није десио а ово сад деведесетих су се бранили. Па ајде да имамо ми у Србији неког оваквог индијанца па да се суочимо да смо зли али овако само ми морамо стално да се посипамо пепелом. Људи јесу бре наши свашта радили али ми и нисмо бољи од ових других иста смо бре багра али стално хоћемо да се правимо да смо ми као бољи па гледамо да се више суочавамо.А ово што рече овај дечко Ништавило да се стави ово шта су скорпиони радили деци у уџбенике је скроз блесава идеја. ми треба да убијамо овде децу у појам да су сви деца психопата а оно тамо код Томпсона на концерту све неки фини људи, а? Е зато се сва ова несрећа нама Србима стално дешава што мислимо да смо бољи од свих. Усташе видиш не мисле да су бољи него само мисле да смо ми багра коју треба почистити са света, а Турци оће опет Турску на Балкану. А ми причамо о европи а ко није тамо био (ја јесам!) не зна шта прича и шта оће. Никад се ми нећемо опаметити... И памтите шта сам реко и питајте ако знате неког многи су странци пуцали у цивиле у Сребреници јер нико бре не воли у европи муслимане него их трпе што је политички коректно. Ево Французи им тамо забранили фереџу а овде дошли и да пуцају у њих јел тамо у Француској то не смеју а тели би и сад ми треба да плаћамо ратну штету ко да је Слоба био Хитлер а не багра комуњара ко и сви остали фолиранти. А тамо ће у Хрватској за сто хиљада људи Томпсон да пева да ће да нам затру и дете у колевци, да је Хрватска до земуна... Ма луд смо бре народ скроз. Moje mišljenje je da u svakom narodu ima dobrih i loših ljudi. Nema tu razlike nikakave. Ali ovde je slučaj o jednoj drugoj stvari, i kao što je bilo već pomena o tome - odnos jednog naroda prema sebi, svojoj državi i istoriji. Može biti da kod Srba ima ta "falinka" zato jer smo mi već jako dugo državotvoran narod i nemamo te komplekse državnosti kakve imaju Hrvati i muslimani. Ozlojeđeni jesmo nakon ovog rata, jer smo izgubili i to je fakat (nešto smo i dobili - Republiku Srpsku)... I kod tih drugih naroda postoje Biserke i ostale serke, ali one nisu podržane od vlasti i od države. Rade kao nevladine organizacije i mala im je moć uticaja. Kod nas je druga priča.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 "У Сребреници је био геноцид..."[/b] Хало маестро у Сребреници није било ни "Г" од геноцида. То треба да схватиш. Лепо те је питао један брат раније да дефинишеш шта је по теби у страдањима муслимана у Сребреничком котлу геноцидно илити шта је по теби геноцид. Срби нису започели овај рат нити нам је требао. У Сребреници је страдало више Срба него муслимана и нико никада неће рећи да је над нама учињен чак ни неки велики злочин а камоли геноцид. Не знам ни да ли су за геноцид прогласили Јасеновачка и друга страдања нашег српског народа. И мало си неупућен о стварним збивањима у и око Сребренице (без обзира на информације које си од ћалета добио) и требао би заиста престати са геноцидним коментарима на овој теми. Дезинформишеш неупућену браћу својим умишљеним инсуинацијама - али баш. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
into the sunset Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ljubi Brata 1/8 - bosna rat logori zločini žrtve mudžahedini Ljubi Brata 2/8 - bosna rat logori zločini žrtve mudžahedini Ljubi Brata 3/8 - bosna rat logori zločini žrtve mudžahedini Ljubi Brata 4/8 - bosna rat logori zločini žrtve mudžahedini Ljubi Brata 5/8 - bosna rat logori zločini žrtve mudžahedini Ljubi Brata 6/8 - bosna rat logori zločini žrtve mudžahedini Ljubi Brata 7/8 - bosna rat logori zločini žrtve mudžahedini Ljubi Brata 8/8 - bosna rat logori zločini žrtve mudžahedini Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ево шта сам ТАЧНО написао: Шефе бона, у Сребреници није био геноцид, него злочин, као што је злочин било страдање 3000 Срба у селима између Сребренице и Братунца у периоду између 1992- 1995. Разлика између геноцида и злочина је огромна ако умеш то да разумеш. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 "У Сребреници је био геноцид..."[/b] Хало маестро у Сребреници није било ни "Г" од геноцида. То треба да схватиш. Лепо те је питао један брат раније да дефинишеш шта је по теби у страдањима муслимана у Сребреничком котлу геноцидно илити шта је по теби геноцид. Срби нису започели овај рат нити нам је требао. У Сребреници је страдало више Срба него муслимана и нико никада неће рећи да је над нама учињен чак ни неки велики злочин а камоли геноцид. Не знам ни да ли су за геноцид прогласили Јасеновачка и друга страдања нашег српског народа. И мало си неупућен о стварним збивањима у и око Сребренице (без обзира на информације које си од ћалета добио) и требао би заиста престати са геноцидним коментарима на овој теми. Дезинформишеш неупућену браћу својим умишљеним инсуинацијама - али баш. 1. Сребреница је геноцид! ( ето, макар за мене лично ... одатле даље не могу да се померим! ) Па, добро, рецимо да је геноцид ово: ТО ЈЕ НАМЕРНО И СИСТЕМАТСКО УНИШТАВАЊЕ У ЦЕЛИНИ ИЛИ У ДЕЛОВИМА ( ОВО ЈЕ ВАЖНО ) НЕКЕ ЕТНИЧКЕ, РАСНЕ, РЕЛИГИОЗНЕ ИЛИ НАЦИОНАЛНЕ ГРУПЕ. Дакле, чак и да се неради о уништавању у целини ( нпр. нико није хтео да побије муслимане у целини народне или етничко-релизиозне групе, него само оне појединце који су такође починили злочине или ратовали као војници), геноцид остаје геноцид кад је намеран и систематски ( што се мог схватања Сребренице тиче ово је најважније: они су их систематски стрељали и убијали, тј. чистили заробљене и НЕНАОРУЖАНЕ људе ) ... број је небитан! 2. Ја не доводим у питање српске жртве, нипошто и никада. Чак: И НАД СРБИМА ЈЕ ИЗВРШЕН ГЕНОЦИД, и у Босни и у Хрватској, а рекао бих и на Косову! ( зашто то нико не признаје осим нас, ја не знам ... али то је њихова ствар ... можда ће накад признати, не знам! ) 3. Јасеновац јесте проглашен геноцидом! 4. Може бити да нисам упућен довољно, иако сам слушао приче од људи који су били у рату ( додуше, признајем да мој матори није био тамо, али је чуо од неких који су били ) , али чини ми се да је ипак тамо било много убијања, и то цивила ... наравно, на обе стране. 5. Рекао сам своје, и нећу више коменарисати ову тему ... на крају, мене политика уопште не занима, и не пада ми на памет ( као што ми је неко овде пребацио, заборавио сам ко беше ) да као теолог проповедам у Цркви о Сребреници ... пих!!! ... ипак, као неки полу - хришћанин, питам се шта све то значи за оне људе који су у Цркви или макар верују у Бога, а убијали су у име православља или и ако нису, какве то последице има по неки вечни живот и убица и жртава ( БИЛО КОЈЕ НАЦИОНАЛНОСТИ! ) и уопште шта са том мржњом између њих и нас Срба ... тако поматрано, мени ово све делује јако потресно! sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ништавило:да ли би могао да нам образложиш зашто је Сребреница геноцид? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Suzo, pa jesi li htela serbona da citiraš? daj da vidim gdje su psovke bwe ,sorbena nisam citirala mozda tvoj nacin pisanja mislis ili sta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ma nisi ti psovala. Malo si pobrkala lončiće ... Nema veze.... Opušćano :0104cheesy: .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Не, не! Идемо редом! Прва лекција треба бити још како Св.кнез Лазар није признао Мурата за господара Србије. Поента ове лекције - дискриминација наспрам друге вере и зашто смо морали да се бранимо када је једноставније било да се предамо. Друга лекција: Срби(официри, политичари, жене, деца, старци, свештеници....) су криви за Сарајевски атентат и требају се јавно извинити за све жртве Првог светског рата. Наши губици у износу од трећине становништва су минимални и не битни. Трећа лекција: Хитлер је кривио Србе за пораз у Првом рату и управо ту нашао инспирацију да убије 50 милиона људи. Опет, Срби су криви! Четврта лекција: Срби су се побунили јер су им ускраћена људска права, па су издвојили Србију из СФРЈ и изазвали грађански рат. Пета лекција: Срби су убили 8 хиљада цивила у Сребреници, а јуначина Насер Орић који је бранио своје људе, као спартански краљ Леонида, ослобођен је оптужби за најсуровији покољ у Братунцу и Кравицама. Може, свиђа ми се нови уџбеник из историје! http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Не, не! Идемо редом! Прва лекција треба бити још како Св.кнез Лазар није признао Мурата за господара Србије. Поента ове лекције - дискриминација наспрам друге вере и зашто смо морали да се бранимо када је једноставније било да се предамо. Друга лекција: Срби(официри, политичари, жене, деца, старци, свештеници....) су криви за Сарајевски атентат и требају се јавно извинити за све жртве Првог светског рата. Наши губици у износу од трећине становништва су минимални и не битни. Трећа лекција: Хитлер је кривио Србе за пораз у Првом рату и управо ту нашао инспирацију да убије 50 милиона људи. Опет, Срби су криви! Четврта лекција: Срби су се побунили јер су им ускраћена људска права, па су издвојили Србију из СФРЈ и изазвали грађански рат. Пета лекција: Срби су убили 8 хиљада цивила у Сребреници, а јуначина Насер Орић који је бранио своје људе, као спартански краљ Леонида, ослобођен је оптужби за најсуровији покољ у Братунцу и Кравицама. Може, свиђа ми се нови уџбеник из историје! Е ово ми се свиђа, конкретно брате. Рођени ако ти зафали рецензија, ту сам. :0104cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Не, не! Идемо редом! Прва лекција треба бити још како Св.кнез Лазар није признао Мурата за господара Србије. Поента ове лекције - дискриминација наспрам друге вере и зашто смо морали да се бранимо када је једноставније било да се предамо. Друга лекција: Срби(официри, политичари, жене, деца, старци, свештеници....) су криви за Сарајевски атентат и требају се јавно извинити за све жртве Првог светског рата. Наши губици у износу од трећине становништва су минимални и не битни. Трећа лекција: Хитлер је кривио Србе за пораз у Првом рату и управо ту нашао инспирацију да убије 50 милиона људи. Опет, Срби су криви! Четврта лекција: Срби су се побунили јер су им ускраћена људска права, па су издвојили Србију из СФРЈ и изазвали грађански рат. Пета лекција: Срби су убили 8 хиљада цивила у Сребреници, а јуначина Насер Орић који је бранио своје људе, као спартански краљ Леонида, ослобођен је оптужби за најсуровији покољ у Братунцу и Кравицама. Може, свиђа ми се нови уџбеник из историје! Е ово ми се свиђа, конкретно брате. Рођени ако ти зафали рецензија, ту сам. :) Ако имаш нешто да додаш, плиз изнеси неки предлог, не ради ми мозак најбоље - спремам 2 испита за сутра! :0104cheesy: http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВладаВ Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Tu se slažemo, ali zar nije najveća poenta da se ovde u stvari radi o zameni teza. Jedan narod se proglašava genocidnim, a u stvari je obrnuto. A najgore od svega je što vazda ti propagatori imaju saveznike među našim narodom (mislim na ovu Biserko i ostale serke, koliko ih ima) i tako je uvek bilo..... Где је неко српски народ прогласио геноцидним? Важна је истина али она никог не занима. Ни Бисеркову али ни српске националисте. Колико је Бисеркова искључива (у својој тези да је само српска страна крива за распад СФРЈ) толико је искључив и националистички дискурс. Потребно је критички сагледати ствари. Дакле говорити о рату без националистичке патетике али и без другосрбијанског лажног пацифизма и отворене подршке национализмима других народа на простору бивше СФРЈ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Нико не спори да је било злочина у Сребреници јер је Орић,``јунак над јунацима``из заштићене зоне уништавао српска села па се родбина погинулих вјероватно светила али никаквог геноцида тамо није било.Зна се шта је геноцид и зна се да намјера игра битну улогу и волио бих да ми сви они који тврде да је у Сребреници био геноцид покажу како је тужилаштво доказало геноцидну намјеру оптужених. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Што се тиче истинског покајања за злочине , то је опет ствар оних који су их чинили, ако су уопште чланови Цркве нека се покају. Али ко си ти ништавило и та твоја Бисерко да нама свима генерално као народу намећеш осећај кривице за туђе злочине? Зар треба сада сви колективно да се извињавамо као народ некоме кога лопов опљачка или за злочине друге које учине неки криминалци? Зар ћеш да изједначиш сав српски народ са злочинцима? И зашто се та катарза уопште намеће српскоме народу а другима који су учествовали у рату не? Због чега се лоше ствари у колективном сећању народа бришу док добре ствари, рецимо националне победе, остају да се прослављају као вредне сваке хвале? 1848. године за време револуције у Аустроугарској међу добровољцима из Србије, који прелазе да помогну тамошње Србе, налазе се и банде које чине велике нереде. Ако нећемо да изједначавамо цео народ са злочинцима због чега га изједначавамо са некадашњим победницима или херојима? Ако остали део народа нема везе са нечијим злочином, због чега има везе са нечијом врлином? Зависи с ким се народ у глобалу идентификује, дал са партизанима или са четницима. Шта ти мислиш , с ким се народ идентификовао после другог светског рата , с партизанима или са четницима ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ваљда јер је врлина боља од мане,јел`? :0104_cheesy: pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука