JELENA Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Nije bitno što sam ja to pominjao.... ja sam te i slične podatke pominjao na dve, tri druge teme.... Bitno je da ti to prevališ preko usta zajedno sa onim muslimanskim žrtvama.... Nemoj ovo pogrešno da shvatiš i da se nešto naljutiš, ali hteo ti to da prihvatiš ili ne, mi smo u BiH vodili odbranbeni rat. Nikoga nismo napali prvi. Mi Srbi čak šta više jedini nismo hteli da dođe do rata... upravo tako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Знаш Суза непосредно после другог светског рата је била таква тортура у Немачкој да је Немце дуго било блам што су уопште Немци, не данас и не у Аустрији. Не пада ми на памет да лично пристанем на тако нешто у Србији , тим пре што ми нисмо за поредити се са Немцима, јер и у оном и у овом рату ми смо жртве, истина у оном претходном неизмерно више а да нисмо пружили отпор и у овом би смо били жртве готово као и у другом светксом рату, стога не само ја него већина Срба неће пристати на наметнуту катарзу. А свако саглашавање са Бисерко и остале ...серко из НВО је одговорност оних који се саглашавају са људима који за такву работу имају добре плате не из нашег државног буџета , него страног. Извини ја нисам дебил и не пада ми на памет де се саглашавам са таквим уџбеницима. А прича о рату после рата трају до следећег рата, ако мислиш да је неопходно у уџбенике убацивати ратне детаље да се не би заборавило на крвопролиће, ја ти обећавам да није нужно јер су ово овде нестабилна подручја и врло брзо ће поново бити рата, нећемо стићи ни да заборавимо оне претхоне а доћи ће нови. znas zeljko da vicinom su vise ih iz gradova gdjesu bombardovani bilo otislo fala bogu civila se sklonuli,a neki nisu ni primjetili da bilo rato jel nije rato bilo u njemackoj samoj tako da njihova djeca su bezbrizno kolko se moze reci to rasla i nisu imali ni pretrpjeli te strahove kao narod u ex-yu - sto se tice blam da su bili kako kad nisu ni dozivjeli u samoj njemackoj rato , poceli su se posle rata razvijati normalno i raditi i naprijed gledati a u nemackoj i austriji je skoro isto da djeci tek o tome se isprica i posjete neko mjesto gdjesu logor imali u ratu al negdje u osmom razredu tako nekako i kod njih je jasno da su to pocinili nacisti a ne svi oni zeljko Да , сад је тако , и опет раздвајају злочинце од народа и то је добро. Међутим овде се код нас нешто друго иза берга ваља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Nije bitno što sam ja to pominjao.... ja sam te i slične podatke pominjao na dve, tri druge teme.... Bitno je da ti to prevališ preko usta zajedno sa onim muslimanskim žrtvama.... Nemoj ovo pogrešno da shvatiš i da se nešto naljutiš, ali hteo ti to da prihvatiš ili ne, mi smo u BiH vodili odbranbeni rat. Nikoga nismo napali prvi. Mi Srbi čak šta više jedini nismo hteli da dođe do rata... Не вреди ... Вук је рекао другачије... Идеологија је то брале... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ово што овај мали ништавило пише и не би имало тежину да он то прича као неки активиста неке од НВО, али он се спрема да једног дана буде, можда и свештеник! Јој туго, јој несрећо, коме ли ће он бити духовни вођ? Е народе СрБски да знаш кога храниш и кога школујеш, боље би било укинути све школе једно две генерације, па све из почетка. Јадна је Србија са таквим храбар-сам-на-интернету-да-пљујем-и-врећа-друге патриотама! Ма не ради се о храбрости ништавило, ради се о неким другим особинама, Ти си још увек млад, и мислиш да је свакоме стало да се јуначи. Временом ћеш увидети да си са сваком наредном годином паметнији, зато је важно да се не изгубиш у заиста ништавном окружењу које предводе разне Бисерко. Добро, онда је то друго питање ... могуће је да грешим crosseo Иначе, не свиђа ми се Соња Бисерко, нити цела та екипа "бораца за људска права", они ми уопште нису никаква инспирација за ово, чак напротив ... све што сам рекао је неки мој лични и потресни осећај убијања ненаоружаних људи са везаним рукама ( што се види на клипу ) и то с леђа ... тежак кукавичлук! ... И наравно, то што постоји Деклерација никога не обавезује сад на силу да се осећа кривим за Сребреницу, да се извињава и остало ... ја се не осећам кривим као Србин ( моји су од 90 године против Милошевића, отац ми је био у председништву СПО-а још пре 9. марта ), јер нисам гласао Слобу, нисам подржавао убијања, нисам никога убио ... нисам се ни интимно радовао убиствима ни идеолошки ... дакле, друга је ствар ко се осећа кривим ... али Деклерација и нема ту намену натурања кривице, већ да буде просто подсетник да се је нешто, негде, некада страшно десило! Наравно, остаје једно велико "теолошко" питање, а то је наша хришћанска одговорност ...( у смислу пустињских Отаца и њиховог животног сведочења да је "грех сваког човека мој сопствени грех" ... па и самог Јеванђеља ) ... за Свет, за ближњег ... за ЦЕО свет за СВЕ људе: и Србе и муслимане и Хрвате ... Можда то неком делује као "детињарија", "причица", "теолошка кењажа" и "јадност", "незрелост" ... али питам се онда шта такав човек, са таквим ставом и неосаћањем за Другог тражи на једном православном сајту овде??? И Сербон ( crosseo ) : Јеванђеље је Књига поражених и слабих у "овом свету", не храбрих и победника и силника .. Наш Бог је Распет у "овом свету" ... "Gott ist tot, und wir haben ihn getötet, du und ich!"ajd nistavilo ti napisao da je bog umro i dasmo ga ubili ti i ja ili ja i ti pa pitas sta rade neki na pravoslavnom forumu bas se slatko ismija sada nisam ovo do sad ni vidjela Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ma kakav crni Vuk i njegova ideologija.... Njegova se ideologija istopila negde 92 godine .... Ono što je serbon govorio ništvilu, bilo je sarkastično rečeno, ali veruj mi, toliko tupe mozak preko ovih svojih propagandnih mašinerija, da se čovek stvarno zabrine za budućnost zemlje... Zamisli popa za 10-20 godina koji će posle Liturgije da govori: Draga braćo i sestre na današnji dan mi smo pobili 15.000 muslimana (jer do tada će ih nekako biti toliko tamo) u Srebrenici.... I ovo je bilo sarkastično.... Opet se izvinjavam, ali bitna je poenta šta sam hteo da kažem sa ovim ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Знаш Суза непосредно после другог светског рата је била таква тортура у Немачкој да је Немце дуго било блам што су уопште Немци, не данас и не у Аустрији. Не пада ми на памет да лично пристанем на тако нешто у Србији , тим пре што ми нисмо за поредити се са Немцима, јер и у оном и у овом рату ми смо жртве, истина у оном претходном неизмерно више а да нисмо пружили отпор и у овом би смо били жртве готово као и у другом светксом рату, стога не само ја него већина Срба неће пристати на наметнуту катарзу. А свако саглашавање са Бисерко и остале ...серко из НВО је одговорност оних који се саглашавају са људима који за такву работу имају добре плате не из нашег државног буџета , него страног. Извини ја нисам дебил и не пада ми на памет де се саглашавам са таквим уџбеницима. А прича о рату после рата трају до следећег рата, ако мислиш да је неопходно у уџбенике убацивати ратне детаље да се не би заборавило на крвопролиће, ја ти обећавам да није нужно јер су ово овде нестабилна подручја и врло брзо ће поново бити рата, нећемо стићи ни да заборавимо оне претхоне а доћи ће нови. znas zeljko da vicinom su vise ih iz gradova gdjesu bombardovani bilo otislo fala bogu civila se sklonuli,a neki nisu ni primjetili da bilo rato jel nije rato bilo u njemackoj samoj tako da njihova djeca su bezbrizno kolko se moze reci to rasla i nisu imali ni pretrpjeli te strahove kao narod u ex-yu - sto se tice blam da su bili kako kad nisu ni dozivjeli u samoj njemackoj rato , poceli su se posle rata razvijati normalno i raditi i naprijed gledati a u nemackoj i austriji je skoro isto da djeci tek o tome se isprica i posjete neko mjesto gdjesu logor imali u ratu al negdje u osmom razredu tako nekako i kod njih je jasno da su to pocinili nacisti a ne svi oni zeljko Да , сад је тако , и опет раздвајају злочинце од народа и то је добро. Међутим овде се код нас нешто друго иза берга ваља. ne sad vec posle rata i sad jos uvijek i tako da bi kod vas isto bilo to je u redu da se zna al ne djeci natovarati to na ledja ma kako to moze jedna osoba u nekoj poziciji tako da pise i trazi tako nesto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ovo je zalosno, a gdje su nase zrtve to niko ne spominje. :huh: :group111: crosseo crosseo Не патетиши ... споменуте су ... читај мало пажљивије, па онда коментариши. Ево ти овде: Ja se izvinjavam za onaj gore podatak.... 3-4.000 Srba je pobijeno od 92-95 god. samo u selima oko Srebrenice od muslimana (pod komandom Nasera Orića i drugih) sad sam proverio. Sve sa imenima i prezimenima. Žene, deca, starci - čitave porodice..... Ne računam ova ostala bliža mesta..... Ono što se posle toga dogodilo, je odmazda za ovo gore počenjeno. I kod muslimana su stradali samo vojnici (i to oni koji se nisu hteli predati, nego su i dalje ratovali).... I naravno ni u ludilu nije onaj broj koji su oni rekli, nego verovatno duplo manji .... Е ајд` сад ништавило, шта треба да стоји у уџбеницима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Мало је безвезе почињати причу о томе да "наше жртве нико не помиње"...а шта се дешава током Великог Входа током Литургије? Кога то помиње Началствујући? Многострадални и многонапаћени народ српски...зар не? Уосталом, није нама нико крив што се наши злочини не спомињу...угледајмо се мало на Јевреје. Они не дозвољавају да се пренебегне или заборави нацистички злочин током Хитлерове диктатуре...али зато ми заборављамо наша стратишта, наше Јадовно, нашу Градишку, наш Јасеновац, наша страдална подручја...како други да наше жртве помињу ако их ми сами не помињемо!? Да ли би се неко усудио да спроведе анкету међу млађима од 16год-"Да ли знаш шта је Јасеновац?" Уосталом, партизани (већином Срби) су дозволили да се масовна усташка стратишта забетонирају и тиме жртве вишеструко смање...Срби из КПЈ су потписали опроштај ратне одштете тадашњој НДХ (СР Хрватској) и Бугарској... Ерго-када ми будемо помињали наше злочине, тада ће ваљда и неко наше да помене! Што се тиче ове сулуде декларације, и још сулудије идеје да се она уведе у школе-мислим да ни марксистички зомбији попут Латинке Перовић или Пере Луковића овакве, до коске увредљиве и будаласте предлоге из табора жгадије Хелсиншког одбора за "људска" (читај: шиптарска) права не схвата озбиљно. "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Сузо, прво са тобом да се обрачунам :bicycle_2: ниси схватила шта значе те речи, тако да не желим са тобом сад то да расправљам, а и није та тема у питању ... ако те занима да сазнаш о чему се ради, јави се на пп ... јер ће ти много времена требати да сконташ ... мени је требало ихихихи година ... уопште није тако смешно ... не знам коме Божија смрт може бити смешна :0104cheesy: ( али ипак драго ми је да сам те насмејао! bicycle ). Nije bitno što sam ja to pominjao.... ja sam te i slične podatke pominjao na dve, tri druge teme.... Bitno je da ti to prevališ preko usta zajedno sa onim muslimanskim žrtvama.... Nemoj ovo pogrešno da shvatiš i da se nešto naljutiš, ali hteo ti to da prihvatiš ili ne, mi smo u BiH vodili odbranbeni rat. Nikoga nismo napali prvi. Mi Srbi čak šta više jedini nismo hteli da dođe do rata... А сад ти гонс Јакове ... прихватам! верујем ти! ... чак и знам сам све то што кажеш ... мој тата је био добровољац у рату ( јер као трећепозивац није могао да добије позив ), ишао је да ратује тамо са вама заједно ... знам све ... макар из његове приче. Јел ок сад? Сербон, на крају и тебе да задовољим ...па требало би да пише макар нешто: био једном један веееелики рат и неке тате се нису никада више вратиле кући, неке маме и секе су биле силоване ... неке бате су заклане ...неки људи су заувек унесрећени, убијени, сјебани, итд....ето, макар тако нешто, да су људи, иконе Божије, страдали једни од других у овом богонапуштеном свету ... (мада, увек ће писати онако како коме одговара: срби ће писати да су их балије све поклале, балије ће писати да су срби геноцидни монструми, хрвати исто и о једнима и о другима ... и тако у круг ... али све то неће, никада неће вратити ни једно мртво дете, ни једну мртву жену, човека ... тако .... Могу ја да поставим једно питање? Јел се молите за макар једног мученог и невиног, нанаоружаног и ненасилног муслимана, хрвата, србина? ( за сву ону побијену децу у рату, њихову и нашу )јел их спомињете на литургији ... или некад, негде? ... или вам је једина молитва Богу да покаже целом свету "како ми нисмо криви и како су сви злочини пренадувани", да једино "српске жртве" помилује а остале по могућству спали, да нам да прилику за "освету", итд?какве су речи тих уплашених на смрт молитава? ( Уосталом, можда ово и све звучи као побожна кењажа ... могуће! ... углавном, ко зна шта бих ја урадио да сам био на месту сребреничких Срба ... па вероватно исто ... ја сам само једно мало онтолошко ништавило ... ) И НЕ ВОЛИМ СОЊУ БИСЕРКО ни њену екипу, напротив! Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Јел се молите за макар једног мученог и невиног, нанаоружаног и ненасилног муслимана, хрвата, србина? ( за сву ону побијену децу у рату, њихову и нашу )јел их спомињете на литургији ... или некад, негде? ... или вам је једина молитва Богу да покаже целом свету "како ми нисмо криви и како су сви злочини пренадувани", да једино "српске жртве" помилује а остале по могућству спали, да нам да прилику за "освету", итд?какве су речи тих уплашених на смрт молитава? Ништавило, мислим да се у потпуности разумемо! Сматрам да све жртве заједнички треба испоштовати, а не раздвајати...стога мислим да је неукусно раздвајати 26 посебних декларација у највишем представничком телу републике...прво о "Сребреници", након тога о "српским жртвама"...није ли то јадно? Једноставно, полемика о броју жртава је обична политичка игра. Ја кад видим на ТВ-у напаћену муслиманску мајку како плаче поред полумесеца закуцаног изнад ковчега погинулог сина, брига ме да ли их је пострељано 7500 или 500. Када видим тужне призоре српског гробља из Поточара, небитно је да ли су то Бошњаци признали као злочин или нису. Али мислим да грешиш о селекцији о жртвама-православни свештеник не може да помене или држи заупокојену Литургију или обред поводм смрти неког ко није примио свету тајну крштења. "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 А зашто ти ништавило, схваташ ову расправу као твој обрачун са осталим учесницима у теми. Овде има и твојих колега , можда коју генерацију пре ил после тебе. Па ако не можеш са другима, ваљда са колегама можеш мирно да комуницираш. Него синовац много се усплахириш, а нема потребе.А и пост је. А онај задњи пасус ни књижевно ни хришћански, није баш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 А зашто ти ништавило, схваташ ову расправу као твој обрачун са осталим учесницима у теми. Овде има и твојих колега , можда коју генерацију пре ил после тебе. Па ако не можеш са другима, ваљда са колегама можеш мирно да комуницираш. Него синовац много се усплахириш, а нема потребе.А и пост је. А онај задњи пасус ни књижевно ни хришћански, није баш. Јел ти тако завршаваш све своје проблеме и неспоразуме? Побегнеш од аргумената и питања у дељење савета о осећањима? И то је све? Мислио сам да си много озбиљнији, али ето некада ни године нису довољне ... ти си добар пример за то, нажалост. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јул 5, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ајд,спустите мало лопту,важи? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Ајд,спустите мало лопту,важи? Важи! :huh: На крају, ја сам рекао своје, брига ме шта ћете мислити о мојој побожности и веровањима ... дајте аргументе против! У Сребреници је био геноцид и њега су починили неки припадници Српског народа и то треба да се забележи за вјеки вјеков! Тачка. Спреман сам да дискутујем даље о чињеницама, патетика ме не занима! ( и пазите, можда ћу постати не само поп, то сигурно!!!, него и патријрх ... замисли кад одем да се поклоним Сребреничким жртвама и служим Литургију за њих ... јел ћете одмах изаћи из Цркве кад се саблазните од тога? 0110_hahaha ) Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 А зашто ти ништавило, схваташ ову расправу као твој обрачун са осталим учесницима у теми. Овде има и твојих колега , можда коју генерацију пре ил после тебе. Па ако не можеш са другима, ваљда са колегама можеш мирно да комуницираш. Него синовац много се усплахириш, а нема потребе.А и пост је. А онај задњи пасус ни књижевно ни хришћански, није баш. Јел ти тако завршаваш све своје проблеме и неспоразуме? Побегнеш од аргумената и питања у дељење савета о осећањима? И то је све? Мислио сам да си много озбиљнији, али ето некада ни године нису довољне ... ти си добар пример за то, нажалост. Бежање од аргумената, којих, где?Озбиљност, кажеш. Треба ли да те подсећам на један неопрезан корак који те за извесно време одвојио од форума. Мислио сам да си се постидео и да си због тога избегавао форум, али изгледа да нисам био у праву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука